Pages Menu
Categories Menu

Posted on dec. 7, 2018

10 trucuri uimitoare pentru machiajul ochilor, pe care nu le știai

10 trucuri uimitoare pentru machiajul ochilor, pe care nu le știai

Machiajul nu este un lucru simplu. Necesită concentrare și perfecțiune. Pentru că un machiaj complet presupune multe lucruri, precum pregătirea tenului, aplicarea fondului de ten, acoperirea petelor și a cearcănelor, aplicarea rujului, dar și machiajul ochilor, care necesită în mod special timp și atenție.

Deci machiajul ochilor este foarte important și întotdeauna ne străduim să realizăm un contur perfect.  Însă, experiența insuficientă, mâinile mai puțin sigure sau lipsa de concentrare ne dau bătăi de cap. Dar nu-ți fie teamă. Iată câtreva trucuri, pentru ca tu să obții un contur perfect:

Cunoaște-ți creionul pe care îl folosești

Înainte să-l aplici, trebuie să știi ce fel de creion ai. Practic sunt trei tipuri de eyeliner – lichid, gel și creion. Acesta din urmă este cel mai ușor de aplicat. Doar trasezi o dată cu creionul și gata. În schimb, cu cele lichid sau gel, s-ar putea să-ți ia ceva mai mult timp.

Încearcă să-ți ții mâinile nemișcate

Multe femei observă că le tremură mâinile atunci când aplică eyeliner-ul. Dacă ți se întâmplă și ție, iată câteva trucuri:

  • așează-te pe o măsuță de toaletă
  • pune cotul pe o suprafață dreaptă
  • ține creionul deasupra liniei genelor superioare astfel încât degetul mic să se sprijine de obraz
  • acum aplică ușor conturul de-a lungul liniei genelor superioare, pe rând, la fiecare ochi

Acoperă cu fard de ochi

Dacă ți se pare că nu a ieșit prea bine, pur și simplu acoperă tamponând cu puțin fard de ochi negru, pentru a-l repara.

Unește punctele

Chiar și cu multă practică, dacă totusi nu ai încrederi că vei reuși un contur perfect, începe prin a desena mai intâi puncte de-a lungul pleoapei superioare, iar la final le unești.

Aplică conturul sub linia genelor

Dacă ești chiar la început, încearcă să aplici linia de contur chiar sub linia genelor. Trebuie doar să folosești un creion de contur rezistent la apă.

Pudrează puțin

Dacă folosești un eyeliner lichid, va dura ceva timp să se usuce. Dacă te grăbești, s-ar putea să se împrăștie, ceea ce nu e bine. În acest caz, după ce ai trasat conturul, pudrează-l puțin cu o pudră translucidă și nu se va mai împrăștia.

Ondulatorul de gene vine în ajutor

Un truc foarte simplu și ușor pentru cele care nu știu să aplice perfect conturul. Aplică puțin eyeliner pe ondulatorul de gene și folosește-l pe gene astfel încât linia se creează singură, dar mai ales obții o linie perfectă.

Acoperă în loc să refaci

Dacă crezi că  nu ai aplicat perfect în unele locuri, acoperă cu puțin concealer, pentru a ascunde neregularitățile, în loc să ștergi totul și sa o iei de la început.

Încearcă să nu tragi de piele

Când aplici conturul,  nu trebuie să tragi prea tare de piele. Las-o în poziția sa naturală, îi va da mai multă perfecțiune.

Înlocuiește eyeliner-ul lichid cu fard de ochi

Ai încercat asta? Să folosești fardul pe post de contur? Încearcă chiar azi. Pur și simplu trebuie să folosești o pensulă umedă, o înmoi în fardul tău favorit și trasezi linia.

error

Like dacă îți place blogul meu