Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 14, 2016

Pericolele folosirii gelului de unghii

Pericolele folosirii gelului de unghii

Toate iubim gelul de unghii, nu-i așa?  Cam 8 din 10 femei care merg la salon își fac unghiile cu gel. Celelalte 2 își fac manichiură normală, poate pentru că nu le place gelul sau poate pentru că nu și-l permit.

Gelul de unghii are mai multe avantaje, dar cel care iese cel mai mult în evidență este durabilitatea sa. O manichiură cu gel bună ar trebui să țină cel puțin o lună. Acesta este motivul principal pentru care toate femeile s-au îndrăgostit de el. Înainte de gel trăiam într-o lume în care unghiile se ciobeau a doua zi. Acum drumurile la salon sunt mai puține și nu ne mai facem griji cu spălatul vaselor sau al rufelor.

Un alt motiv pentru care ne place gelul este că se usucă rapid, prin utilizarea lămpilor cu UV/LED, dar și strălucirea lui. Și clasa. Ai mai mult stil când ai unghiile făcute cu gel, nu-i așa?

Cu toate acestea, dacă nu i se acordă atenția potrivită, manichiura cu gel poate fi dăunătoare!

Dermatologii știu că gelul de unghii aplicat repetat, pentru o perioadă lungă de timp, subțiază unghiile, care pot deveni dureroase și predispuse la infecții cu ciuperci. Asta pentru că gelul sigilează unghiile complet, astfel încât ele nu se mai oxigenează suficient.

Pentru ca unghiile să fie sănătoase, ar trebui să nu folosim lac de unghii fără întrerupere mai multe de două săptămâni. Din ce moment de gelul ține aproximativ o lună, dermatologii recomandă ca, după o lună în care am avut gel de unghii, să lăsăm unghiile libere timp de două săptămâni, să le dăm astfel un interval de timp suficient pentru a se însănătoși.

Un alt element pe care ar trebui să-l luăm în considerare este faptul că modul în care se aplică gelul deshidratează unghiile și mâinile în același timp. Iar deshidratarea este dăunătoare pentru piele. Nu mai vorbim de înmuierea degetelor în acetonă, care este toxică și provoacă infecții dacă ajunge în fluxul sangvin. Uneori, la îndepărtarea cuticulelor, degetul este rănit, iar când acetona intră în contact cu această rană, ea poate intra în sânge, provocând infecție la degetul respectiv.

Manichiura cu gel implică și lustruirea continuă a unghiei. Iar prin lustruire se îndepărtează straturile de protecție ale unghiei, lăsând unghiile subțiri și expuse. Se ajunge chiar la situația în care efectiv să se vadă sângele care curge pe sub unghie. O astfel de unghie este predispusă la infecții, leziuni, și uneori este dureroasă.

Se spune ca lămpile UV folosite în uscătoarele de unghii sunt cancerigene, deși acest lucru nu a fost încă demonstrat. În schimb, lumina UV deshidratează mâinile și provoacă îmbătrânirea prematură a pielii. Pentru siguranță, mai bine cereți cosmeticienei să vă aplice cremă de protecție solară pe mâini sau să vă dea mănuși de protecție fără degete. Sau puteți merge la un salon care folosește lămpi cu LED. Ele sunt relativ mai sigure decât uscătoarele cu UV.

În concluzie, gelul de unghii este bun, dar numai dacă este utilizat în mod corect și eventualele pericole sunt prevenite.

error

Like dacă îți place blogul meu