Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 9, 2018

10 greșeli de spălare a feței care dăunează sănătății tenului

10 greșeli de spălare a feței care dăunează sănătății tenului

Spălarea feței poate părea cea mai simplă parte a rutinei zilnice de îngrijire. Trebuie doar să folosești o soluție de curățare, un scrub și apoi clătești, nu-i așa?

Lucrurile nu sunt de fapt chiar atât de simple pe cât par, iar dacă spălarea nu se face corect, poate dăuna sănătății tenului. De la neatractiva roșeață până la descuamare, sunt multe lucruri neplăcute care se pot întâmpla dacă nu te speli corect pe față.

În caz că te întrebi care sunt aceste greșeli și cum îți pot ele dăuna, am pregătit o listă pentru tine:

1. Folosești apă fierbinte

Apa fierbinte spoliază pielea de grăsimile sale naturale, lăsând-o uscată și deshidratată. Cu toate acestea, cele mai multe femei folosesc apa fierbinte pentru a se spăla pe față.

Încearcă să folosești doar apă călduță și efectele negative nu vor mai apărea.

2. Nu folosești cleanser-ul potrivit pentru tipul tău de ten

Fiecare avem un tip de ten diferit și este foarte important ca produsele de îngrijire pe care le folosim, ca apa de față, cleanser-ul și scrub-ul să fie cele potrivite tipului de ten. Altfel, ele pot dăuna texturii pielii și pot conduce la apariția unor probleme neplăcute.

Deci, folosește cleanser-ul a cărui formulă este special concepută pentru tipul tău de ten.

3. Nu te speli pe mâini înainte

Folosirea mâinilor nespălate pentru aplicarea apei de față, poate dăuna pielii. Atingem multe cu mâinile pe parcursul zilei, de aceea este esențial să ne spălăm pe mâini înainte de a ne atinge fața.

Nu mai face această greșeală comună, pentru a fi sigură că nu dăunezi tenului tău.

4. Nu aplici corect soluția de curățare

Multe persoane fac greșeala de a aplica prea riguros soluția de curățare, iar acest obicei are un efect extrem de dăunător.

În loc să aplici agresiv cleanser pe piele, fii puțin mai blândă și ai grijă ca pielea să nu fie afectată.

5. Te speli pe față prea des

Ideal este să te speli pe față de maxim două ori pe zi. Multe persoane se spală pe față prea des, iar asta duce la îndepărtarea grăsimilor naturale ale tenului, la uscăciune și descuamare.

Pentru a preveni acest lucru, evită să te speli pe față de mai mult de două ori pe încă o dată înainte de culcare.

6. Folosești același cleanser prea mult timp

Experții în îngrijirea tenului recomandă schimbarea cleanser-ului din când în când. Folosirea aceluiași produs prea mult timp, poate duce la anumite efecte secundare, făcând mai mult rău decât bine.

Încearcă să schimbi cleanserul sau apa de față la fiecare 2-3 luni pentru cele mai bune rezultate.

7. Exagerezi cu exfolierea

Exfolierea este într-adevăr esențială, dar dacă exagerezi, poți cauza deriorări severe tenului.

Exfolierea elimină celulele moarte și toxinele din piele, dar dacă o faci de mai mult de două ori pe săptămână, poate afecta textura pielii și cauza erupții acneice.

8. Nu te clătești bine

După aplicarea cleanserului, este esențial să îl clătești bine. Pline de chimicale, aceste soluții de curățare trebuie clătite bine, pentru a nu rămâne pe piele, altfel conduc la apariția a numeorase probleme neplăcute.

9. Te freci pe față

Te freci pe față după ce te-ai spălat? Dacă da, nu trebuie să o mai faci, pentru că acest lucru poate avea efecte negative asupra sănătății și aspectului tenului.

În loc să freci tenul uscat, tamponează-l ușor cu un prosop curat.

10. Întârzii aplicarea cremei hidratante

Dacă durează prea mult până aplici crema hidratantă după ce te-ai spălat pe față, acesta este un motiv de apariție a erupțiilor cutanate. După o sesiune de curătate a feței, porii tind să se deschidă, de aceea aplicarea cremei hidratante imediat va preveni pătrunderea prafului și a altor impurități în profunzimea pielii.

 

error

Like dacă îți place blogul meu