Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 6, 2015

Remedii naturiste pentru raceala de sezon

Remedii naturiste pentru raceala de sezon

Remediile naturiste pentru răceala de sezon sunt pe cât de eficiente, pe atât de accesibile şi simplu de folosit. Din plante medicinale putem prepara infuzii binefăcătoare, iar produsele stupului sunt ideale pentru a ne pune mai repede pe picioare când suntem răciţi.

Fie că luăm sau nu medicamente antirăceală, remediile naturiste sunt întotdeauna binevenite când ne doare gâtul, tuşim ori avem febră. Remediile naturiste pentru răceala de sezon nu numai că ne vor ajuta să scăpăm mai rapid de simptomele neplăcute, dar ne vor întări şi organismul.

Lămâia nu trebuie să lipsească de pe lista remediilor naturiste pentru răceala de sezon. Bogat în vitamina C, sucul de lămâie poate fi adăugat în ceaiuri, siropuri şi preparate pentru calmarea durerilor în gât. Ceaiul de lămâie este un remediu foarte bun pentru răceală. Se prepară din trei lămâi tăiate în sferturi la o jumătate de litru de apă. După ce lămâile au fiert 5-10 minute, ceaiul se filtrează şi se bea călduţ, îndulcit cu miere.

Remedii naturiste pentru răceala de sezon: infuzii din plante medicinale

Ceaiurile călduţe din flori de soc, de muşeţel, de cimbrişor, de pătlagină ajută atât la hidratare, cât şi la calmarea simptomelor răcelii. Este preferabil să utilizaţi plante uscate întregi, nu plicuri cumpărate de la supermarket. Ceaiul de soc se remarcă datorită faptul că este imunostimulant, antiseptic, antisudorific. Ceaiul de muşeţel este excelent pentru combaterea infecţiilor de sezon, fiindcă are acţiune antibacteriană şi antiinflamatoare. Ceaiul de cimbrişor eliberează căile respiratorii, fiind un adevărat medicament natural pentru plămâni. Ceaiul de pătlagină acţionează eficient împotriva tusei.

Remedii naturiste pentru răceala de sezon: produsele stupului

Reputaţia mierii este indiscutabilă pe lista remediilor naturiste pentru răceala de sezon. Mierea este remediul tradiţional oferit de bunicile noastre pentru a calma durere în gât şi tusea. Acţiunea sa antitusivă, fluidifiantă şi expectorantă este legată de prezenţa unor substanţe volatile în compoziţia sa, dar şi proprietăţilor sale antibacteriene. Propolisul prin proprietăţile sale antimicrobiene, antiinflamatoare şi anestezice este foarte puternic în cazul afecţiunilor respiratorii de sezon. În unele cazuri, propolisul poate depăşi eficacitatea unor medicamente cunoscute pentru tratamentul răcelilor. Între afecţiunile care pot beneficia rapid de efectele propolisului se numără faringitele, rinosinuzitele, bronşitele. Dacă la tratamentul cu propolis se asociază lăptişor de matcă şi miere, eficienţa este sporită în tratamentul amigdalitelor, otitelor, traheitelor.

sursa: http://adevarul.ro/

error

Like dacă îți place blogul meu