Pages Menu
Categories Menu

Posted on apr. 9, 2019

10 greșeli pe care probabil le faci atunci când aplici mascara

10 greșeli pe care probabil le faci atunci când aplici mascara

Îți place să te machiezi și știi cât este de important să folosești corect fiecare produs. Este condiția esențială pentru ca tu să arăți bine atunci când te machiezi!

Iată câteva greșeli pe care e bine să le eviți atunci când aplici mascara!

1. Aplici mascara pe genele de sus înaintea celor de jos

Când aplici mascara mai întâi pe genele de sus și apoi treci la genele de jos, riști ca mascara deja aplicată pe genele de sus să se împrăștie. Poți evita acest lucru dacă începi întotdeauna cu genel de jos și apoi treci la cele de sus.

2. Pompezi brațul rimelului

Dacă faci asta, rimelul tău se va usca mai rapid, deoarece va pătrunde mai mult aer în tubul de mascara, iar genele se vor lipi și vor arăta stângaci făcute.

3. Curbezi genele după ce aplici mascara

Dacă vrei să îți curbezi genele, fă-o înainte de a aplica mascara, niciodată după.

4. Aplici mascara doar pe o parte a genelor

Dacă pui mascara doar pe o parte a genelor, curbura acestora riscă să se piardă, datorită greutății excesive suplimentare. Evită acest lucru aplicând mascara pe ambele părți ale genelor.

5. Aplici mascara în sus, cu o mișcare ascendentă

Ideal, când aplici mascara, ai tendința să o faci cu o mișcare în sus, pentru a ajuta la curbarea lor. Dar acest lucru este total greșit. Întotdeauna ține brațul rimelului sub gene și mișcă-l dintr-o parte în alta, pentru o aplicare corectă.

6. Împarți mascara cu prietena

Nu face niciodată acest lucru! Nici cu rimelul, nici cu rujul. Este o metodă sigură de împrăștiere a germenilor, care poate conduce la o frumoasă infecție a ochiului.

7. Folosești aceeași sticluța de rimel de mult timp

Nu este deloc o idee bună să faci acest lucru! Produsele de machiaj se pot încărca de bacterii, ceea ce cauzează infecții. Este deci recomandat să schimbi produsele de machiaj din timp în timp. Verifică și data de expirare, pentru a evita și alte probleme neplăcute.

8. Omiți să folosești corectorul pentru pleoape

Corectorul este obligatoriu. E o greșeală să nu-l folosești! Sunt șanse mari ca mascara să se împrăștie, mai ales când este umedă. Este deci o idee bună să aplici puțin concealer înainte și după ce aplici mascara.

9. Încerci să acoperi rădăcinile genelor cu periuța rimelului

Nu mai încerca să faci asta. Încercarea disperată de a acoperi rădăcinile poate face mai mult rău decât bine. Folosește mai bine o pensulă plată pentru rădăcinile genelor, fără riscul de a împrăștia mascara și de a strica tot look-ul.

10. Dormi cu mascara pe gene

Dacă faci asta, e timpul să faci unele schimbări în obiceiurile tale. Pentru a evita degradarea genelor datorită aplicării zilnice și constante a rimelului, este esențial să ștergi mascara înainte de a merge la culcare. Poți continua chiar cu protejarea genelor prin aplicarea de puțin ulei de cocos sau de măsline.

error

Like dacă îți place blogul meu

%d blogeri au apreciat: