Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 12, 2018

5 beneficii de frumusețe uimitoare ale frunzelor de urzică

5 beneficii de frumusețe uimitoare ale frunzelor de urzică

Plantele medicinale și alte ierburi pot fi folosite și pentru scopuri de înfrumusețare, iar frunzele de urzică sunt un exemplu foarte bun.

De ce sunt bune frunzele de urzică pentru frumusețea  tenului și a părului? Pentru că sunt pline de compuși antiinflamatorii și vitamina B, dar sunt și o sursă grozavă de proteine. Cu ele se pot trata o gamă largă de probleme ale pielii precum acneea, coșurile și iritațiile.

Mai este și altceva? Da, frunzele de urzică au proprietăți astringente, astfel încât sunt o alegere excelentă pentru tratarea eczemelor, a mușcăturilor de insecte sau chiar a vărsatului de vânt. Iar asta nu e tot. Iată care sunt cele mai importante 5 beneficii de frumusețe ale frunzelor de urzică:

1. Ajută la tratarea acneei

Frunzele uscate de urzică pot fi folosite pentru tratarea acneei și a roșeții. Aceste frunze pot fi folosite și ca tonic pentru tenul gras sau predispus la acnee.

2. Au uimitoare proprietăți antiaging

Frunzele de urzică previn deterioarea ADN-ului în organism, încetinind procesul de îmbătrânire. În plus, frunzele de urzică stimulează circulația sangvină, cu efect tot în încetinirea procesului de îmbătrânire.

3. Frunzele de urzică acționează eficient împotriva mătreții

Nu doar tenul, ci și sănătatea părului este stimulată de frunzele de urzică, iar tratarea mătreții este unul dintre efecte. Mătreața este una dintre cele mai frecvente probleme ale părului cu care ne confruntăm și nu este ușor să scăpăm de ea. Există însă o metodă! Poți scăpa ușor de mătreață amestecând câteva frunze uscate de urzică cu puțin ulei de muștar, care apoi se aplică pe păr. Menține pe păr toată noaptea, clătește a doua zi dimineață și vei vedea rezultatele uimitoare.

4. Previn căderea părului

Multe persoane folosesc frunzele de urzică, în special uscate, pentru a combate căderea părului. Masează scalpul cu frunze de urzică uscate și zdrobite, iar părul nu va mai cădea. Aceasta ajută la întărirea firelor de păr și a le face mai sănătoase din interior.

5. Ajută la creșterea părului

Asta nu e ceva total nou. S-a demonstrat deja că frunzele de urzică stimulează re-creșterea părului. Dar cum? Frunzele de urzică sunt bogate în sulf și siliciu, elemente importante cu efect în creșterea părului. Tot ce ai de făcut este să-ți speli părul cu zeamă de urzică. Asta va adăuga strălucire și luciu părului și va întări firul de păr în același timp.

error

Like dacă îți place blogul meu

%d blogeri au apreciat: