Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 28, 2018

Știai că modul în care faci duș afectează sănătatea pielii și a părului tău?

Știai că modul în care faci duș afectează sănătatea pielii și a părului tău?

Dușul relaxant și întineritor ne face să ne simțim mai în formă, atât fizic cât și mental. Dar știai că modul în care faci duș poate duce la apariția unor probleme de sănătate?

E vorba doar de unele detalii, la care trebuie să fii atentă data viitoare când îți faci duș. Vezi imediat care sunt acestea și de ce te afectează negativ.

1. Dușul prea lung

Dușurile lungi sunt plăcute și relaxante, mai ales după o zi lungă și obositoare. Conform experților însă, dușurile mai lungi de 10 minute pot cauza serioase probleme de sănătate. De acum înainte,  propune-ți să nu stai sub duș prea mult, oricât ar fi de tentant.

2. Dușul cu apă prea fierbinte

Apa fierbinte poate îndepărta grăsimile naturale esențiale ale pielii, lăsând-o prea uscată. Apa fierbinte determină și deschiderea porilor, fapt care poate duce la nenumărate probleme.

Baia în apa prea firebinte poate cauza mâncărimi și înroșește pielea. Cea mai bună pentru duș este apa caldă.

3. Prea mult săpun

Din dorința de a ne simți fresh și a mirosi bine cât mai mult timp, avem tendința să folosim mai mult săpun decât este necesar.

Trebuie totuși să ne amintim că săpunurile, precum și gelul de duș, sunt făcute din produse chimice, care, dacă sunt utilizate frecvent în cantități mari, pot altera echilibrul pH-ului pielii. Acest fapt reduce abilitatea naturală a organismului de a lupta cu bacteriile și alți agenți externi.

Foarte recomandate sunt săpunurile naturale, fără produse chimice, precum și reducerea cantității de săpun sau gel de duș folosită.

4. Prosoape de baie nespălate suficient de des

Dușul sau baia reprezintă, în fond, o modalitate de menținere a igienei. Dar nu numai corpul trebuie să fie curat și igienic, ci și lucrurile pe care le folosim pentru asta. Toate prosoapele și bureții de baie trebuie curățate regulat, pentru a preveni formarea ciupercilor și bacteriilor ce pot cauza serioase probleme de sănătate.

5. Spălarea zilnică a părului

Da, există un mit conform căruia părul trebuie spălat zilnic pentru a fi curat și sănătos. Dar aceasta este o interpretare greșită. Chair dacă este spălat zilnic, părul nu va fi mai curat. De fapt, prin spălarea atât de frecventă, scalpul devine și mai gras, iar părul se îngrașă mai repede.

Cel mai bine este să speli părul de maxim trei ori pe săptămână, pentru a fi cât mai sănătos.

6. Uscatul prea viguros

Ține minte să nu te usuci prea viguros cu prosopul, imediat după baie. Asta face ca pielea să se usuce prea tare, prosopul fiind și el uscat. De asemenea, folosește un prosop cât mai moale și șterge apa de pe corp într-un mod cât mai delicat.

7. Exfolierea zilnică

Exfolierea ajută la o mai bună circulație a sângelui, ceea ce face pielea să devină mai fină și strălucitoare. Dar nu este recomandat să te freci pe piele zilnic, întrucât aceasta poate deveni mai grasă, ceea ce influențează dezvoltarea bacteriilor. Exfolierea este recomandată de două, maxim trei ori pe săptămână.

8. Nehidratarea imediat după duș

Multe persoane folosesc crema hidratantă înainte de a merge la culcare, dar acesta nu este cel mai potrivit moment. Amintește-ți să-ți hidratezi pielea imediat după baie, pentru că astel pielea își va menține hidratarea mai mult timp.

error

Like dacă îți place blogul meu