Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 16, 2023

5 măști de față cu ingrediente din bucătărie, pe care trebuie să le încerci

5 măști de față cu ingrediente din bucătărie, pe care trebuie să le încerci

Îngrijirea tenului este cea mai importantă formă de îngrijire personală, dar și cea mai dificilă în funcție de tipul de ten, ingredientele necesare și multe altele.  Tenul uscat este aproape sinonim cu iarna, iar remediile de casă pot fi cea mai bună rezolvare a iritațiilor și cea mai bună soluție pentru a avea un ten proaspăt, luminos și bine hidratat. Niciodată nu este prea mult când e vorba de îngrijirea tenului, iar când ingredientele le găsești în bucătărie este simplu, eficient și convenabil!

1) Masca cu castravete și gel de aloe vera

Castravetele se rade fin pentru a obține o pastă consistentă. Nu se adaugă apă. Adaugă puțin gel de aloe vera proaspăt stors și amestecă bine.

Aplică un strat subțire din această pastă pe față și menține 15-20 minute. Clătește apoi cu apă călduță.

Castravetele hidratează pielea și creează un mediu umed natural pentru pielea uscată, redându-i strălucirea și eliminând excesul de căldură. În combinație cu gelul de aloe formează masca perfectă care hidratează, exfoliază și îndepărtează impuritățile, pentru un ten proaspăt.

2) Masca cu coajă uscată de portocală

Dat viitoare când mănânci o portocală, o să păstrezi sigur coaja. Aceasta se lasă să se usuce la soare, iar când este complet uscată și a pierdut orice urmă de umiditate, se rade pentru a obține o pudră fină.

Se ia o lingură din această pudră, se amestecă ca lapte rece și se aplică pe față, evitând zona ochilor sau eventuale răni sau zgârieturi, deoarece acidul citric poate avea efect de arsură. Menține masca cel puțin 15-20 de minute apoi clătește.

Coaja de portocală îndepărtează impuritățile și redă strălucirea pielii. Este bogată în vitamina C și este substitutul perfect pentru hidratarea pielii.

3) Masca cu banană și miere

Într-un bol, zdrobrește banana și adaugă o cantitate corespunzătoare de miere. Amestecă bine și aplică un strat subțire pe față. Menține ceva timp înainte de a clăti cu apă călduță.

Bananele sunt foarte bogate în antioxidanți și ajută la prevenirea liniilor fine și a ridurilor, lăsând pielea moală și suplă.

4) Masca cu turmeric și făină gram

Această mască este o rețetă veche, în care se amestecă făina gram cu puțin turmeric și cu smântână sau cu lapte integral.  Ai grijă să adaugi o cantitate foarte mică de turmeric deoarece colorează și există riscul să-ți lase pielea galbenă.

Aplică pasta obținută pe piele și menține cel mult 10-15 minute. Apoi clătește și bucură-te de tenul proaspăt și strălucitor.

Făina gram are un conținut ridicat de zinc, cunoscut pentru lupta împotriva acneei și calmarea inflamațiilor pielii. Turmericul pe de altă parte este cel mai bun ingredient pentru un ten strălucitor, fără imperfecțiuni. 

5) Masca cu papaya și lapte

Într-un bol, zdrobește papaya pentru a obține o pastă fină, amestecă cu lapte, aplică pe față și menține 15-20 de minute înainte de a clăti.

Papaya ajută la reducerea inflamației și diminuează umflăturile apărute pe piele. În plus, papaya ajută la exfolierea și îndepărtarea celulelor moarte ale pielii, curăță porii și conferă instant luminozitate și prospețime pielii. 

error

Like dacă îți place blogul meu