Pages Menu
Categories Menu

Posted on ian. 9, 2020

15 greșeli de machiaj care îți rănesc ochii

15 greșeli de machiaj care îți rănesc ochii

Machiajul este o artă și implică multe lucruri, începând de la tehnică, până la produsele folosite. Femeilor le place să se machieze, dar v-ați întrebat vreodată ce se întâmplă cu pielea voastră în timp ce purtați machiaj?

Machiajul nu este natural pentru piele, iar din acest motiv produsele folosite sunt foarte importante. Sunt atât de multe lucruri de care trebuie să ții cont atunci când te machiezi, încât greșeli pot apărea oricând. Ele pot fi ușor evitate, dacă suntem conștiente de ele și luăm câteva măsuri preventive simple. Să vedem care sunt acestea:

Folosirea unor produse care nu se potrivesc ochilor tăi

Este prima geșeală care se face în materie de machiaj. Practic uităm ca produsele de machiaj conțin elemente chimice. De aceea trebuie să te asiguri că machiajul tău este sigur pentru ochii tăi.

Aplicarea rimelului înainte de a curba genele

Întotdeauna curbează mai întâi genele și apoi aplică rimelul. Dacă procedezi altfel, poți deteriora grav genele, chiar se pot rupe. Rimelul se lipește de curler și formează depuneri pe gene.

Aplicarea fondului de ten pe pleoape

Pleoapele sunt foarte delicate, iar folosirea fondului de ten le poate da un aspect greu, supraîncărcat. Mai mult, fondul de ten se poate scurge în ochi, cauzând arsuri și înțepături. Folosește un fard primer dacă vrei să dureze mai mult.

Folosirea incorectă a genelor false

Genele lungi, false, sunt în trending acum. Dar este foarte important să folosești gene de calitate, care să nu fie o povară pentru genele tale sau să te facă să transpiri, ceea ce nu este deloc drăguț. Mergi la un profesionist dacă nu te descurci. Mai mult, folosește și un adeziv bun, sigur pentru ochi.

Folosirea corectă a ondulatorului de gene

Multe femei nu folosesc ondulatorul de gene tocmai din acest motiv. Dacă nu este bine folosit, poate răni ochii. Dacă îl aduci prea aproape de ochi, poți atinge ochiul și cauza durere.

Folosirea de produse expirate

Înlocuiește-ți frecvent produsele de machiaj pentru a evita apriția iritațiilor și infecțiilor la nivelul ochilor. Păstrează produsele de machiaj într-un loc întunecos și răcoros, pentru ca să rezite mai mult timp.

Aplicarea liner-ului pe linia lacrimilor

Cele mai multe eyelinere nu pot fi utilizate pe linia lacrimilor. Folosește un creion de ochi mai bine, pentru a evita ca liner-ul să ți se scurgă în ochi. Dacă vrei să folosești unul lichid, aplică pe pleoapa inferioară și nu pe linia lacrimilor.

Aplicarea machiajului cu ajutorul degetelor

Degetele sunt cel mai la îndemână instrument de aplicare a machiajului, dar nu și cel mai fin. Vârfurile degetelor pot smuci de pielea pleoapelor. Mai bine folosește pensule moi și curate.

Folosirea demachiantului nepotrivit

Demachiantul tău obișnuit s-ar putea să nu fie potrivit pentru a fi utilizat în jurul ochilor. Folosește întotdeauna un demachiant ușor, sau mai bine un produs natural, precum uleiul de cocos. Nu freca agresiv zona pentru îndepărtarea machiajului. Aplică puțin ulei de cocos pe o dischetă demachiantă și șterge ușor zona.

Folosirea fardurilor pudră

Unele persoane au ochi foarte sensibili chiar la folosirea pudrelor granulate sau minerale. De aceea, folosirea unui fard de ochi cremos poate fi de mare ajutor în aceste cazuri.

Folosirea de pensule murdare

Este foarte important ca pensulele de machiaj și burețeii să fie curățați regulat, pentru menținerea igienei. Pensulele sunt un loc foarte bun pentru acumularea reziduurilor, unde se pot dezvolta bacterii. Iar acestea pot cauza infecții serioase.

Folosirea de produse care nu sunt naturale

Încearcă să folosești produse naturale sau fără parabeni. Ele se potrivesc cel mai bine ochilor sensibili și nu permit apariția iritațiilor sau a senzației de arsură. Ochii tăi îți vor fi recunoscători.

Reenunțarea la demachiere înainte de culcare

Creionul de ochi si rimelul sunt mai dificil de îndepărtat, dar asta nu este o scuză să nu te demachiezi înainte de a merge la culcare. Dacă lași machiajul așa, pot apărea infecții. Folosește un demachiant bun pentru a face mai ușor acest proces.

Nu te speli pe mâini înainte de a te machia

Este imperativ să-ți speli mâinile înainte de a te machia, să le dezinfectezi înainte de a-ți atinge ochii.

Purtarea lentilelor de contact după machiere

Întotdeauna pune-ți lentilele de contact înainte de a te machia. Astfel, șansele ca să-ți intre ceva în ochi sunt mult mai mici.

error

Like dacă îți place blogul meu