Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 28, 2020

17 metode naturale de îndreptare a părului

17 metode naturale de îndreptare a părului

Părul este o parte importantă a personalității noastre, a fetelor. Și fiecare dintre noi își dorește să aibă părul drept. Din păcate, nu toate suntem fericite să avem părul drept, superb.

Pe lângă metodele cunoscute, placa de îndreptat, uscătorul de păr sau tratamentele chimice, care sunt nu doar costisitoare, ci și dăunătoare pentru păr, există și unele naturale, care te pot ajuta să obții un păr mătăsos și perfect drept. Surprinsă? Nu trebuie, pentru că totul e posibil. E nevoie doar de puțin efort și răbdare.

Află mai jos care sunt aceste metode!

1. Ouă și ulei de măsline

Ouăle sunt bogate în proteine, minerale și vitamina B, care hrănesc părul și îl fac mai rezistent, facilitându-i creșterea. Uleiul de măsline îmbunătățește elasticitatea părului. Fiind bogat și în vitaminele A și E, uleiul de măsline stimulează creșterea părului. Combinația celor două condiționează și îndreaptă firele de păr.

Ingrediente: 2 ouă și 3 linguri ulei de măsline.

Ouăle se sparg într-un bol și se bat bine. Se adaugă uleiul de măsline și se amestecă. Se aplică masca pe păr, menținând-o timp de aproximativ o oră. Se clătește părul folosind un șampon ușor. Se aplică o dată pe săptămână, pentru a obține rezultatele dorite.

2. Lapte de cocos și suc de lămâie

Laptele de cocos condiționează părul, îi stimulează creșterea și întinerește firele degradate. Sucul de lămâie, fiind bogat în vitamina C, previne căderea părului și are calități antifungice, care ajută la curățarea scalpului. Această mască îți va face părul fin, moale și, mai ales, drept.

Ingrediente: ¼ ceașcă lapte de cocos și 1 lingură suc de lămâie.

Se amestecă laptele de cocos și sucul de lămâie într-un bol. Se ține amestecul la frigider peste noapte. Se aplică pe păr a doua zi dimineață, de la rădăcină până la vârfuri. Se menține aproximativ 30 de minute, apoi se clătește. Folosește cel puțin o dată pe săptămână pentru a obține rezultatele dorite.

3. Lapte și miere

Laptele conține calciu, proteine și vitamine care ajută la îndreptarea firelor de păr. El și exfoliază pielea, facilitând creșterea părului. Iar mierea menține umiditatea părului, conține antioxidanți care previn degradarea părului. Ea are și calități antiseptice și antibacteriene, iar combinația celor două ingrediente îndreaptă părul și îl fac mai sănătos.

Ingrediente: ½ ceașcă de lapte și 2 linguri de miere

Se amestecă laptele cu mierea într-un bol. Se aplică masca pe păr, de la rădăcină până la vârfuri. Se acoperă părul cu o cască de duș și se menține cam 2 ore. Apoi se clătește părul cu un șampon ușor și cu apă rece.

4. Făină de orez, lapte și ou

Făină de orez tonifică părul și îl ajută să se îndrepte. Laptele și oul hrănesc firul de păr în profunzime.

Ingrediente: 1 albuș de ou, 5 linguri făină de orez și ¼ ceașcă de lapte.

Toate ingredientele se amestecă într-un bol. Amestecul se aplică pe păr, se menține timp de o oră, apoi se clătește cu apă simplă.

5. Aloe Vera și ulei de cocos

Aloe vera stimulează creșterea părului, enzimele proteolitice prezente în ea hrănesc scalpul în profunzime și ajută la repararea celulelor moarte ale acestuia, ceea ce în final face părul fin. Uleiul de cocos conține acid lauric, care previne degradarea părului. Împreună, ele înmoaie și îndreaptă firele de păr.

Ingrediente: ¼ ceașcă gel de aloe vera și ¼ ceașcă de ulei de cocos.

Uleiul de cocos se încălzește și se amestecă cu gelul de aloe vera. Pasta obținută se aplică pe păr și se menține timp de o oră, apoi se clătește cu apă simplă.

6. Banană și miere

Bogate în vitamina C, B6, potasiu și minerale, bananele hrănesc scalpul și refac elasticitatea părului, ceea ce previne ruperea acestuia. Această mască înmoaie părul și îi dă un aspect drept.

Ingrediente: 1-2 banane și 2 lingurițe de miere

Bananele se zdrobesc într-un bol, se adaugă mierea și se amestecă. Pasta obținută se aplică pe păr, se menține o jumătate de oră, apoi se clătește, folosind un șampon ușor. Folosește o dată pe săptămână pentru a obține rezultatele dorite.

7. Ulei de soia și ulei de ricin

Uleiul de soia este foarte bogat în acizi grași precum omega 3, în vitaminele B și K. El ajută la hrănirea scalpului. Uleiul de ricin este și el bogat în acizi grași omega 6 și acid ricinoleic, care mențin umiditatea părului și previn deteriorarea acestuia. Această mască reface volumul părului și îl îndreaptă.

Ingrediente: 1 lingură ulei de soia și 2 linguri ulei de ricin.

Se amestecă cele două uleiuri și se încălzesc. Se lasă să se răcească la temperatura camerei, apoi se masează cu ele scalpul. Se aplică și pe păr, de la rădăcină până la vârf, lăsându-se peste noapte. A doua zi dimineață se spală părul, folosind un șampon ușor și un balsam.

8. Avocado și ulei de măsline

Bogat în vitaminele A, B6, D și E, dar și în minerale, avocado hrănește scalpul. El conține și acizi grași care hidratează părul. Masca va face părul să arate mai sănătos și mai drept.

Ingrediente: 1 avocado bine copt și 2-3 lingurițe ulei de măsline

Pulpa de avocado se înmoaie folosind uleiul de măsline, obținându-se o pastă. Se aplică masca cu o pensulă pe fiecare șuviță de păr, apoi se acoperă părul cu o cască de duș. Se menține 30 de minute, apoi se clătește cu un șampon ușor.

9. Masca cu Fuller’s Earth sau pământul lui Fuller

Pământul lui Fuller are efectul de îmbunătățire a circulației sangvine, hrănind astfel și foliculii de păr. El condiționează părul și curăță scalpul. Această mască întinerește părul și îl îndreaptă.

Ingrediente: 1 albuș de ou, 5 linguri făină de orez, 1 ceașcă de pământul lui Fuller și ½ ceașcă de lapte

Toate ingredientele se amestecă, obținându-se o pastă. Aceasta trebuie să aibă o consistență lichidă, să curgă. Părul se piaptănă, apoi se aplică masca, de la rădăcină până la vârfuri. Se menține timp de o oră, apoi se clătește cu apă rece și un șampon ușor, fără sulfați.

10. Gel de Aloe Vera și semințe de in

Semințele de in sunt foarte bogate în vitamina E și acizi grași omega 3. Ele hrănesc foliculii de păr și stimulează creșterea părului. Această combinație conferă un păr moale și drept.

Ingrediente: 3 linguri semințe de in, 2 linguri gel de aloe vera, 1 lingură suc de lămâie, 2 lingurițe de miere, apă și 1 linguriță ulei de ricin

Semințele de in se pun la fiert în puțină apă. Se lasă să se răcească, apoi se strecoară. Se adaugă în apă gelul de aloe vera, mierea, sucul de lămâie și uleiul de ricin. Pe părul umezit se aplică acest amestec, de la rădăcină până la vârfuri. Se menține 20-30 de minute, apoi se spală cu apă caldă. Lasă să se usuce la aer.

11. Oțet și iaurt

Oțetul stimulează circulația sangvină, care determină creșterea părului. El are calități antibacteriene și antifungice, care ajută la menținerea nivelului pH al scalpului. Acidul lactic prezent în iaurt ajută la curățarea scalpului și facilitează creșterea părului. El conține proteine care hrănesc scalpul. Împreună, îți vor da un păr fin și drept.

Ingrediente: ½ ceașcă de iaurt, 1 linguriță de oțet și 1 linguriță de miere.

Se amestecă bine toate ingredientele. Masca obținută se aplică pe păr și pe scalp. Se menține 30 de minute, apoi se clătește. Folosește o dată pe săptămână pentru a obține rezultatele dorite.

12. Banană și Papaya

Papaya este foarte bogată în antioxidanți, în vitaminele B și C, fibre și minerale. Toate acestea hrănesc scalpul și stimulează creșterea părului. Împreună, dau un păr drept și rezistent.

Ingrediente: 1 banană, ½ papaya, o lingură de miere

Banana și papaya se zdrobesc într-un bol, se adaugă mierea și se amestecă. Se pune la blender, ca să nu rămână cocoloașe. Pasta se aplică pe păr, de la rădăcină până la vârfuri. Se menține până se usucă, apoi se clătește cu apă rece și un șampon ușor. Se usucă cu phoenul.

13. Lapte, miere și căpșuni

Căpșunile conțin acid folic, vitaminele C, B5 și B6, stimulând creșterea părului și prevenind căderea acestuia. În amestesc cu laptele și miere, căpșunile au efect de îndreptare a părului.

Ingrediente: 1 ceașcă de lapte, 2 linguri de miere și 3 căpșuni mari

Căpșunile se zdrobesc într-un bol, se adaugă laptele și mierea și se amestecă, obtinându-se o pastă fină. Se aplică pe păr și se menține timp de două ore. Se spală părul folosind un șampon ușor și apă rece. Părul se piaptănă cu un pieptene rar, apoi se usucă la aer. Folosește o dată pe săptămână pentru a obține rezultatele dorite.

14. Aloe Vera și ulei de santal/rozmarin

Uleiul de santal facilitează creșterea părului și menține scalpul sănătos. Uleiul de rozmarin stimulează creșterea părului prin hrănirea foliculilor. El conține și antioxidanți care luptă cu degradările produse de radicalii liberi. Proprietățile sale antibacteriene ajută și ele le creșterea părului. Împreună vor lucra pentru îndreptarea firelor de păr.

Ingrediente: 1 ceașcă gel de aloe vera, 2 lingurițe ulei de măsline și 6-7 picături ulei de santal sau rozmarin.

Se amestecă toate ingredientele într-un bol. Masca se aplică pe păr, de la rădăcină până la vârfuri, cu ajutorul unui pieptene. Se menține timp de 2 ore, apoi se clătește cu un șampon ușor.

15. Suc de țelină

Sucul de țelină este bogat în vitamina A, ceea ce ajută la menținerea umidității scalpului. El hrănește rădăcinile și ajută la creșterea părului, dar îți va lăsa și firele de păr drepte și fine.

Ingrediente: câteva frunze de țelină

Se extrage sucul din frunzele de țelină. Se păstrează într-o sticlă, la frigider, peste noapte. Se aplică pe păr a doua zi dimineață. Se piaptănă părul și se acoperă cu o cască de duș. După 30 de minute se clătește și se lasă să se usuce la aer.

16. Oțet din cidru de mere

Oțetul din cidru de mere hrănește scalpul și stimulează creșterea părului. Acidul acetic prezent în el curăță părul și îi conferă un luciu sănătos și un aspect mai drept.

Ingrediente: 2 linguri oțet din cidru de mere și 1 ceașcă de apă

Se adaugă oțetul în apă și se spală părul cu acest amestec. Se masează ușor scalpul și se clătește după câteva minute, cu apă rece.

17. Bere

Berea este bogată în silicon, care hrănește părul și previne căderea părului. Ea are și calități antioxidante, care fac părul drept și sănătos.

Ingrediente: bere

Se spală părul, apoi se aplică bere pe fiecare șuviță de păr. Se menține timp de 5 minute, apoi se clătește cu apă rece. Se lasă să se usuce la aer.

error

Like dacă îți place blogul meu