Pages Menu
Categories Menu

Posted on apr. 24, 2018

10 beneficii surprinzătoare ale untului de shea, pentru frumusețea ta

10 beneficii surprinzătoare ale untului de shea, pentru frumusețea ta

Untul de shea este cu adevărat un ingredient minune, folosit pe scară largă în numeroase produse de înfrumusețare, datorită numeroaselor sale beneficii. Extras din nuca arborelui de shea, este folosit de femeile din pentru tratarea diverselor probleme de frumusețe.

Este plin de vitamine, acizi grași și minerale care consituie cea mai buna hrană pentru piele, dar și pentru păr. Mai conține vitamina E, polifenoli, fitonutrienți și multe alte componente care ajuta la tratarea unor probleme neplăcute ale pielii și ale părului.

Dacă nu ai aflat până acum despre remarcabilele beneficii ale untului de shea, vezi o listă a lor în articolul de mai jos. Poate te vor convinge să introduci untul de shea în ritualul tău de îngrijire!

Untul de shea – beneficii pentru piele

 1. Calmează pielea cu probleme – untul de shea este plin de agenți cu efect calmant, care fac minuni în cazul pielii cu probleme. Această proprietate justifică folosirea untului de shea pentru probleme inflamatorii ale pielii, precum eczemele sau psoriazisul.
 2. Întârzie apariția semnelor de îmbătrânire – prezența antioxidanților puternici precum vitamina E, poate întârzia semnele de îmbătrânire precum ridurile, liniile fine, pungile de sub ochi, etc. Acesta este motivul pentru care untul de shea este adesea ingredientul cheiei în multe creme anti-age.
 3. Tratează erupțiile acneice – îmbogățit cu proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii, untul de shea este un excelent remediu pentru tratarea erupțiilor acneice. Folosirea sa regulată te asigură că acneea nu va mai apărea deloc. Pentru acnee, cel mai bine este să folosești o versiune nerafinată a unutului de shea.
 4. Tratează uscăciunea pielii – untul de shea este foarte eficient în hidratarea pielii uscate. Poate restabili nivelul de hidratare normal al pielii și înmuia textura acesteia. De aceea este considerat mai eficient decât orice cremă hidratantă din comerț.
 5. Îmbunătățește elasticitatea pielii – aplicarea untului de shea pe piele poate stimula producția de colagen, esențial pentru menținerea elasticității pielii. Cu alte cuvinte, untul de shea crește elasticitatea pielii și îi dă un aspect suplu, tineresc.

Untul de shea – beneficii pentru păr

 1. Înmoaie textura părului – untul de shea acționează ca un balsam natural, înmuind textura părului. Folosește-l în locul balsamului tău obișnuit.
 2. Te scapă de vârfurile despicate – un alt beneficiu extraordinar al untului de shea este abilitatea sa de a trata vârfurile despicate și fragile ale părului. El hidratează și repară deteriorările părului, făcând efectiv să dispară vârfurile despicate.
 3. Tratează uscăciunea scalpului –  scalpul uscat este o condiție care determină predispoziția la mătreață, căderea părului, etc. Cu ajutorul unutului de shea este foarte posibil ca scalpul să fie bine hidratat și dispară mâncărimea și mătreața.
 4. Revigorează părul lipsit de viață – Părul lipsit de viață îți poate scădea mult gradul de încredere în frumusețea ta. Untul de shea poate revigora ușor părul, datorită prezenței vitaminelor, care îi conferă o strălucire sănătoasă.
 5. Tratează căderea părului – fiind o adevărată explozie de vitamine, acizi grași și minerale, untul de shea poate trata efectiv problema care cauzează căderea părului. Acest ingredient potent întărește foliculii de păr și previne ruperea firelor de păr.

Cum folosești untul de shea pentru frumusețea ta?

Sunt multe moduri în care poate fi utilizat untul de shea. Iată câteva dintre cele mai obișnuite:

 1. Săpun pentru corp –  săpunurile cu unt de shea, în numeroase forme și mărimi, sunt metoda  naturală, perfectă, de îngrijire a pileii. Folosește-le și pielea ta va fi moale, fină, cu o strălucire naturală.
 2. Loțiune de protecție solară – untul de shea poate fi folosit și ca loțiune de protecție solară, ajutând la protecția împotriva razele dăunătoare ale sorelui.
 3. Gel de ras – dacă obișnuiești să razi părul de pe picioare, folosește unt de shea pe post de gel de ras. Îți va lăsa o senzație super fină.
 4. Deodorant –  surprinzător sau nu, untul de shea este folosit într-o gamă largă de deodorante, datorită calității sale de a proteja pielea. El este adesea combinat cu o varietate de uleiuri care îi dau textura perfectă și mirosul.
 5. Mască de față – untul de shea servește drept o mască de față excepțională. Are capacitatea de a-ți face pielea să strălucească mai frumos ca niciodată, iar tu te vei simți mai tânără și mai proaspătă.
 6. Cremă hidratantă – cine nu-și dorește să folosească untul de shea calmant și hidratant, care tratează pielea cu maximum de grijă? Untul de shea poate face totul foarte simplu!
error

Like dacă îți place blogul meu