Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 5, 2019

Ghidul începătoarei: Cum să-ți conturezi fața perfect

Ghidul începătoarei: Cum să-ți conturezi fața perfect

Dacă îți place să arăți bine mereu și nu ieși din casă niciodată fără machiaj, cu siguranță înțelegi importanța și efectul conturului. Nu este ușor de făcut corect și e nevoie de multă practică înainte de a ști să-l faci perfect. Dar dacă știi câteva elemente de bază și înțelegi câteva trucuri, poate să-ți iasă la fel de bine ca unui profesionist.

Ce este conturul?

Ei bine, un look perfect și un aspect natural al feței, chiar după machiaj, trebuie să includă neapărat etapa realizării conturului. În trecut era folosit doar de modele și actrițe, dar acum conturarea feței face parte din obișnuința multor persoane. Conturarea nu ia mult timp, să zicem trei minute, sau puțin mai mult dacă ești începătoare.

Conturarea feței, în general, este considerată o artă capabilă să înfrumusețeze trăsăturile faciale și structura de ansamblu a  feței, prin intermediul machiajului. Această tehnică conferă forme speciale anumitor regiuni ale feței.

Înțelegerea tehnicii conturului

Pentru a crea o subtilă definire a feței prin intermediul conturului, trebuie parcurși câțiva pași de bază, după cum urmează:

    • Crearea bazei – pregătirea pielii este primul pas pentru definirea feței și obținerea acelor pomeți bine cizelați. Aplică fondul de ten și concealer-ul, așa cum faci în mod obișnuit. Continuă cu aplicarea pudrei translucide. De preferat este să folosești o pensulă pentru aplicarea pudrei. Ai grijă sa folosești o cantitate moderată de pudră, un strat subțire fiind suficient. Acest pas ajută ca etapa conturării să meargă mai ușor.
    • Folosirea produselor și a pensulelor corespunzătoare – ideea este că ai de ales între pudre și creme. Dacă vrei să obții un finisaj mat, alege produse în formă de pudră. Dacă vrei un look mai lucios, alege produse în formă de cremă. Pentru începătoare, cele mai recomandate sunt cremele, care sunt mai ușor de aplicat și de camuflat în pielea facială. Pentru precizie, folosești pensule mici, pufoase. Folosește pensule separate pentru conturare și evidențiere.
    • Maparea feței – principalele zone ale feței care au nevoie de conturare sunt: linia maxilarului, lateralele nasului, tâmplele și scobiturile obrajilor. Un truc pentru realizarea unui contur bun este să te orientezi după structura oaselor faciale.
    • Aplicarea corectă –  cel mai bine aplicat contur este cel care arată complet natural și nu artificial, plastifiat. Folosește un burete pentru fond de ten pentru a amesteca bine produsul, să nu rămână linii pe față. Pentru o tentă de culoare, poți aplica un blush trandafiriu pe pomeții obrajilor.
  • Folosește un highlighter – Lumina cade în mod natural pe pomeți, puntea nasului, oasele sprâncenelor, în centrul bărbiei și deasupra buzei superioare. Acestea sunt zonele care au nevoie de evidențiere, iar procesul ajută la îmbunătățirea efectului conturului.

Fiecare formă a feței trebuie conturată într-o manieră diferită. Iată care sunt pașii de conturare pentru fiecare tip de formă a feței.

    • Fața în formă de inimă – Aplică un fond de ten ușor în etapa de pregătire, pentru a forma o bază. Folosind un highlighter cremă, evidențiază puntea nasului, maxilarul, zona de sub ochi, vârful pomeților, centrul frunții și colțurile gurii. Acum folosește o pensulă și conturează în jos linia părului, astfel încât să intre în tâmple și să îngusteze fruntea. Urmează structura osoasă naturală pentru conturarea obrajilor. Pentru încorporare, folosește mișcări scurte, începând de la frunte și apoi spre alte zone. Presează ușor produsul pentru încorporare. În final, pentru fixare, aplică o pudră translucidă, cu ajutorul unei pensule, presând ușor, cu mișcări circulare.
    • Fața rotundă – Pregătește fața cu un fond de ten. Evidențiază centrul frunții, apoi puntea nasului și în final centrul bărbiei. Crează triunghiuri inversate, lunguiețe, aproape de zona de sub ochi. Începe conturarea în jos de la ureche, pentru ca fața să arate mai subțire. Conturează tâmplele creând forma literei C. Nasul poate fi făcut să arate mai subțire dacă pui o urmă de contur pe părtile lui laterale. Încorporează presând ușor și învârtind pensula. Mai folosește o pensulă mare de contur pentru încorporarea finală. Apoi folosește o pensulă de fixare, tamponând toată fața.
  • Fața pătrată – După aplicarea fondului de ten, începe să evidențiezi centrul frunții, mergând ușor spre centrul bărbiei. Conectează aceste două zone  printr-o linie fină, care trece prin centrul nasului. Evidențiază zonele de sub ochi prin crearea formei literei V. Aplica highlighter și pe colțurile exterioare ale gurii. Încearcă să imiți umbrele naturale atunci când alegi nuanța conturului. Pentru a începe, aplică produsul pe linia maxilarului, apoi dedesubtul pomeților și în final pe lateralele nasului. Încorporează highlighter-ul mai întâi și apoi conturul. Trucul este să amesteci culorile mai închise cu cele deschise. La final, folosește puțină pudră de fixare.
error

Like dacă îți place blogul meu