Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 17, 2016

11 obiceiuri zilnice pentru o piele sănătoasă

11 obiceiuri zilnice pentru o piele sănătoasă

Ne place să ne gândim la noi în viitor, arătând la fel de tinere și simțindu-ne active, indiferent de vârstă. Dar adevărul este că obiceiurile noastre zilnice au un impact imens asupra ritmului de îmbătrânire și a modului în care arată pielea noastră.

Sigur, genetica are și ea rolul ei, dar alimentele pe care le consumăm, cremele pe care le folosim, obiceiurile proaste precum fumatul sau consumul de alcool, expunerea îndelungată la soare, ne influențează în mod decisiv.

Dacă vrei să ai o viață bună, încearcă sa adaptezi aceste obiceiuri sănătoase.

  1. Folosește cremele de protecție solară 

Folosește cremele de protecție solară Aplică cremă de protecție solară în fiecare dimineață. Asigură-te ca este cu spectru larg și are cel puțin SPF 30. Aceasta blochează cam 97% din razele solare.

Expunerea la soare cauzează riduri și decolorează pielea, ca să nu mai vorbim de creșterea riscului de cancer de piele.

2.  Bea vin roșu

Bea vin roșuBea un pahar de vin roșu pe zi, dar nu mai mult alcool de atât.

Antioxidanții din vinul roșu sunt foarte buni pentru sănătate și previn îmbătrânirea, iar efectele toxice ale alcoolului sunt îndepărtate.

  3.  Fă sport

Fă sportSportul nu numai că te menține în formă și sănătoasă, dar, în fapt, lucrează la nivel celular pentru a te menține tânără. Studiile au arătat că activitatea fizică poate încetini îmbătrânirea adânc în interiorul celulelor noastre.

Fă exerciții fizice măcar de 3 ori pe săptămână.

  4. Evită sucurile carbogazoase

 Evită sucurile carbogazoaseSucurile carbogazoase sunt probabil cel mai mare rău alimentar pentru sănătatea ta.

Studiile arată că sucurile de acest fel consumate regulat pot reduce durata de viață cu o medie de 4,6 ani, fără să mai vorbim de bolile cronice legate de îmbătrânirea populației.

5. Petrece timp cu prietenii

Petrece timp cu prieteniiAi nevoie de o scuză pentru a te întâlni mai des cu prietenii? Ce zici despre șansa unei vieți mai lungi?

Studiile arată că persoanele cu un sprijin social puternic trăiesc mai mult, au niveluri mai scăzute ale hormonului de stress, cortizolul, și un risc mai scăzut de boli cardiovasculare.

6. Spală-te pe față în fiecare seară

Spală-te pe față în fiecare searăCurăță-ți pielea de cel puțin două ori pe zi, mai ales seara, și îndepărtează orice urmă de machiaj.

Acest lucru permite pielii să se refacă pe timpul nopții, fără să fie acoperită cu praful de peste zi, poluarea și grăsimile.

7. Folosește o cremă de noapte

Folosește o cremă de noapteAplică o cremă anti-îmbătrânire în fiecare seară, de preferință un produs cu Retinol sau Retinol Tip-A. Acestea sunt cele mai bune produse pentru a da timpul înapoi.

Retionoidele ajută la reducerea apariției ridurilor, contribuie la menținerea fermității pielii tale și decolorează petele maro datorate expunerii la soare.

8. Controlează stress-ul

Controlează stress-ulStress-ul este destul de enervant în general, dar la asta se adaugă și efectele mari asupra modului în care îmbătrânești. Stress-ul poate accelera procesul de îmbătrânire prin scurtarea lungimii fiecărei șuvițe de ADN.

Oamenii care îmbătrânesc frumos practică yoga, meditează sau fac alte ativități relaxante.

9. Acordă prioritate somnului

Acordă prioritate somnuluiDacă ai crezut că privarea de somn te face doar mai obosită, mai gândește-te.

În plus față de problemele mari cu funcțiile cognitive și memoria, lipsa de somn poate accelera îmbătrânirea la nivelul pielii, inclusiv liniile fine și pigmentarea inegală.

10. Fii activă sexual

Fii activă sexualUn studiu prezentat de British Psychological Society a constatat că persoanele care fac sex frecvent arată, în medie, cu cinci până la șapte ani mai tinere decât sunt în realitate.

Acest lucru poate fi atribuit eliberării de hormon de creștere uman, care joacă un rol important în elasticitatea pielii tale.

11. Privește partea frumoasă

Privește partea frumoasăA trăi o viață lungă și sănătoasă necesită o mentalitate adecvată, iar persoanele care îmbătrânesc frumos tind să fie optimiști și plini de viață.

Optimismul te poate ajuta să arăți bine atât fizic cât și mental.

Dacă ai grijă de pielea ta, mănânci bine și ai obiceiuri sănătoase, nu ai niciun motiv să nu arăți bine pe măsură ce îmbătrânești!

error

Like dacă îți place blogul meu