Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 9, 2019

14 motive sănătoase pentru care să folosești uleiul de geranium

14 motive sănătoase pentru care să folosești uleiul de geranium

Cunoscută sub numele de mușcată, geraniumul este o plantă de grădină cu proprietăți medicinale. Frunzele acestei plante sunt cele care au aceste calități, și din ele se obține prin distilare cu aburi uleiul esențial de geranium.

Componentele chimice ale uleiului de geranium sunt eugenol, linalool, citral, terpineol, menton, sabinen, citronelol, geraniol, mirtenol, format de citronelil și acid geranic.

Află beneficiile de sănătate ale uleiului esențial de geranium

1. Calmează durerea musculară

Uleiul de geranium este cel mai adesea folosit în aromaterapie, ca remediu pentru articulații umflate, dureri musculare și crampe.

Îți poți prepara propriul tău ulei de masaj amestecând cinci picături de ulei de geranium cu o picătură de ulei de jojoba, perfect pentru masajul încheieturilor.

2. Reduce stresul și depresia

Uleiul de geranium are efect calmant și relaxant asupra creierului, ajutând persoanele care suferă de depresie, furie și anxietate. Un studiu desfășurat în 2015 a arătat că uleiul de geranium poate ajuta femeile însărcinate să-și scadă anxietatea în timpul nașterii.

3. Previne bolile neurodegenerative

Uleiul de geranium are efecte antineuroinflamatorii și ajută la prevenirea bolilor neurodegenerative, precum Alzheimer, Parkinson, scleroza multiplă, etc. 

Acest efect vine din concentrația ridicată de citronelol, care încetinește producția de oxid nitric, ceea ce stopează progresia bolii.

4. Reduce problemele pielii

Calitățile antibacteriene, antimicrobiene și antiinflamatorii ale uleiul de geranium ajută la reducerea iritațiilor pielii, infecțiilor și erupțiilor acneice.

5. Previne diabetul

Într-un studiu s-a arătat că uleiul de geranium poate scădea nivelul zahărului sangvin la persoanele diabetice. În Tunisia, uleiul esențial de geranium este utilizat în medicina populară pentru reducera hiperglicemiei.

6. Stimulează imunitatea

Efectul antimicrobian al geraniumului poate ajuta la stimularea imunității. Acțiunea constă în întărirea celulelor defensive ale organismului, pentru prevenirea atacurilor patogene asupra acestuia.

 7. Crește diureza

Uleiul de geranium este diuretic prin natura lui, ceea ce înseamnă că stimulează urinarea. Cu cât crește diureza, cu atât elementele chimice toxice, zaharurile, sodiumul și metalele grele sunt eliminate din organism.

8. Tratează simptomele menopauzei

Uleiul de geranium stimulează secreția estrogenului salivar la femeile în perioada de perimenopauză, conform unui studiu. El reduce nivelul estrogenului și  simptomele de sănătate cauzate de menopauză și perimenopauză.

9. Calmează vestibulita nazală

Vestibulita nazală este o complicație a tratamentului pentru cancer, iar uleiul de geranium are capacitatea de a scădea simptomele nazale care apar în această situație, precum uscăciune, durere, sângerare, inflamații, cruste.

10. Reduce durerile provocate de zona zoster

Zona zoster este o boală dureroasă care afectează fibrele nervilor și pielea de-al lungul acestuia. Aplicarea locală de ulei de geranium poate reduce această durere.

11. Previne infecțiile respiratorii

Geraniumul poate fi eficient în calmarea simptomelor de răceală, rinosinuzită acută și bronșită acută la adulți, și chiar în cazul infecțiilor sinusale la adulți.

12. Vindecă mușcăturile de insecte

Amestecă ulei de geranium cu apă și aplică pe zonele afectate de mușcăturile de insecte.

13. Reduce alergiile

Conform unui studiu, citronelolul din uleiul esențial de geranium are capacitatea de reduce reacțiile alergice. Acest component chimic care calități antiinflamatorii, care reduc mâncărimea provocată de reacțiile alergice.

14. Îmbunătățește sănătatea pielii și a părului

Uleiul de geranium tonifică pielea și reduce acneea, dermatita, precum și alte boli de piele. Acest ulei esențial ajută la echilibrarea sebumului la nivelul scalpului și părului, scăzând secreția acestuia.

Există și efecte secundare, unele persoane putând să resimtă mâncărime sau senzație de arsură atunci când aplică ulei de geranium pe piele. 

Cum se folosește uleiul de geranium

întotdeauna se folosește împreună cu un alt ulei, care poate fi de susan, de coocos, jojoba sau orice alt ulei esențial.

Cum se poate prepara ulei de geranium acasă

Se iau 12 frunze de mușcată, se spală și se zdrobesc foarte bine. Se lasă câteva ore, se adaugă uleiul carrier și se acoperă. Se lasă la macerat timp de două săptămâni. Apoi se strecoară și se păstrează într-o sticluță cu capac.

De unde poți cumpăra dacă ți se pare prea complicat de preparat? Click aici

error

Like dacă îți place blogul meu