Pages Menu
Categories Menu

Posted on aug. 1, 2018

8 moduri în care poți folosi scorțișoara pentru un ten sănătos, fără acnee

8 moduri în care poți folosi scorțișoara pentru un ten sănătos, fără acnee

Scorțișoara ne oferă numeroase beneficii și nu doar pentru sănătate. Are un gust plăcut, dar și puterea de a vindeca infecții și boli. Dar scorțișoara este benefică și pentru păr – elimină mătreața, reduce căderea părului, dar și pentru piele – reduce și vindecă acneea, petele și ridurile.

Dacă vrei să știi cum poți folosi acest incredibil condiment pentru îngrijirea pielii, iată 8 moduri în care te poate ajuta pentru a menține sănătatea pielii.

1.) Elimină acneea cu  scorțișoară, miere și suc de lămâie

Fiind un bun antiinflamator și antimicrobian, scorțișoara luptă cu bacteriile care cauzează acneea, prevenind întinderea acesteia. Ea exfoliază pielea, îndepărtând celulele moarte și excesul de grăsimi.

Mierea este și ea un agent antibacterian, care luptă cu microbii, hidratează pielea și îi conferă strălucire.

Lămâia nu prea mai are nevoie de prezentare, dar putem spune, fiind bogată în acid citric, ajută în lupta cu acneea și îndepărtează excesul de grăsimi. Dacă ai pielea prea sensibilă, poți renunța la sucul de lămâie sau îl poți dilua cu puțină apă.

Ai nevoie de

  • 1 lingură pudră de scorțișoară
  • 2 linguri de miere
  • sucul de la o jumătate de lămâie
  • apă (opțional)

Ingredientele se amestecă bine într-un bol pentru a obține o pastă fină. Se curătă tenul înainte de aplicarea pastei. Se lasă pasta să se usuce pe piele timp de 20 de minute, apoi se clătește cu apă călduță.

Se poate repeta o dată sau de două ori pe săptămână. După câteva utilizări, vei vedea efectiv cum acneea dispare.

2.) Ten sănătos cu scorțișoară, banană și iaurt

Indiferent de culoarea tenului tău, scorțișoara este o opțiune excelentă pentru un ten sănătos și radiant.

Banana este o sursă excelentă de vitamina E și alte minerale și nutrienți, care hrănesc pielea și îi mențin umiditatea, prevenind uscarea acesteia, în timp ce reglează și activitatea glandelor sebacee.

Iaurtul este un ingredient care apare în foarte multe rețete de înfrumusețare, mai ales pentru că este antimicrobian, conține antioxidanți, reduce roșeața și face tenul moale și fin.

Ai nevoie de

  • 2 linguri de iaurt
  • 1 banană bine coaptă (zdrobită)
  • 1 sau 2 prafuri de scroțișoară

Ingredientele se amestecă bine într-un bol, apoi se aplică pe pielea uscată și se lasă să se usuce. Se clătește cu apă.

3.) Scapă de pete și cicatrici cu scorțișoară, aloe vera și ulei de migdale

Despre aloe vera vei auzi pe toate site-urile de frumusețe și sănătet, iar asta pentru că este cu adevărat o plantă miraculoasă. Conține vitaminele E, A, C și complexul B12, care acționează ca un antioxidant, foarte benefic pentru piele.

Uleiul de migdale, spre deosebire de alte uleiuri, are o consistență mai ușoară, un miros dulce și penetrează profund în piele. Hrănește pielea în profunzime, îndepărtează toxinele și praful, și reduce semnificativ petele întunecate. Această combinație reduce cicatricile, în special cele provocate de acnee.

Ai nevoie de

  • 3 linguri gel de aloe vera
  • jumătate de linguriță de ulei de migdale
  • 1 lingură pudră de scorțișoară

Ingredientele se amestecă bine într-un bol, pentru a obține o pastă. Se curăță tenul înainte de aplicarea pastei. Se lasă să stea timp de 20 de minute, apoi se clătește. Poți folosi o dată sau de două ori pe săptămână, pentru a obține cele mai bune rezultate.

4.) Diminuează semnele îmbătrânirii cu scorțișoară și ulei de măsline

Scorțișoara este foarte versatilă și este foarte plăcută pentru piele. Ea stimulează producție de colagen, care scade gradual datorită îmbătrânirii, și crește fluxul sangivn în piele prin stimularea vaselor sangvine. Astfel se întârzie apariția ridurilor și liniilor fine, pielea având un aspect proaspăt și sănătos.

Uleiul de măsline este dintotdeauna folosit pentru scopuri de frumusețe, el având un foarte bun rol nutritiv.

Ai nevoie de

  • 3 – 4 picături ulei de scorțișoară sau jumătate de linguriță pudră de scorțișoară
  • 2 linguri ulei de măsline

Ingredientele se amestecă și se aplică direct pe piele. Indiferent dacă folosești ulei sau pudră de scorțișoară, clătește după 15 minute. Repetă de două sau trei ori pe săptămână pentru a reduce rapid semnele îmbătrânirii.

5.) Întinde pielea și elimină ridurile cu scorțișoară, turmeric și roșie

Turmericul conține antioxidanți și vitamina C, care albește petele și stimulează producția de colagen, având efect de întindere a pielii și de reducere a ridurilor.

Roșia are mai mult sau mai puțin aceleași calități, ajutând la revigorarea tenului. Ambele conțin vitamina B6, care stimulează producerea noilor celule ale pielii. Scorțișoara completează combinația, acționând ca un scrub, care exfoliază pielea și îndepărtează celulele moarte de pe suprafața acesteia.

Ai nevoie de

  • 1 lingură de turmeric
  • 3 linguri suc de roșii sau piure de roșie
  • 1 lingură pudră de scorțișoară

Se combină ingredientele într-o pastă fină. Se curăță tenul, apoi se aplică pasta, lăsând-o să stea aproximativ 15 minute înainte de a clăti. Pentru rezultate cât mai rapide, poți repeta de două sau trei ori pe săptămână.

6.) Uniformizează tenul cu scorțișoară și miere

Scorțișoara și mierea lucrează împreună pentru a ilumina tenul și ai adăuga strălucire. Scorțișoara ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii, cele care îi dau un aspect lipsit de viață. Mierea menține umiditatea pielii și previne bacteriile dăunătoare și praful să se acumuleze. Per ansamblu, este o metodă simplă și eficientă de albire a tenului.

Ai neovie de

  • 1 lingură de miere
  • mai puțin de o linguriță de scorțișoară

Ingredientele se amestecă și se aplică pasta obținută pe piele. Se clătește după 10 minute. Poți repeta o dată sau de două ori pe zi, pentru că durează ceva timp până vei vedea rezultate.

7.) Exfoliază și curăță tenul cu scorțișoară și iaurt

Scorțișoara este un excelent remediu pentru exfolierea oricărui tip de piele. Funcționează indiferent cât de fină este pudra, dar dacă este mai rugoasă este mai bună. Iaurtul neîndulcit este foarte bogat în antioxidanți și are calități antibacteriene, care reduc infecțiile pielii.

Ai nevoie de

  • 2 linguri de scorțișoară
  • 2 lingurițe de iaurt

Se amestecă bine ingredientele, apoi se aplică pe piele. Masează ușor pielea pentru a îndepărta impuritățile. Lasă să stea 10 minute, apoi clătește cu apă. Poți repeta o dată sau de două ori pe săptămână.

8.) Diminuează acneea și hidratează pielea cu scorțișoară și lapte

Este o metodă foarte bună pentru persoanele a căror piele tinde să devină prea uscată și lipsită de viață.

Laptele este un foarte bun agent hidratant, care menține umiditatea în piele, dar conține și antioxidanți, prevenind deteriorările pielii provocat de praf și bacterii. Mai mult, acidul lactic și proteinele din lapte luptă foarte eficient cu acneea.

Ai nevoie de

  • 2 linguri de lapte
  • 2 linguri pudră de scorțișoară

Amestecă bine ingredientele, formând o pastă. Aplică pe zonele afectate și lasă să stea pe piele timp de jumătate de oră. Clătește cu apă călduță. Pentru a scăpa mai rapid de acnee, poți repeta de 3 – 4 ori pe săptămână.

error

Like dacă îți place blogul meu