Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 11, 2018

Include aceste alimente în dieta ta zilnică, pentru o viață sănătoasă

Include aceste alimente în dieta ta zilnică, pentru o viață sănătoasă

Se spune că sănătatea este adevărata bogăție, fără care nu ne putem gândi la fericire în viață. Pentru a trăi o viață fericită și prosperă, o alimentație echilibrată este obligatorie. Alimentele pe care le consumăm zilnic ar trebui să fie sursa de nutrienți esențiali, precum vitamine, minerale, carbohidrați, grăsimi, proteine, antioxidanți, etc.

Dieta zilnică trebuie să conțină toți nutrienții esențiali, în cantități adecvate, pentru o bună funcționare a metabolismului. De aceea ar trebui să incluzi aceste alimente în dieta zilnică, pentru a menține o viață sănătoasă, vibrantă și plină de energie.

1. Ceai verde

Începe ziua cu o ceașcă de ceai verde! Un număr destul de mare de studii au arătat că ceaiul verde este una dintre cele mai sănătoase opțiuni, datorită calităților sale antioxidante și de stimulare a pierderii în greutate.

Frunzele de ceai verde conțin un grup de antioxidanți denumiți catehine. Acestea sunt cunoscute pentru abilitatea lor de a proteja organismul împotriva bolilor. Ele stimulează puterea imunitară.

2. Fulgii de ovăz

Fulgii de ovăz sunt unul dintre cele mai sanătoase alimente, care ar trebui incluse în dieta zilnică a tuturor, pentru a menține starea generală de sănătate.

Ei sunt o sursă puternică de fibre solubile, care ajută în eliberarea lentă a carbohidraților și reprezintă o sursă de energie stabilă pentru întreaga zi. Mai ajută și la menținerea sănătății inimii, reducând riscul de apariție a bolilor cardiace.

Fulgii de ovăz îți fac mușchii sănătoși, deoarece fiecare jumătate de ceașcă de ovăz conține 10 grame de proteine. Deci, fă-ți un obicei să-i incluzi în fiecare mic dejun, dimineața!

3. Merele

Un măr pe zi ține doctorul la distanță! Cercetătorii spun că merele sunt fructul miracol, deoarece sunt o sursă bogată de vitamine, fier, nutrienți și antioxidanți. Antioxidanții sunt cunoscuți pentru proprietatea lor de a combate substanțele dăunătoare din organism, mai precis radicalii liberi.

Merele sunt foarte bune și pentru inimă. Consumul unui măr pe zi timp de cel puțin șase luni, crește colesterolul bun (HDL) cu 4% și scade colesterolul rău (LDL) cu 23%.

4. Legume cu frunze verzi

Propune-ți să incluzi cât mai multe legume cu frunze verzi în dieta ta zilnică. Cele cu frunze mai închise la culoare, precum varza, spanacul, salata, etc., sunt bogate în vitaminele B-6, A, E, C, K, dar și alți nutrienți precum niacina, fosfor, seleniu, zinc, cupru, potasiu, acid folic, betaina, calciu, mangan și fier. Ele sunt foarte cunoscute și pentru proprietatea de a reduce riscul de apariție al diabetului de tip 2.

5. Ouă, pui și pește

Acestea sunt foarte bogate în  proteine sanătoase, necesare pentru menținerea musculaturii și pentru buna funcționare a metabolismului, pentru o viață sănătoasă.

Un ou este o sursă foarte versatilă de proteine, care pot fi ușor încorporate într-o dietă echilibrată. Se știe deja că aminoacidul leucina, conținut în ouă, stimulează sinteza de proteine din mușchi. Ele conțin și vitamin B-2 și  B-12, foarte importante pentru celulele roșii sangvine, dar și pentru mecanismul energetic al corpului uman.

Puiul este o sursă excelentă de proteine, care poate fi consumat mai ușor decât carnea roșie, despre care se știe că în timp afectează negativ sănătatea inimii și starea de sănătate în general.

Peștii care conțin mai multe grăsimi, precum anșoa, hering, somon, sardine, sunt surse bogate de acizi grași omega-3, esențiali pentru buna funcționare a inimii și a sistemului nervos. Ei sunt o sursă bună de Vitamina D și Vitamina A, ajutând și la tratarea unor boli inflamatorii precum artrita.

6. Migdalele

Migdalele sunt cele mai sănătoase dintre toate tipurile de nuci, fiind o sursă bogată de fibre și alți nutrienți, precum fier, vitamina E, calciu, magneziu și riboflavină. Ele mențin sănătatea inimii datorită proprietății de a crește nivelul colesterolului bun foarte ușor. Migdalele trebuie să fie o parte a dietei tale zilnice, o mână de migdale poate fi o gustare sănătoasă la orice oră a zilei.

7. Tomatele

Roșiile sunt foarte bogate în antioxidantul denumit licopen, care stimulează imunitatea naturală a organismului. El protejează împotriva riscului de cancer de plămâni, piele, stomac și prostată. Se știe că tomatele dezvoltă imunitatea și împotriva bolilor coronariene. Dacă poți include roșiile procesate în dietă, este chiar mai bine deoarece corpul absoarbe licopenul mult mai ușor.

error

Like dacă îți place blogul meu