Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 2, 2022

5 remedii de casă pentru unghii lungi și lucioase

5 remedii de casă pentru unghii lungi și lucioase

Am pregătit pentru tine câteva trucuri care te pot ajuta ca unghiile tale să arate sănătoase. 

Uneori, unghiile nu cresc cum trebuie. Sau cresc, dar se rup prea ușor. Acest lucru se poate întâmpla datorită deficienței de calciu din organism. Din fericire, există câteva trucuri naturiste, care te pot ajuta în acest sens.

1. Portocalele – Portocalele sunt foarte benefice pentru sănătate în general, dar și pentru unghii. Ele conțin o cantitate mare de vitamina C, care stimulează creșterea unghiilor. Stoarce sucul de la o portocală și înmoaie unghiile în el timp de 10 – 15 minute. Clătește apoi cu apă călduță, iar la final aplică o cremă hidratantă. Vei observa diferența în câteva zile. 

2. Uleiul de cocos – Probabil ai auzit deja că uleiul de cocos este foarte benefic pentru păr și pentru piele. În același timp, el este considerat foarte bun și pentru unghii. Uleiul de cocos hrănește unghiile, le întărește și le adaugă luciu. Ia puțin ulei de cocos, adaugă 1/4 ceașcă de miere și 4 picături de ulei de rozmarin. Încălzește amestecul. Apoi înmoaie unghiile în acest amestec timp de cel puțin 15 minute. Repetă remediul o dată pe săptămână și în scurt timp vei observa diferența.

3. Ouăle – Ouăle sunt si ele foarte eficiente pentru hrănirea unghiilor. Separă albușul de la un ou și adaugă puțin lapte în el. Înmoaie unghiile în acest amestec și menține-le timp de 5 până la 10 minute. Repetă remediul de 2 – 3 ori pe săptămână.

4. Sucul de lămâie – Sucul de lămâie stimulează creșterea unghiilor. Amestecă ulei de măsline cu puțin suc de lămâie și masează-ți unghiile cu acest amestec. Vei observa cum unghiile tale devin mai rezistente și mai lucioase.

5. Usturoiul – Pasta de usturoi stimulează creșterea unghiilor. Zdrobește un cățel de usuturoi și amestecă-l cu puțin oțet de mere. Aplică amestecul pe mâini și pe unghii timp de 10 minute. După câteva zile vei observa diferența.

error

Like dacă îți place blogul meu