Pages Menu
Categories Menu

Posted on ian. 16, 2022

10 măști naturale pentru vârfurile despicate

10 măști naturale pentru vârfurile despicate

Părul tău are vârfurile despicate și nu ai vrea să te tunzi? Încearcă măștile cu miere pentru un păr frumos și sănătos. Începe un program de hidratare intensivă pentru vârfuri despicate! Alege una din variantele de mai jos și repet-o la fiecare 2-3 zile.

Mierea hidratează firul de păr în profunzime şi repară firele de păr deteriorate sau cu vârfurile despicate. Mierea a fost dintotdeauna folosită ca agent de hidratare şi emoliere pentru ţesuturi, fie că este vorba de vârfurile despicate ale părului, de pielea crăpată de pe mâini, sau de buzele întărite şi descuamate de frig.

Masca cu ulei de migdale și miere
Pregătește o mască de păr cu ajutorul unei lingurițe de ulei de migdale, un gălbenuș de ou și o lingură de miere.

Amestecă aceste ingrediente și aplică-le pe întreaga lungime a părului. Lasă-l să acționeze timp de jumătate de oră, după care spală-ți părul în mod obișnuit.

2. Masca cu ulei de ricin și miere

Uleiul de ricin folosit în mod regulat pe rădăcinile părului şi scalp este util pentru creşterea părului, îngroşarea firului de păr care începe să se subţieze, tratarea părului uscat, ajută la creşterea părului şi la repararea vârfurilor despicate.

Amestecă o lingură de ulei de ricin cu una de miere. Aplică masca la vârfuri și spală-ți părul după o jumătate de oră.

3. Măști cu ou, ulei de măsline și miere

Pline de proteine şi acizi esenţiali graşi care hrănesc şi întăresc părul, ouăle fac părul fin, îl descurcă şi îl fac mult mai rezistent.

Uleiul de măsline este și el foarte bun în hidratarea scalpului şi a firului de păr, fiind bogat în vitamina A şi în polifenoli.

Amestecă un gălbenuș cu trei linguri de ulei de măsline și cu o lingură de miere. Masează ușor această mască pe întreg părul tău, pieptănat și ud, apoi acoperă cu o folie de plastic și așteaptă timp de 30 de minute. Spală-te după aceea cu șampon, ca de obicei.

Sau poți prepara o masca pentru păr cu două linguri de miere și trei linguri de ulei de măsline. Aplică soluția pe vârfuri, apoi las-o să acționeze timp de 20 de minute.

4. Masca cu ulei de argan și miere

Uleiul de argan este perfect și pentru tratarea vârfurilor despicate.

Încălzește două linguri de miere, apoi adaugă 3 linguri pline vârf cu ulei de argan și aplică amestecul de la mijlocul firelor de păr până la vârfuri.

5. Masca cu apă și miere

Amestecă două linguri de miere în patru cești de apă caldă și aplică aceasta mască pe păr după șampon sau după balsam și nu o mai clăti. În acest fel poți controla uscarea părului.

Această clătire cu miere de albine este foarte utilă pentru părul uscat și creț.

6. Masca cu banane și miere

Bananele sunt bogate în uleiuri naturale, potasiu, zinc, fier, vitaminele A, C și E. Grație acestora, bananele redau elasticitatea naturală a părului și minimizează ruperea. Dacă ai părul uscat, îl hidratează și ajuta la repararea firului.

Combină în blender o banană coaptă, 2 linguri de lapte și 1 lingură de miere. Aplică pe păr. Lasă masca timp de 45 de minute, apoi clătește-te și șamponează. O poți face de două ori pe săptămână.

7. Masca cu iaurt și miere

Amestecă o jumătate de ceaşcă de iaurt cu o lingură de miere şi las-o să acţioneze pe vârfuri aproximativ 20 de minute.

8. Masca cu ou și miere

Dacă părul tău are tendințe de îngrășare, poți să folosești cu încredere masca de păr cu ou și miere de albine. Aceste ingrediente sunt alegerea perfectă pentru excesul de sebum.

Ai nevoie de 2 lingurițe de miere și un gălbenuș de ou.

9. Masca cu aspirină și miere

Ai nevoie de 2 lingurițe de miere, 1 lingură de ulei de măsline și 1 aspirină pisată. Se procedează similar ca la măștile anterioare.

10. Masca cu lămâie și miere

Ai nevoie de 1 lingură de miere, 1 lingură de apă, sucul de la o lămâie.

error

Like dacă îți place blogul meu