Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 12, 2018

3 moduri în care poți folosi untul pentru a adăuga strălucire tenului tău

3 moduri în care poți folosi untul pentru a adăuga strălucire tenului tău

Tenul are adesea tendința de a deveni tern și uscat datorită lipsei de hidratare și de umiditate. Tenul uscat este o problemă foarte comună a pielii, dar dacă nu este tratată poate conduce la deteriorări și mai mari: iritații, infecții și descuamare.

O soluție foarte bună, care se găsește direct în bucătărie, este un ingredient simplu, untul..

De ce este untul benefic pentru piele?

Pentru că untul este o sursă bogată de acizi grași și vitamina A, care te ajută să obții un ten moale, hidratat, strălucitor și suplu. Folosirea untului ca ingredient pentru măștile de față este deci o idee grozavă. Iată care sunt cele 3 moduri în care îl poți utiliza:

1) Mască de față cu unt și banană

Combinația de banană și unt va aduce o strălucire naturală tenului tău.

Ingrediente: 1 banană coaptă și 1 lingură de unt nesărat

Cum se prepară: Banana se zdrobește, pentru a obține o pastă fină. Dacă vrei, o poți pune și la blender. Apoi se adaugă untul peste banană și se amestecă bine.

Cum se aplică:  Aplicarea acestei măști este foarte simplă. Aplică masca uniform, cu ajutorul unei pensule cu perii moi. Las-o să actioneze timp de 10-15 minute, astfel încât pielea să o poată absorbi bine. După 15 minute, clătește masca cu apă rece. Tamponează și apoi aplică o cremă hidratantă. Repetă remediul o dată pe săptămână pentru cele mai bune rezultate.

2) Masca cu castravete și unt

Această mască acționează eficient în cazul în care te confrunți cu iritații ale pielii, roșeață sau alergii.

Ingrediente: jumătate de castravete și o linguriță de unt nesărat

Cum se prepară: Castravetele se feliază și se pune la blender pentru a obține un piure. Adaugă untul nesărat și amestecă bine ambele ingrediente.

Cum se aplică: Amestecul obținut se aplică uniform pe față și se păstrează timp de aproximativ 20 de minute. Apoi se clătește cu apă simplă. Repetă remediul de 2 – 3 ori pe săptămână pentru un ten moale , suplu și strălucitor.

3) Masca de față cu apă de trandafiri și unt

În cazul tenului tern, această mască ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii. Apa de trandafiri adăugată ajută și la menținerea tenului bine hidratat.

Ingrediente:  1 lingură apă de trandafiri și 1 linguriță de unt nesărat

Cum se prepară: Trebuie doar să amesteci bine cele  două ingrediente, apa de trandafiri și untul nesărat într-un bol curat. Poți prepara apa de trandafiri direct din petale de trandafiri sau o poți cumpăra de la magazin.

Cum se aplică: Un tampon de vată se înmoaie în amestecul obținut. Se aplică peste tot pe fața curată și pe gât. Se clătește după 15 minute. Aplică apoi un hidratant și masează ușor la final. Poți repeta de 3 până la 4 ori pe săptămână, de preferat înainte de a merge la culcare.

error

Like dacă îți place blogul meu

%d blogeri au apreciat: