Pages Menu
Categories Menu

Posted on dec. 27, 2017

Manichiura perfectă în 10 pași, pe care ți-o poți face singură acasă

Manichiura perfectă în 10 pași, pe care ți-o poți face singură acasă

Ne place manichiura perfectă de la salon, colorată și lucioasă, încât cu greu îți iei ochii de la ea. Dar sunt perioade în care pur și simplu nu reușești să-ți faci o programare, iar șansele să se întâmple acest lucru sunt destul de mari, mai ales în perioada atât de aglomerată a sărbătorilor, așa că va trebui să încerci să-ți faci unghiile singură.

Pentru norocoasele dintre voi care se pricep să-și facă unghiile respectând cât de cât marginile, ca să nu mai vorbim de îndepărtarea cuticulelor și pilirea perfectă a unghiilor, vă invidiem. Pentru toate celelalte, sfaturile pe care le vom prezenta în continuare sperăm să vă fie de un real ajutor. Iată ce trebuie să știi atunci când te apuci să-ți faci singură manichiura:

1/10 Pregătește de la început tot ce ai nevoie.
Chiar dacă îți faci singură manichiura acasă, ai nevoie de mai mult decât de o sticlă de ojă. Manichiuriștii experimentați sugerează o tăviță pe care să pui tot ceea ce ai nevoie, inclusiv un prosop, un mic bol, dizolvant, bețișoare cu vată, unghieră, pilă de unghii, perie de unghii, ulei de cuticule, împingător pentru cuticule, loțiune de mâini.

2/10 Curățarea unghiilor este foarte importantă

Etapa de curățare este esențială pentru îndepărtarea oricăror grăsimi de pe patul unghiei.

Înainte de orice aplicare a ojei, unghia trebuie curățată cu un bețișor cu vată înmuiat în dizolvant non-acetonă, apoi se șterge bine cu un șervețel de hârtie.

Curățarea perfectă înainte de aplicarea bazei de manichiură este ceea ce face ca aceasta să dureze mai mult.

3/10 Îndepărtează cuticulele

Mâinile se țin în apă puțin, astfel cuticulele se înmoaie și vor fi mai ușor de îndepărtat.

Pentru un aspect cât mai elegant al unghiei, cuticulele trebuie împinse sau chiar tăiate, în funcție de situație, pentru a îndepărta orice piele moartă de pe suprafața unghiei. Se poate folosi și un scrub ușor pentru cuticule pentru a obține același efect, mult mai ușor.

4/10 Pilește, apoi lustruiește

Este un motiv pentru care orice manichiurist lustruiește unghiile după ce le pilește pentru a le da forma dorită.

Lustruirea ușoară îndepărtează luciul natural al unghiei, astfel încât stratul de bază aderă mai bine la unghie.

5/10 Investește într-o bază de unghii bună

Nu orice base coat este transparent și funcționează ca o barieră între unghie și ojă. Unele dintre ele conțin tratamente și pot ajuta lacul de unghii să se întindă mai bine și să dureze mai mult.

Aplicarea unui strat subțire de bază de unghii, înainte de ojă, este esențială.

6/10 Stratul de ojă nu trebuie să fie prea gros

Cele mai multe femei fac această greșeală: aplică un strat de ojă prea gros, în încercarea de a obține culoarea unghiei la fel ca cea din sticlă.

Este una dintre cele mai comune greșeli, care de fapt afectează întregul proces, având exact efectul contrar, obținând o manichiură exagerată, iar oja are șanse mai mari să se ciobească.

7/10 Uleiul de cuticule se aplică după lacul de unghii

Majoritatea dintre noi am învățat că trebuie să hidratăm cuticulele, cu ulei sau loțiune, înainte de aplicarea ojei.

De fapt, ăsta este un mare NU. Uleiul de cuticule este important, dar el trebuie aplicat după ce ai terminat de aplicat lacul de unghii și s-a uscat puțin.

8/10 Ca să repari o ciupitură, lustruiește-o

Ciupiturile apar. În loc să îndepărtezi oja de pe întreaga unghie și să o iei de la început, ca să repari ciupitura, lustruiește ușor zona, astfel încât totul să fie mai uniform și mai puțin evident.

Apoi, reumple zona cu culoare prin tamponare. S-ar putea să fie nevoie să repeți de două ori pentru a obține acoperirea completă a zonei.

9/10 Unghiile rezistă mai mult dacă le sigilezi

Ca să fii sigură că lacul de unghii rezistă mai mult, inclusiv marginile, încearcă să sigilezi unghiile, la fiecare strat și înainte de aplicarea stratului de acoperire.

Acoperă marginile unghiilor, mergând cu pensula înainte și înapoi pe vârf. Normal se aplică două straturi de ojă, urmate de un strat de acoperire. Nu se recomandă un strat de acoperire dublu, dar s-ar putea să fii nevoită să mai aplici încă un strat după câteva zile, pentru a prelungi durata de viață a manichiurii.

10/10 Păstrează strălucirea

Dacă vrei ca unghiile să rămână lucioase și să nu se ciobească, aplică un strat subțire – neapărat subțire – de ojă transparentă o dată la câteva zile, pentru întreținere.

 

error

Like dacă îți place blogul meu