Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 22, 2018

10 remedii simple care te ajută să scapi de stres

10 remedii simple care te ajută să scapi de stres

Cu tensiunea de la serviciu și cu numeroasele alte responsabilități, sănătatea noastră fizică și mentală tinde să fie afectată datorită stresului. Multe persoane resimt stresul atunci când se află în situații de pericol, când corpul reacționează instinctiv, eliberând prea mulți hormoni. Aceasta crește ritmul bătăilor inimii, tensiunea și ridică nivelul de energie.

Nu doar munca, ci și problemele financiare sau relația de cuplu pot fi cauze ale stresului. Evenimentele traumatice pot fi deasemenea o cauză de stres.

Simptomele emoționale și fizice ale stresului sunt durerile de cap, tensiunile musculare, dureri în piept, tulburările gastrice, urinarea frecventă, lipsa apetitului sexual, gura uscată, răceli frecvente, probleme cu somnul, etc.

Pentru a scăpa de stres, poți încerca aceste simple remedii.

1. Ceaiul de mușețel

Mușețelul este foarte bune pentru reducerea stresului. Are proprietăți calmante și relaxante, care au un efect sedativ asupra sistemului nervos central.

Adaugă 2 lingurițe de mușețel uscat într-o ceașcă de apă fierbinte. Infuzează timp de 10 minute. Adaugă puțină miere. Bea ceai de mușețel de două ori pe zi.

2. Sarea epsom

Sarea epsom este un alt remediu foarte eficient pentru calmare, atunci când ești sub efectul stresului. Are un conținut bogat de sulfat de magneziu și îți îmbunătățește starea de spirit instantaneu.

Adaugă o ceașcă de sare epsom în apa de baie. Stai în această apă timp de 20 de minute. Repetă de 2 sau 3 ori pe săptămână.

3. Masajul

Un masaj bun funcționează ca un eliberator al stresului. Masajul ajută la desciderea canalelor blocate de energie, pentru a reduce stresul și a îmbunătăți starea generală de sănătate.

Folosește ulei de măsline sau ulei de cocos. Masează fruntea, gâtul, umerii, spatele și tălpile. Repetă zilnic pentru a reduce stresul.

4. Busuiocul

Busuiocul este o altă plantă care funcținează ca un agent natural antistres. El conține elemente fitochimice care alungă stresul.

Mestecă zilnic 10 – 12 frunze proaspete de busuioc.

5. Ginsengul indian

Ginsengul indian este o plantă benefică pentru tratarea stresului. El combate stresul și anxietatea.

Adaugă 1 gram de pudră de ginseng indian într-o ceașcă de lapte fierbinte. Bea de trei ori pe zi.

6. Ceaiul verde

O ceașcă de ceai verde conține diverși polifenoli. Este bogată și în catehine, care reduc stresul, încurajează relaxarea și îmbunătățește starea de alertă și de concentrare.

Adaugă 2 lingurițe de frunze de ceai verde într-o ceașcă de apă clocotită. Infuzează timp de 5 minute. Strecoară și adaugă puțină miere. Bea câte o ceașcă de trei ori pe zi.

7. Vitamina B

Vitamina B poate îmbunătăți starea de spirit și eliberează stresul. Cele opt vitamine B sunt B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 și B12, iar ele asigură buna funcționare a sistemului nervos.

Consumă alimente bogate în vitamina B, precum fasolea, mazărea, spanacul, varza, cereale integrale, avocado, cartofi, ouă și produse lactate.

8. Calciu și Magneziu

Calciul și magneziul sunt minerale excelente pentru diminuarea nivelului de stres, ajutând la relaxarea musculaturii și alungă  durerile de cap.

Consumă alimente bogate în calciu și magneziu precum iaurtul organic, somonul, vegetale verzi, broccoli, avocado și nuci.

9. Yoga

Yoga este un remediu eficient pentru reducerea stresului. Practicând yoga zilnic va reduce nivelul hormonilor de stres și îmbunătățește starea de spirit.

10. Respirația lentă și profundă

Exercițiile de respirație lentă și adâncă ajută la reducerea stresului. Acest lucru calmează creierul și relaxează mușchii.

  • Închide ochii și respiră adânc cât numeri până la cinci.
  • Ține-ți respirația până la cinci și apoi expiră.
  • Repetă de 5 ori.

error

Like dacă îți place blogul meu