Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 11, 2015

Cum iti ingrijesti pielea toamna

Cum iti ingrijesti pielea toamna

Pielea este oglinda sănătăţii noastre, iar aspectul acesteia e legat de un stil de viaţă echilibrat.

Alimentele bogate în nutrienţi precum acizii graşi omega 3, vitaminele A şi C, dar şi hidratarea corespunzătoare şi utilizarea produselor de spălare adecvate sunt doar câteva dintre elementele care asigură un aspect sănătos al pielii. Astfel, responsabili pentru o piele frumoasă sunt anumiţi nutrienţi – acizii graşi omega 3, vitaminele din grupul B, vitamina A, vitamina C, antioxidanţii, seleniul, cuprul şi zincul – şi de aceea sunt indicate spre a fi consumate toate alimentele care îi conţin în cantitate mare.

„Din produsele de sezon, absolut toate legumele şi fructele sunt excepţionale, cu o notă maximă pentru ardeii roşii şi gogoşari, spanac şi broccoli, nuci, fructe de pădure de sezon. – cătină, porumbe şi măceşe – şi strugurii negri. Dintre produsele străine, avocado şi ceaiul verde sunt excepţionale şi trebuie folosite cât mai des. În orice sezon, pentru menţinerea unui tegument sănătos este bun iaurtul, un concentrat mineralo-vitaminic adevărat. Aceeaşi menţiune pozitivă poate fi făcută şi pentru peşte, care este bogat în grăsimi sănătoase omega 3”, a explicat nutriţionistul Corina Zugravu.

Evitaţi pâinea albă şi mezelurile

De evitat, spune aceasta, sunt pâinea albă, sarea în cantităţi mari, alcoolul în exces, băuturile energizante, fumatul, alimentele conservate, fezandate, fermentate în exces şi mezelurile care, în timp, pot conferi pielii un aspect tern. Nici ciocolata nu este tocmai un aliment indicat, deoarece studiile au arătat că ea poate favoriza apariţia acneei. Cu toate acestea, ciocolata neagră, consumată în cantităţi moderate, dar şi tratamentele de înfrumuseţare de tipul împachetărilor cu ciocolată sunt benefice pentru menţinerea unui aspect sănătos al pielii.

Cum previi descuamarea pielii

„Să evităm şi expunerea exagerată la soare (inclusiv la solar, care este un adevărat pericol), dar să nu evităm, chiar dacă este toamnă sau chiar iarnă, să stăm la soare, cu faţa neacoperită de creme protectoare, 10-15 minute de trei ori pe săptămână. În felul acesta ne asigurăm vitamina D atât de necesară în diferite procese metabolice”, recomandă Corina Zugravu.

În ceea ce priveşte cauzele descuamării, dar şi modul de a preveni această situaţie neplăcută şi inestetică, medicul estetician Mihaela Leventer spune: „Pielea se cojeşte în mod firesc după ce a fost bronzată în sezonul estival. Celulele moarte se desprind şi, treptat, culoarea pielii revine la normal. Odată cu răcirea vremii şi cu nevoia de haine groase şi ciorapi, pielea se usucă excesiv şi se desprinde, mai ales pe gambe. Uscăciunea este favorizată de frecarea cu hainele, de băile prelungite, de utilizarea unor produse de spălare nepotrivite.

Pentru a evita aspectul de cojire a pielii ar trebui să facem băi scurte cu săpunuri blânde, emoliente. În magazinele de cosmetice şi în farmacii există chiar săpunuri „fără săpun” – care sunt surfactanţi ce curăţă pielea şi o emoliază în acelaşi timp . După baie, trebuie utilizat un lapte de corp care să conţină un agent emolient, keratolitic şi hidratant. Foarte bune sunt produsele cu uree între 3%- 15%”.

Evitarea încăperilor cu aer uscat – umidificatoarele sunt o soluţie în acest sens-, a hainelor sintetice sau aspre care agresează pielea, a activităţii în fum de ţigară, dar şi 7-8 ore de somn sunt alte metode de a vă păstra pielea sănătoasă.

Ritualuri de îngrijire acasă

Ritualurile de îngrijire acasă pot fi la fel de eficiente ca acelea din cabinetele cosmetice. Un gomaj şi o mască pe bază de argilă aplicată o dată pe săptămână pot face minuni atât în cazul femeilor, cât şi al bărbaţilor. Desigur, crema hidratantă aleasă în funcţie de tipul de ten nu trebuie să lipsească.

„Zeama de castraveţi este uşor decongestionantă şi astringentă şi este folosită în tratamentele cosmetice tradiţionale de reducere a pungilor de sub ochi. Măştile cu ou, ulei de ricin şi alcool se recomandă pe scalp celor cu intoleranţă la spălarea părului cu şampon. Mierea de albine este un bogat suport energetic şi contribuie la vindecareamai rapidă a unor ulceraţii cutanate; mai poate fi folosită pe ten pentru curăţare şi masaj. Zaţul de cafea poate fi folosit în locul unui scrab (creme de gomaj) pentru că abrazează fin pielea. Uleiul de măsline poate fi folosit la demachiat sau se poate aplica pe pielea foarte uscată înainte de spălare cu scop emolient. Oţetul cojeşte pielea şi calmează arsura”, sunt câteva sfaturi la îndemână oferite de esteticianul Mihaela Leventer.

sursa: http://www.monitorulbt.ro/

error

Like dacă îți place blogul meu