Pages Menu
Categories Menu

Posted on apr. 28, 2015

10 sfaturi de care sa tii cont atunci cand te machiezi singura

10 sfaturi de care sa tii cont atunci cand te machiezi singura

Participarea la un eveniment special presupune întotdeauna o serie de cheltuieli majore, printre care şi un machiaj mai sofisticat. Pentru că majoritatea femeilor vor sa facă economii şi să scutească nişte bani, iată de ce sfaturi trebuie să ţină cont dacă aleg să se machieze singure.

Dacă vrei să străluceşti la o petrecere, astfel încât să nu fie cazul să cer ajutorul unui profesionist, uite cum te poţi machia singură ca un make-up artist.

  1. Se pregăteşte faţa pentru machiaj: se demachiază, se tonifiază şi se hidratează bine. Se aplică şi un balsam pe buze.
  2. Se aplică baza de machiaj după care se aplică fondul de ten. Acesta se alege în funcţie de culoarea pielii. Aplicarea fondului de ten se face începând de la linia părului în jos cu ajutorul unor bureţi cosmetic, cu o pensulă pentru fond de ten sau cu degetele.
  3. Aplică anticearcănul/corectorul în zona ochilor, atât pe pleoapă cât şi sub ochi pentru a acoperi cearcănele.
  4. Se fixează corectorul cu pudră prin mişcări de presare sau tapotare.
  5. Se fixează fondul de ten prin tapotarea fetei cu un puf cu pudră.
  6. Se conturează sprâncenele fie cu un creion pentru sprâncene, fie cu un fard pentru sprâncene aplicat cu o pensula teşită. Apoi se îndepărtează excesul cu o perie de sprâncene.
  7. Se aplică tuşul. Ca să îţi fie mai uşor, poţi să trasezi codiţele întâi cu un creion bine ascuţit.
  8. Aplică un fard puţin mai închis pe pleoape pentru a crea o umbră.
  9. Mascara se aplică de la baza spre vârf, atât pe partea exterioară cât şi pe partea interioară.
  10. Se aplică fardul de obraz cu mişcări circulare. Culoarea acestuia se alege în funcţie de tonul pielii. Cu cât pielea este mai închisă cu atât şi blush-ul poate fi mai închis, poate avea iritaţii de bronz.

sursa: http://www.click.ro/

error

Like dacă îți place blogul meu