Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 19, 2018

10 motive surprinzătoare pentru care îți apar coșuri pe față

10 motive surprinzătoare pentru care îți apar coșuri pe față

Simți că, deși te îngrijești cum trebuie, coșurile și erupțiile apar frecvent? Ei bine, nimic nu este întâmplător, iar astăzi vei afla care sunt motivele pentru care apar coșurile de pe față.

Foarte multe femei sunt preocupate de sănătatea tenului, investesc în produse de îngrijire și acordă timp, urmând o rutină strictă. În ciuda acestor eforturi, însă, adesea experimentează apariția neplăcutelor erupții și coșuri.

Apariția lor poate fi cauzată de sute de motive, pe care cu siguranță le știi deja: porii blocați, schimbările hormonale, obiceiuri zilnice precum fumatul, etc.

Cu toate acestea, mai sunt o serie de factori neașteptați, care determină apariția coșurilor de pe față. Iată care sunt aceștia:

1. Curățarea prea agresivă

Frecatul prea agresiv poate rupe bariera de protecție a tenului și conduce la erupții supărătoare. Fie că folosești o loțiune de față sau un material exfoliant, este foarte important să fii cât mai blândă cu puțință, pentru ca pielea ta să nu sufere.

2. Nu schimbi fața de pernă suficient de des

Poate fi greu de crezut, dar fața de pernă contribuie la apariția erupțiilor neplăcute de pe față. Fața de pernă este expusă adesea la praf și impurități. Venind în contact cu acestea, tenul tău se răzvrătește. De aceea este important să schimbi fața de pernă des, pentru a preveni acumulările de praf.

3. Nu cureți pensula de machiaj

Pe pensulele de machiaj se pot dezvolta bacterii cauzatoare de acnee, dacă nu sunt curățate regulat. Folosirea pensulelor de machiaj murdare poate cauza apariția coșurilor de pe față. Poți preveni toate acestea doar curățând pensula după fiecare folosire.

4. Nu-ți cureți telefonul

Te surprinde acest lucru? Dacă nu-ți cureți telefonul, folosind un dezinfectant, atunci îți expui pielea la bacterii cauzatoare de infecții. Iar acestea cauzează acele neplăcute erupții. Prevenirea este simplă, curăță telefonul regulat cu un dezinfectant.

5. Mătreața

Un motiv surprinzător pentru apariția coșurilor de pe față este mătreața. Persoanele care suferă de această problemă destul de comună sunt mai predispuse la apariția coșurilor și erupțiilor pe față.

6. Te atingi pe față prea des

Se știe că mâinile sunt foarte expuse la germeni și bacterii. Prin atingerea feței cu mâinile murdare, acești germeni se pot transfera și cauza erupții. Deci, nu te mai atinge pe față atât de frecvent, pentru ca pielea ta să nu fie expusă la acești germeni și bacterii.

7. Folosești produse de machiaj expirate

Produsele de machiaj au o dată de expirare. Folosind produse după data de expirare poate determina apariția coșurilor de pe față. Aruncă produsele de machiaj expirate și menține-ți tenul departe de probleme.

8. Nu te speli pe față după efort fizic

Efortul fizic face minuni pentru sănătate, inclusiv a tenului. Totuși, dacă nu ai grijă de piele după efortul fizic, acesta poate face mai mult rău decât bine. Lăsarea transpirației pe față prea mult timp poate bloca porii și duce la apariția coșurilor. De aceea, spală-te pe față după exercițiile fizice și apoi folosește un hidratant ușor.

9. Ești prea stresată

Prea mult stres poate afecta sănătatea tenului și cauza erupții neplăcute. Asta pentru că stresul poate cauza un răspuns chimic în organismul tău, iar pielea devine vulnerabilă și predispusă la apariția coșurilor și erupțiilor.

10. Consumi prea multe alimente condimentate

Sună ciudat, dar consumul de alimente condimentate poate fi dăunător pentru sănătatea tenului. Consumul de alimente condimentate afectează pH-ul pielii și determină apariția neplăcutelor coșuri de pe față.

error

Like dacă îți place blogul meu