Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 17, 2018

5 semne care arată că ai tenul sensibil

5 semne care arată că ai tenul sensibil

Îngrijirea tenului este foarte importantă. Iar dacă îți apare o iritație ori de câte ori încerci un produs nou de înfrumusețare, este probabil că ai tenul sensibil.

Dar nu trebuie să-ti faci griji pentru asta. Nu este absolut nicio problemă să ai tenul sensibil. Trebuie doar să ai mai multă grijă atunci când îți alegi produsele cosmetice.

Deasemenea, va trebui să fii atentă și la factorii externi, praful și poluarea, care îți pot afecta pielea ta sensibilă în mai mare măsură.

De multe ori se întâmplă să nu fii sigură dacă ai sau nu tenul sensibil. Iată care sunt cele 5 semne care arată clar acest lucru:

Înțepături sau arsuri

Indiferent de produsele cosmetice pe care le folosești – creme hidratante, creme de protecție solară sau fond de ten, pielea ta are tendința să reacționeze în felul ei, iar uneori deloc pozitiv. Unele dintre aceste produse conțin elemente chimice care pot da senzația de arsură sau de înțepătură, iar acestea sunt semne clare ale tenului sensibil. Este o problemă foarte comună care apare în cazul gelurilor și cremelor care conțin alcool.

Iritații și borbonele frecvente

Te-ai trezit vreodată cu aceste mici umflături enervante pe față? Dacă observi frecvent aceste mici umflături roșii, ai putea avea tenul sensibil. De ce se întâmplă asta? Poate că fața nu a fost bine curățată și au ramas urme de cremă sau gel. Dacă folosești acest produse, este întotdeauna mai sigur să le testezi pe mână și să aștepți o zi sau două să vezi dacă apar eventuale iritații, înainte de a le aplica pe față.

Roșeață a pielii

Acesta este un semn foarte comun al pielii sensibile. Chiar dacă pielea ta este foarte puțin sensibilă sau apar doar unele inconveniente, acestea pot duce la iritații roșii sau borbonele roșii. În aceste situații este foarte recomadată folosirea unor produse de îngrijire naturale, pe bază de plante, care conțin mai puține sau chiar deloc elemente chimice.

Mâncărimi ale pielii

Mâncărimile pot fi uneori un semn al tenului sensibil. Ele apar atunci când folosești produse mai dure pentru pielea ta. Folosirea excesivă și prelungită a produselor pe bază de elemente chimice poate duce adesea la mâncărimi, iritații, iar uneori chiar la infecții ale pielii. Când ai această problemă, amintește-ți să nu te scarpini, pentru că aceasta o agravează.

Erupții

Unul dintre cele mai clare semne ale tenului sensibil sunt erupțiile. Ce se întâmplă concret este faptul că atunci când pielea ta suferă de lipsă de hidratare, ea tinde să producă mai mult sebum, pentru a compensa acest lucru. Uneori, aceasta poate conduce la înfundarea porilor, iar apoi la acnee și coșuri. De obicei se folosește o apă de față sau o cremă pentru tenul predispus la acnee. Dar acestea nu fac decât să înrăutățească situația în loc să o rezolve. Cea mai potrivită soluție pentru tenul predispus la acnee este să fie curățat cu apă simplă și să i se dea timp să se vindece în mod natural.

Ce trebuie să țină minte persoanele cu tenul sensibil este că pielea are întotdeauna nevoie de timp pentru a se vindeca. Cu cât mai puține produse folosești, cu atât tenul tău va fi mai sănătos. Deci, dacă ai tenul sensibil, folosește mai puține cosmetice, fii blândă cu pielea ta și rămâi totdeauna frumoasă!

error

Like dacă îți place blogul meu