Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 2, 2020

10 sfaturi utile pentru aplicarea cremei hidratante

10 sfaturi utile pentru aplicarea cremei hidratante

Un produs de îngrijire a pielii care nu trebuie să ne lipsească niciodată este crema hidratantă. Indiferent de tipul de ten, trebuie să aplicăm zilnic o astfel de cremă pentru a ne menține umiditatea pielii. Tenul bine hidratat arată fin și suplu, iar semnele de îmbătrânire apar mai greu.

Folosirea cremei hidratante pare relativ simplă. Tot ce ai nevoie este să o cumperi și să aplici puțin pe piele. Dar în realitate lucrurile nu stau chiar așa.

Sunt câteva reguli care trebuie respectate și în această privință, pe care puțină lume le știe. Pentru a beneficia la maxim de folosirea cremei hidratante, trebuie să înveți să o folosești corect. Iată câteva sfaturi:

1. Crema hidratantă nu se aplică pe pielea uscată

Cel mai potrivit moment pentru aplicarea loțiunii sau a cremei hidratante este imediat după baie sau duș. Hidratantul ajută la menținerea umezelii în piele, de aceea, înainte de aplicare, pielea trebuie să fie ușor umedă.

Când pielea este umedă, porii sunt deschiși, iar crema hidratantă pătrunde în profunzime, iar pielea rămâne hidratată mai mult timp. Ba mai mult, pentru pielea umedă vei avea nevoie de o cantitate mai mică de cremă decât atunci când o aplici pe pielea uscată.

2. Folosește cremă hidratantă chiar dacă ai tenul gras

Persoanele care au tenul gras evită adesea folosirea unei astfel de creme, gândind că pielea lor nu mai are nevoie de hidratare, sau că tenul va deveni și mai gras.

Chiar dacă ai tenul gras, tot trebuie să o hidratezi. Ideea este să alegi un hidratant mai ușor, care nu conține grăsimi. Un hidratant pe bază de apă, de exemplu, este mai puțin gras, pătrunde rapid în piele și nu lasă un aspect gras.

3. Crema hidratantă trebuie folosită regulat

Pentru a te bucura de un ten sănătos, ar trebui să-ți faci o rutină zilnică din aplicarea cremei hidratante. Este suficientă o singură aplicare pe zi, sau, dacă îți simți tenul uscat, poți să mai faci încă o extra-aplicare.

4. Crema hidratantă nu se folosește în loc de cremă de ochi

Pielea din jurul ochilor este delicată și are nevoie de formule speciale. Cremele hidratante conțin parfumuri sau esențe care pot irita zona și cauza umflarea acesteia. Nu mai vorbim de ce se întâmplă dacă îți intră în ochi.

5. Atenție la ingrediente

La fel ca în cazul oricărui produs de îngrijire a pielii, este bine să verifici ingredientele pe care le conține. Este ușor să te lași păcălită de ambalaj sau de reclamă, de aceea verifică ingredientele înainte de a cumpăra o cremă hidratantă.

Cremele care conțin elemente hidratante precum ulei de nucă de cocos, unt de shea, ulei de măsline sau aloe vera sunt foarte bune pentru piele. Totuși, dacă vezi pe etichetă prea multe ingrediente de umplutură, mai bine evită să o cumperi, poate fi dăunătoare.

Cremele hidratante de zi cu protecție solară sunt de asemenea foarte recomandate. Ar trebui să aibă măcar FPS 15 pentru a proteja tenul de razele ultraviolete dăunătoare.

6. Baza de machiaj nu trebuie aplicată imediat după hidratare

Baza de machiaj nu trebuie aplicată înainte ca crema hidratantă să aibă timp să se usuce.

Textura cremoasă a hidratantului poate face ca machiajul tău să se întindă. Dacă îi lași suficient timp cremei pentru a pătrunde în piele, baza de machiaj se va aplica uniform, nu vor rămâne pete sau machiaj inegal. Hidratantul are nevoie de măcar 10-15 minute pentru a pătrunde bine în piele, înainte de a aplica machiajul.

7. Crema hidratantă trebuie schimbată din când în când

Nu poți folosi aceleași produse de îngrijire a pielii ani la rând. Cu vârsta, tenul se schimbă, iar hidratarea trebuie să țină pasul cu asta.

Loialitatea față de brand nu este neapărat în beneficiul tenului tău. Schimbările corpului tău afectează eficiența hidratării. Poți întreba dermatologul despre tipul de hidratant pe care este bine să-l folosești, în funcție de vârstă și de tipul tenului tău.

8. Nu exagera cu hidratarea

Stratul de cremă aplicat nu trebuie să fie prea gros, întrucât poate deveni dăunător.

Dacă ai nevoie de o cantitate mai mare de cremă pentru a-ți hidrata pielea, este un semn clar că nu o folosești pe cea care trebuie. O cremă hidratantă bună este suficientă în cantități mici.

Deasemenea, nu trebuie să folosești o gamă prea largă de produse –  cleanser, toner, loțiune hidratantă cu SPF și bază de machiaj cu SPF și efect anti-age. Cu cât mai puține produse cu atât mai bine.

9. Exfolierea este benefică

Pentru ca hidratantul să pătrundă în profunzimea pielii și să o mențină hidratată, pielea trebuie exfoliată regulat.

Îndepărtarea straturilor superioare ale pielii ajută cu adevărat crema hidratantă în acțiunea sa. Exfolierea ușoară de două ori pe săptămână te ajută să scapi de celulele moarte ale pielii.

10. Crema hidratantă nu este doar pentru față

Aplicarea cremei doar pe față și neglijarea celorlalte părți ale corpului este total greșită.

La fel ca fața, gâtul, mâinile și picioarele, au și ele nevoie de hidratare. Aplică cremă hidratantă pe față dar și pe gât, pe coate, genunchi sau picioare.

error

Like dacă îți place blogul meu