Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 7, 2016

10 stiluri pentru păr scurt și breton care îți vor împrospăta look-ul

10 stiluri pentru păr scurt și breton care îți vor împrospăta look-ul

Fără urmă de îndoială, părul scurt este lungimea momentului! El a crescut în popularitate în ultimul timp, iar acum a ajuns la punctul culminant. Modele, actrițe, cântărețe, toate și-au tuns părul și s-au afișat cu coafuri fabuloase la noua lungime.

În 2016, această tendință majoră trece la un nou nivel, prin adăugarea bretonului. Iata 10 stiluri pentru părul scurt, cu breton, care te pot inspira dacă vrei să faci o schimbare majoră.

 1. Bretonul lateral

Bretonul lateralBretonul lateral este un mod mai blând și mai feminin de abordare a acestei tendințe, și, ca atare, trebuie asociat cu o coafură corespunzătoare. Lasă deoparte moațele scurte, ascuțite, și preferă în schimb șuvița care ajunge până la claviculă.  Părul tău va avea astfel lungime suficientă, aspect super-feminin, va arăta proaspăt și în trend. În plus, în timp, lungimea bretonului se va amesteca ușor în lungimea restului părului.

Cum obții acest stil?

 • spală părul și dă-l pe tot într-o parte. Un bun punct de reper este ca părul să fie la linia vârfului sprâncenei.
 • periază bretonul în față și în lateral, și folosește un spray texturant pentru a crea bucle ușoare
 • dacă vrei și mai mult farmec, creează bucle elastice cu un ondulator

2. Bretonul scurt

Bretonul scurt

Bretonul scurt este puțin mai dificil, deoarece părul crește rapid. În schimb, este o dovadă de atitudine, iar coafura per ansamblu trebuie să aibă un aspect echilibrat. Asortează-l cu bucle dezordonate și nu-ți fie teamă ca lungimea părului să fie la nivelul bărbiei sau deasupra acesteia. Cheia acestui stil este încrederea.

Cum obții acest stil?

 • se spală parul și se adaugă mousse pentru volum
 • lasă părul să se usuce liber, să îmbrățișeze textura sa naturală
 • cu placa de păr îndreaptă părul de sus în jos, spre frunte. Asta te va ajuta să eviți firele rebele, dar ai grijă să menții textura naturală a părului tău

3. Bretonul stufos

Bretonul stufos

Bretonul mai gros îngreunează destul de mult aspectul, ca atare el merge foarte bine cu părul scurt. Nu vrei să arăți voluminos și monoton, nu-i așa? Lungimea perfectă a părului este la nivelul claviculei și chiar mai sus.

Cum obții acest stil?

 • aplică un ser anti-electrizare pe părul uscat
 • îndreaptă părul folosind un uscător de păr. Apoi treci prin toată lungimea părului cu o placă de îndreptare pentru a îmblânzi orice onduleu
 • buclează capetele spre interior pentru a-ți încadra perfect fața

4. Bretonul drept

Bretonul drept

Bretonul drept te face să te gândești la anii de școală, dar acum el este mai chic decât oricând. Este un stil perfect pentru persoanele cu fața rotundă, sau cu obrajii foarte bine definiți. Lungimea părului poate fi la nivelul umerilor, la nivelul bărbiei sau chiar la nivelul obrazului. Bretonul trebuie să fie tăiat imediat sub nivelul sprâncenelor pentru a obține efectul dorit.

Cum obții acest stil?

 • spală părul și aplică-i un tratament de protecție termică
 • îndreaptă părul cu uscătorul și apoi cu placa, peste tot
 • lasă bretonul la sfârșit, și împarte-l într-un strat superior și unul inferior, pentru un aspect mai stufos. Asigură-te că bretonul este perfect drept, pentru a profita la maximum de acest look

5. Bretonul bont

Bretonul bont

Ca și în cazul bretonului drept, bretonul bont poate crea un aspect destul de serios. Dar dacă îți dorești ceva dramatic, acesta este bretonul pentru tine. Lungimea părului poate fi la fel de bine și la nivelul umerilor și la nivelul bărbiei pentru acest stil. Bretonul gros trebuie să fie tăiat gros și masiv, fără subțiere. Capetele ar trebui să aibă o formă conică pentru a încadra fața și a compensa severitatea stilului.

Cum obții acest stil?

 • spală părul și usucă-l cu peria și uscătorul de păr
 • desparte părul în părți egale laterale, îndreaptă-l și curbează-i ușor capetele
 • adaugă puțină strălucire cu ser sau mist

6. Bretonul ondulat

Bretonul ondulat

Ai părul ondulat natural? Data viitoare când mergi la coafor ai grijă să incluzi și un breton ondulat. Este una dintre cele mai cool tendințe ale sezonului și include multă atitudine într-o singură mișcare. Perfect pentru o lungime până la umeri și cu bucle elastice, cu volum. Bretonul poate fi lung, scurt, sau într-o parte, armonizat perfect cu restul părului.

Cum obții acest stil?

 • spală parul și aplică un produs de ondulare pe părul ud, pentru o mai bună definire a buclelor și a evita electrizarea
 • cât timp părul este încă umed, așează buclele în poziția ideală pentru a crea bretonul. Lasă apoi părul să se usuce liber

7. Bretonul cortină

Bretonul cortină

Bretonul cortină gen Brigitte Bardot este din nou la modă. Este look-ul perfect atunci când îți lași bretonul să crească. Un stil simplu, sexy si dulce în același timp. Poate fi folosit de asemenea și pentru a atenua un aspect mai sever.

Cum obții acest stil?

 • Spală și apoi usucă părul. Concentrează-te pe uscarea rădăcinilor, care trebuie să apară netede, în timp ce restul părului trebuie să-și mențină naturalețea
 • Periază bretonul în față și apoi desparte-l la mijloc. Piaptănă cu grijă părțile laterale ale părului.
 • Finisează look-ul cu fixativ

8. Bretonul peste ochi

Bretonul peste ochi

Bretonul care vine peste ochi poate crea un aspect sexy și se potrivește cu cele mai multe forme ale feței. Bretonul trebuie tăiat în forma de „M”, ca să nu-ți intre chiar în ochi. Acest stil necesită însă refacere regulată, iar pe lateral bretonul trebuie să se confunde cu restul părului. Coafura perfectă pentru acest breton este cea în scări, desigur!

Cum obții acest stil?

 • Spală si usucă părul
 • Îndreaptă bretonul cu o placă mai subțire
 • Folosește o placă mai mare pentru a crea valuri moi în restul părului. Lasă părul să se usuce liber pentru a-și păstra naturalețea

9. Bretonul pe spate

Bretonul pe spate

Dacă ai breton lateral mai lung, piaptănă-l spre spate pentru a obține un aspect mai proaspăt. Mai mult, dacă ai hotărât să-ți lași bretonul să crească, atunci acesta este stilul perfect pentru tine.

Cum obții acest stil?

 • Spală părul. Dacă ai părul subțire, este bine să folosești un șampon de îngroșare.
 • Usucă-l cu phoenul cu susul în jos. Concentrează-te pe rădăcini pentru un volum suplimentar.
 • Îndreaptă părul, pornind de la câțiva cm distanță de rădăcină. Îndreaptă bretonul spre spate, înainte să cadă lateral

10. Bretonul subțire

Bretonul subțire

Dacă ai părul subțire, te-ai putea gândi că bretonul nu ți se potrivește. Greșit! Bretonul subțire nu a fost niciodată mai popular ca acum. Tunde părul cu lungimea la nivelul bărbiei și adaugă breton în față. Nu va arăta ciudat, ci vor fi perfecte pentru tine. Bretonul subțire creează spațiu și îți deschide mai mult fața. Este foarte potrivit pentru persoanele cu fețe mici, ovale.

Cum obții acest stil?

 • Nu trebuie să speli părul. Ai nevoie de părul puțin mai gras pentru a definitiva acest aspect
 • Piaptă-nă părul, dar nu și bretonul.

 

error

Like dacă îți place blogul meu