Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 12, 2019

10 remedii extraordinare pentru albirea dinților

10 remedii extraordinare pentru albirea dinților

Frumusețea zâmbetului este o parte importantă a personalității tale, una pe care n-o poți ignora. Iar dinții îngălbeniți pot fi jenanți și incomozi, te fac să-ți reții zâmbetul și râsul.

Unul dintre motivele pentru care dinții se îngălbenesc este uzarea stratului exterior al dinților, smalțul. La aceasta se adaugă obiceiurile noastre zilnice și lipsa îngrijirii corespunzătoare.

Pe lângă periajul zilnic și folosirea apei de gură, există o serie de remedii naturale care îți pot veni în ajutor, sigure și necostisitoare. Rezultatele nu sunt instantanee, dar folosirea regulată este cea care aduce succesul.

1. Bicarbonatul de sodiu

Folosirea bicarbonatului de sodiu este una dintre metodele cele mai eficiente de albire a dinților. S-a dovedit foarte utilă și în îndepărtarea plăcii dentare.

Ingrediente

  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1-2 lingurițe de apă

Metoda: se adaugă apă în bicarbonatul de sodiu pentru a se obține o pastă fină. Cu ajutorul unei periuțe de dinți, aplică amestecul pe dinți. Menține 1 minut, apoi clătește. Repetă o dată pe săptămână pentru a obține rezultatele dorite. Nu se recomandă utilizarea mai mult decât o dată pe săptămână, pentru a evita deteriorarea dinților de către bicarbonatul de sodiu.

2. Oțet de mere

Oțetul de mere are efect de curățare, datorită naturii sale acide. Are și proprietăți antimicrobiene și de albire a dinților.

Ingrediente

  • 1 linguriță oțet de mere
  • 1 ceașcă de apă

Metoda: adaugă oțetul de mere în apă și ține amestecul în gură timp de câteva minute. Apoi se clătește cu apă. Se folosește nu mai mult de o dată pe săptămână și nu se înghite.

3. Uleiul de cocos

Uleiul de cocos are proprietăți antibacteriene care ajută la menținerea sănătății orale. Ajută în lupta cu placa dentară și albește dinții.

Ingrediente

  • 1 lingură ulei de cocos

Metoda: Se faca gargară cu ulei de cocos timp de 10-15 minute. Trebuie să ajungă peste tot în gură și nu trebuie înghițit. Nu se aruncă în chiuvetă, este posibil să o înfunde. Se clătește gura cu apă apoi se periază dinții în mod normal.

4. Coaja de banană

Coaja de banană are proprietăți antimicrobiene, care țin microbii la distanță și mențin sănătatea orală. Ea conține mangan, magneziu și potasiu, care ajută la albirea dinților.

Ingrediente

  • o coajă de banană

Metoda: freacă dinții cu interiorul coajei de banană, timp de câteva minute. Așteaptă 10 minute apoi spală dinții în mod obișnuit. Folosește de două ori pe săptămână pentru a obține rezultatele dorite.

5. Coaja de portocală

Coaja de portocală conține calciu și vitamina C, care elimină bacteriile și albește dinții.

Ingrediente

  • o coajă de portocală

Metoda: freacă dinții cu partea interioară, albă, a cojii de portocală. Menține timp de 3-5 minute, apoi periază dinții până sunt perfect curați. Folosește și ață dentară. Folosește zilnic timp de câteva săptămâni și vei obține rezultatele dorite.

6. Sare

Sarea are proprietăți antimicrobiene și este ușor abrazivă, curățând și albind dinții.

Ingrediente

  • o lingură de sare
  • o ceașcă de apă

Metoda: fierbe apa, las-o să se răcească la temperatura camerei, apoi adaugă sarea în apă și amestecă bine. Înmoaie periuța în acest amestec timp de un minut și periază dinții cu ea. Clătește cu apă rece. Folosește zilnic pentru a obține rezultatele dorite.

7. Lămâie

Lămâia are proprietăți de albire, inclusiv a dinților.

Ingrediente

  • o lingură suc de lămâie
  • o ceașcă de apă

Metoda: Amestecă ambele ingrediente și periază dinții cu periuța înmuiată în acest amestec. Folosește o dată pe săptămână, nu mai mult, pentru a obține rezultatele dorite.

8. Căpșuni

Căpșunile conțin vitamina C, care albește și adaugă strălucire dinților, dar și antioxidanți care ajută la menținerea sănătății orale.

Ingrediente

  • 3-4 căpșuni coapte
  • ½ linguriță bicarbonat de sodiu

Metoda: Căpșunile se zdrobesc într-un bol, se adaugă bicarbinatul de sidiu și se amestecă. Folosind o periuță curată, periază dinții cu acest amestec. Menține timp de 3-5 minute, apoi clătește cu apă. Mai târziu, periază din nou dinții și curăță-i bine, inclusiv cu ață dentară. Folosește zilnic timp de câteva săptămâni pentru a obține rezultatele dorite.

9. Busuioc

Busuiocul are proprietăți astringente și menține sănătatea gingiilor. Te scapă și de respirația urât mirositoare și de placă.

Ingredient

  • câteva frunze de busuioc

Metoda: pune frunzele de busuioc la uscat la soare timp de câteva ore. Prepară o pastă din frunzele uscate de busuioc și adaug-o în pasta ta de dinți obișnuită.

10. Ulei de măsline și ulei de migdale

Uleiul de măsline conține vitaminele A, E și K, dar și acizi grași care ucid bacteriile. El previne respirația urât mirositoare. Uleiul de migdale întărește gingiile și menține sănătatea orală.

Ingrediente

  • 1 linguriță ulei de măsline
  • 1 linguriță ulei de migdale comestibil

Metoda: se amestecă ambele ingrediente. Se înmoaie periuța de dinți în acest amestec și se periază dinții. Se folosește zilnic, timp de câteva zile, înainte de spălarea cu pasta de dinți.

error

Like dacă îți place blogul meu