Pages Menu
Categories Menu

Posted on iul. 29, 2021

4 remedii cu Aloe Vera pentru pungile de sub ochi

4 remedii cu Aloe Vera pentru pungile de sub ochi

Pungile de ochi nu sunt o priveliște prea plăcută. Se întâmplă adesea să ne confruntăm cu această problemă și ne întrebăm cum le-am putea trata.

Cauza apariției pungilor de sub ochi o reprezintă acumularea excesului de fluide în piele. Această situație apare datorită unor factori comuni precum lipsa de somn, stresul, îmbătrânirea, deshidratarea și chiar moștenirea genetică. Pungile de sub ochi pot fi cauzate și de probleme de sănătate, precum cele ale tiroidei, rinichilor, etc.

Indiferent de cauza acestora, pungile de sub ochi pot fi ușor tratate folosind remedii naturale. Gelul de aloe vera este foarte eficient pentru tratarea pungilor de sub ochi, datorită calităților sale calmante și antiinflamatorii, care ajută la vindecarea oricăror iritații sau inflamații ale pielii.

Aloe Vera și Castravete

Ingrediente:

  • 1½ linguriță gel de aloe vera
  • ½ castravete

Cum procedezi: Se decojește castravetele și se feliază. Apoi se pune la blender pentru a obține o pastă. Într-un bol, se adaugă 2 linguri din această pastă și gelul de aloe vera. Se amestecă bine ingredientele, după care se pune totul într-o sticlă, care se dă la frigider timp de o oră. Apoi, se aplică puțin pe zona ochilor. Se menține peste noapte și se clătește a doua zi dimineață.

Aloe Vera și Vitamina E uleioasă

Ingrediente:

  • 2 linguri gel de aloe vera
  • 1 linguriță vitamina E uleioasă

Cum procedezi: Amestecă vitamina E uleioasă și gelul de aloe vera. Toarnă amestecul într-o sticlă și pune-l la frigider. Aplică apoi pe ochi și menține timp de câteva minute, astfel încât să fie complet absorbit în piele. Poți repeta acest remediu de două ori pe zi. Poți folosi capsule de vitamina E, din care se scoate uleiul.

Aloe Vera și Ulei de Migdale

Ingrediente:

  • 1 lingură gel de aloe vera
  • 1 linguriță ulei de migdale

Cum procedezi: Într-un bol curat, amestecă gelul proaspăt extras de aloe vera și uleiul de migdale. Ia puțin din amestec și aplică peste tot pe zona ochilor cu ajutorul unui tampon de vată. Așteaptă câteva minute, pentru ca pielea să absoarbă bine amestecul. Poți folosi acest remediu de cel puțin două ori pe zi. Poți adăuga și câteva picături de lămâie și ulei esențial de lavandă.

Aloe Vera și Ulei de Măceșe

Ingrediente:

  • 1 linguriță ulei de măceșe
  • 1 lingură gel de aloe vera
  • câteva picături ulei esențial de lavandă

Cum procedezi: Adaugă gelul de aloe vera, uleiul de măceșe și uleiul esențial de lavandă într-o sticlă cu pulverizator. Agită bine amestecul. Îndepărtează machiajul și spală fața. Închide ochii și pulverizează amestecul preparat în jurul ochilor. Menține toată noaptea și clătește a doua zi dimineață. Aplică în fiecare seară înainte de a merge la culcare pentru cele mai bune rezultate.

error

Like dacă îți place blogul meu

%d blogeri au apreciat: