Pages Menu
Categories Menu

Posted on iul. 21, 2019

10 metode naturale prin care poți să-ți vopsești părul

10 metode naturale prin care poți să-ți vopsești părul

Apariția firelor albe este naturală și nu poate fi prevenită. Pe măsură c€ înaintăm în vârstă, apar multe schimbări în organism, iar firele albe sunt doar una dintre ele. Iar uneori, se întâmplă ca firele albe să apară chiar foarte devreme.

Indiferent de motiv, problema există și ne strădui mereu să o rezolvăm. Avem la îndemână numeroase vopsele pentru păr, desigur, dar acestea conțin chimicale, care nu sunt prea bune pentru păr și pentru scalp.

De ce să nu încerci și alte soluții, naturale? Acestea nu au efecte adverse și pot fi folosite de mai multe ori, pentru a ajunge la intensitatea dorită a culorii. Vezi mai jos câteva dintre acestea.

1. Ceai negru

Ceaiul negru este o metodă grozavă prin care poți să adaugi culoare părului. El conține și compuși polifenolici care ajută la stiparea căderii părului și îl revigorează.

Ai nevoie de 3-5 pilculețe de ceai negru și 2 cești de apă. Acestea se folosesc pentru a face un ceai concentrat. Ceaiul se lasă să se răcească și apoi se aplică pe păr. Se clătește după o oră.

2. Cafea

Cafeaua este și ea o băutură grozavă care poate adăuga culoare părului, mai ales dacă ești brunetă. În plus, ea îți face buclele mai săltărețe și adaugă luciu părului, stimulând și creșterea acestuia.

Ai nevoie de o ceașcă de cafea neagră, 2 linguri de balsam de păr și 2 linguri de cafea măcinată.  Pregătești o cafea neagră tare, o lași să se răcească puțin și apoi adaugi în ea balsamul și cafeaua măcinată, amestecând bine. Speli părul și storci bine excesul de apă, apoi aplici amestecul de cafea preparat. Prinde părul într-un coc și menține timp de o oră, apoi clătește. 

3. Henna

Răcoritoarea și calmanta henna a fost dintotdeauna folosită pentru colorarea părului. Ea adaugă o tentă burgundy părului.

Ai nevoie de ½ ceașcă de henna și ¼ ceașcă de apă. Henna se pune într-un bol și se adaugă încet apa, amestecând continuu cu o lingură. Veo obține o pastă fină consistentă. Acoperă bolul cu o folie de plastic și lasă să se odihnească timp de 12 ore. Șamponează părul, stoarce excesul de apă, apoi aplică pasta de henna peste tot pe păr. Menține timp de 2-3 ore, apoi clătește.

4. Salvie

Salvia este un super remediu pentru acoperirea firelor albe și pentru intensificarea negrului sau șatenului natural al părului.

Ai nevoied de o ceașcă de salvie și ¼ ceașcă de apă. Apa se pune la fiert pe flacără mare, se adaugă salvia când apa a juns la fierber și se scade focul.  Se lasă să fiarbă înăbușit 30 de minute, apoi se pune la răcit și se strecoară.  Se aplică încet pe părul șamponat și se menține 15 minute, înainte de a clăti.

5. Frunze de curry

Frunzele de curry încălzite în ulei de măsline colorează firele albe, adaugă umiditate părului și îi stimulează creșterea.

Ai nevoie de o mână de frunze de curry și 3-4 linguri de ulei de măsline. Se pune la încălzit uleiul de măsline într-un vas, se adaugă frunzele de curry și se lasă să fiarbă înăbușit. Așteaptă ca amestecul să capete o culoare verde înainte de a opri focul. Lasă să se răcească, apoi aplică pe păr. Menține 30 de minute, apoi clătește.

6. Suc de sfeclă roșie

Dacă vrei să adaugi o tentă roșie părului, sfecla roșie este cea mai bună opțiune. El nu doar acoperă firele albe ci îți dă un nou look. Iar fecla are si calități antioxidante, care ajută la menținerea sănătății scalpului și a părului.

Ai nevoie de o ceașcă de suc de sfeclă roșie și o lingură de ulei de cocos. Ingrdientele se amestecă bine și se aplică pe păr. Se acoperă părului cu o cască de duș și se menține timp de o oră, înainte de a clăti.

7. Suc de morcov

Morcovul este un alt ingredient care adaugă părului o tentă roșcat-portocalie și te ajută să scapi de firele albe. Iar morcovul conține vitamine esențiale și beta-carotene, care protejează și revigorează părul.

Ai nevoie de o ceașcă de suc de morcov, o lingură ulei de cocos, 2 linguri oțet de mere și o ceașcă de apă. Sucul de morcov se amestecă cu uleiul de cocos și se aplică pe păr, după care părul se acoperă cu o cască de duș. Se clătește după o oră. Diluează oțetul de mere cu o ceașcă de apă și clătește părul cu această soluție. După câteva secunde clătește părul din nou.

8. Coji de nucă

Cojile de nucă dau o nuanță șaten plăcută părului, nuanță care ține timp de 2-3 luni. Ele conțin și acizi grași omega-3 care mențin sănătatea părului.

Ai nevoie doar de cojile de la 4-5 nuci și un bol de apă.  Cojile se sparg în bucăți mici, iar apa se pune pe foc și se adaugă cojile în ea. Se lasă să fiarbă 30 de minute. După ce se răcește, se strecoară și se aplică pe păr. Se menține o oră apoi se clătește.

9. Flori de hibiscus

Forile de hibiscus sunt excelente pentru creșterea părului, dar conferă și o frumoasă nuanță roșiatică.

Ai nevoie de o ceașcă de flori de hibiscus și 2 cești de apă. Apa se pune la fiert, iar când ajunge la fierbere se adaugă florile de hibiscus. Se lasă să se înmoaie 5-10 minute apoi se strecoară. După ce s-a răcit la temperatura camerei, soluția se aplică pe păr. Se menține 45-60 de minute, apoi se clătește.

10. Piper negru

Piperul negru în amestec cu iaurtul hrănește părul și îl închide la culoare.

Ai nevoie de 2 linguri de piper negru pudră și o ceașcă de iaurt. Se amestecă bine ingredientele într-un bol și se aplică pe scalp masând ușor, dar și pe toată lungimea părului. Se menține timp de o oră, apoi se clătește.

 

error

Like dacă îți place blogul meu