Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 22, 2018

15 sfaturi pentru protejarea părului tău, vara aceasta

15 sfaturi pentru protejarea părului tău, vara aceasta

Vara înseamnă soare și distracție, dar și mai multă grijă pentru tine, mai ales pentru părul tău. Soarele arzător de vară poate fi dăunător dacă nu iei măsurile de precauție necesare. Efectele sale pot consta într-un aspect turtit, lipsit de viață al părului, dar și în apariția sau intensificarea unor probleme precum mătreața, vârfurile despicate, electrizarea, căderea părului, uscăciunea scalpului sau dimpotrivă îngrășarea rapidă datorită transpirației sau folosirii produselor de protecție solară.

Dacă vrei să eviți aceste coșmaruri de vară este important să eviți expunerea exagerată la soare, transpirația sau umiditatea, dar și să iei niște măsuri concrete de protejare a părului. Iată 15 sfaturi utile care te ajută să-ți protejezi părul vara aceasta!

1. Prea multe produse cosmetice pot dăuna părului

Soarele verii afectează deja părul și îl usucă. Deci ar fi bine să eviți vopsirea sau alte tratamente chimice care usucă și mai mult părul în această perioadă. Sau cel puțin încearcă să nu folosești produse cosmetice care usucă părul în periada caldă.

2. Balsamul poate fi de ajutor mai mult decât crezi

Pentru că părul are tendința să se usuce mai mult ca oricând, refacerea hidratării este foarte necesară. Folosirea balsamului la clătire este exact ceea ce ai nevoie. Trebuie doar să alegi unul care se potrivește foarte bine texturii părului tău. Amintește-ți să folosești un balsam fără clătire înainte de a merge la piscină.

3. Șamponează părul corect

Modul în care șamponezi părul poate dăuna mai mult decât crezi. Dacă exagerezi, acesta poate usca scalpul  și prin urmare și părul. Alege un șampon mai ușor pentru vară, în special dacă părul tău transpiră sau se îngrașă mai repede decât de obicei. Încearcă să aplici șampon doar pe scalp și nu pe păr, pentru că aplicarea pe păr sau pe vârfuri îl usucă mai tare.

4. Înainte de a merge la piscină

Dacă mergi la piscină, nu trebuie să șamponezi părul înainte, pentru a nu-și pierde din grăsimile sale protectoare și a deveni mai vulnerabil la elementele chimice și sarea din apă. După pisicină, fă un duș rapid și folosește un șampon care conține acid etilen tetraacetic, pentru a reduce efectele dăunătoare ale elementelor chimice din apă.

5. Evită supraexpunerea la căldură

Evită expunerea la surse suplimentare de căldură, în plus față de căldura solară. Lasă părul să se usuce liber, în loc să folosești uscătorul de păr. Încearcă să nu mai folosești placa de îndreptat sau de ondulat, cel puțin până se termină vara.

6. Tunde-te regulat

Părul este cel mai tare afectat vara, deci este foarte probabil să apară mai multe vârfuri despicate, ceea ce este foarte nesănătos și neplăcut din punct de vedere al aspectului. Încearcă să-l tunzi câte puțin, dar la intervale regulate, pentru a evita astfel de probleme.

7. Protejează culoarea părului

Dacă te-ai vopsit recent, trebuie să ai mai multă grijă pe perioada verii. Se știe că tratamentele chimice dăunează părului, mai ales în condiții de vară. Folosește produse de îngrijire care protejează culoarea, pentru a evita uscăciunea excesivă și estomparea rapidă a culorii. Deasemenea, evită expunerea la soare și acoperă părul când ieși în aer liber.

8. Protejează părul de soare

Poartă o pălărie sau o eșarfă și folosește un balsam fără clătire, pentru ca părul tău să fie cât mai bine protejat de soare. Dacă stai mult în aer liber, folosește produse de îngrijire a părului cu factor de protecție solară. O mască de păr specială, potrivită părului tău, poate fi de un mare ajutor. Și spală părul bine după ce ajungi acasă.

9. Controlează electrizarea

Cel mai simplu lucru pe care îl poți face pentru ca părul să nu devină prea uscat și să se electrizeze este să îl ții legat. Sunt multe stiluri moderne pentru părul legat, de la codițe împletite, până la noduri, cocuri sau coadă simplă, foarte potrivite pentru vară. Acestea protejează părul de căldura verii și de poluarea din aer, evitând electrizarea și transpirația.

10. Include suficiente lichide în dietă

Este foarte important să bei suficiente lichide, pentru a menține sănătatea pielii și a părului. Lichidele te răcoresc și mențin corpul și părul bine hidratat. Multe legume și fructe proaspete ajută și ele.

11. Tratamente pentru păr

Dacă apar semne precum fire subțiate, mai uscate și mai fragile, înseamnă că părul are nevoie de îngrijire și tratamente speciale pentru protecție. Încearcă tratamente de condiționare profundă pentru hidratarea și hrănirea părului.

12. Șamponul uscat sau spălarea uscată

Dacă simți că ai nevoie să speli părul zilnic, pentru că se îngrașă foarte repede, s-ar putea ca șamponul uscat să fie cea mai bună alegere pentru tine. Sunt multe șampoane uscate pe care le poți cumpăra, sau poți presăra puțin talc pe păr, apoi să-l piepteni.

13. Coafuri elegante

Coafurile elegante te ajută să-ți etalezi frumusețea ta și a părului, dar îl și protejează de soare. Dacă ai părul lung, poți încerca diverse împletituri sau cocuri, iar pentru părul scurt ai la dispoziție nenumărate stiluri chic care îți dau un look elegant și îl protejează de deteriorările externe.

14. Folosește produsele corecte de îngrijire

Produsele de îngrijire a părului pe care le folosești trebuie să refacă hidratarea și starea de sănătate a părului. Încearcă să le eviți pe cele care conțin formaldehidă sau alcool, pentru că sunt dăunătoare pentru păr. Evită produsele pe care scrie  ‘Volum’, pentru că sunt dăunătoare, îl usucă și fac părul mai fragil.

15. Optează pentru tratamente pe timp de noapte

Seara, înainte de culcare, încearcă să folosești un balsam fără clătire, în special în zonele în care părul este mai uscat sau electrizat. Apoi învelește într-un prosop și lasă-l așa toată noaptea. Dimineața vei observa că părul este mai puțin electrizat și mai ușor de aranjat.

error

Like dacă îți place blogul meu