Pages Menu
Categories Menu

Posted on dec. 12, 2021

10 remedii simple și eficiente pentru pungile de sub ochi

10 remedii simple și eficiente pentru pungile de sub ochi

Te trezești adesea dimineața cu ochii umflați și cu pungi neplăcute sub ochi? Ai încercat deja să scapi de ele în diferite moduri și parcă nimic nu are efect? Ei bine, există totuși soluții pentru această problemă.

Ochii umflați apar cel mai adesea datorită lipsei de somn, consumului excesiv de alcool, stress, plâns, deshidratare etc. Indiferent de cauză însă, remediile naturale sunt cele pe care trebuie să le încerci. Ele ajută la hrănirea pielii de sub ochi și reduc dimensiunea pungilor formate acolo, într-un mod  blând și delicat.

Iată câteva dintre aceste remedii!

1. Castravete

Ca agent calmant pentru piele, castravetele are calități astringente și antioxidante care ajută la reducerea umflăturilor și a cearcănelor de sub ochi.

3-4 felii de castravete se pun la frigider timp de o jumătate de oră, apoi se pun peste ochi. Când s-au încălzit, înlocuiește-le cu alte felii reci. Repetă de  2-3 ori. Repetă remediul zilnic până vei observa îmbunătățiri.

2. Albuș de ou

Albușul de ou are calitatea de a întindea pielea, ceea ce ajută la reducerea umflăturilor de sub ochi. În plus, ajută și la diminuarea aparenței ridurilor faciale.

Un albuș de ou se bate până se obține o textură fină. Cu aceasta se masează ușor zona din jurul ochilor. Se menține 5 minute, apoi se clătește. Repetă la fiecare două zile și vei observa îmbunătățiri.

3. Cartof

Cartoful are calități astringente, care ajută la reducerea pungilor de sub ochi. În plus, el are și efect de înălbitor, reducând aparența cearcănelor. 

Se rade un cartof pentru a se obține sucul. Se înmoaie o dischetă demachiantă cu sucul de cartof și se plasează peste ochi. Se menține 15 minute apoi se clătește. Repetă remediul de 2-3 ori pe săptămână pentru a obține rezultate vizibile.

4. Apă de trandafiri

Apa de trandafiri are calități astringente, care întind pielea și reduc umflăturile de sub ochi.

Se pune puțină apă de trandafiri în unul sau două pătrățele ale tăvii de gheață de la congelator. Vei obține cuburi de gheață cu apă de trandafiri, cu care freci ușor zona din jurul ochilor, timp de 5 minute. Nu se clătește. Repetă remediul zilnic timp de o săptămână și vei observa diferența.

5. Ceai verde

Ceaiul verde are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, conținând polifenoli benefici care hrănesc pielea de sub ochi și reduc pungile și cearcănele.

2-3 pliculețe de ceai verde se înmoaie în apă timp de câteva secunde. Apoi se scot, se storc de excesul de apă și se dau la frigider timp de 10 minute. Pliculețele răcite se pun apoi pe ochi, menținându-se până se încălzesc. Apoi se îndepărtează și se clătește fața. Repetă remediul de 1-2 ori pe zi pentru a obține rezultatele dorite.

6. Aloe vera și ulei de migdale

Aloe vera conține vitamine, minerale, enzime, având efect calmant și de hrănire a pielii de sub ochi. Uleiul de migdale hidratează pielea și o întinerește, reducând umflăturile ochilor.

O linguriță de gel de aloe vera se pune într-un bol, se adaugă o linguriță de ulei de migdale și se amestecă bine. Aplică amestecul pe zona din jurul ochilor. Menține 10-15 minute, apoi clătește. Repetă remediul o dată la două zile pentru a reduce pungile de sub ochi.

7. Lapte

Laptele conține acid lactic, care exfoliază ușor pielea, făcând-o mai fină și mai fermă, astfel reducând aparența pungilor, dar și a liniilor fine și a ridurilor.

La fel ca în cazul apei de trandafiri, se prepară cuburi de gheață cu lapte. Acestea se învelesc într-un șervețel sau prosop și se freacă și se apasă ușor cu ele zona din jurul ochilor, timp de 5-10 minute. Repetă remediul zilnic pentru a scăpa de pungile de sub ochi.

8. Avocado

Avocado conține vitamine esențiale și minerale care hrănesc pielea și reduc pungile de sub ochi și cearcănele.

Ai nevoie de ½ avocado copt. Acesta se zdrobește, iar pulpa obținută se aplică pe zona de sub ochi. Se menține 10 minute, apoi se clătește cu apă călduță. Repetă remediul de 2-3 ori pe săptămână până când pungile încep să scadă.

9. Sare

Când este aplicată local, sodiumul prezent în sare extrage fluidele din zona respectivă, strângând pielea și reducând dimensiunea pungilor de sub ochi.

½ linguriță de sare se topește într-o ceașcă cu apă caldă. Se înmoaie o dischetă demachiantă în această soluție și se plasează pe ochi. Se menține 10 minute, apoi se clătește. Repetă remediul de 1-2 ori pe zi până vei observa îmbunătățiri.

10. O lingură rece

Aplicarea unei linguri reci pe ochii umflați îi ajută să relaxeze vasele sangvine și să se reducă umflăturile.

Două linguri se pun la frigider timp de 15 minute, apoi se pun pe zona ochilor. Se mențin până se încălzesc. Repetă zilnic până încep să scadă pungile de sub ochi.

 

error

Like dacă îți place blogul meu