Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 15, 2018

5 utilizări surprinzătoare de frumusețe ale pastei de dinți

5 utilizări surprinzătoare de frumusețe ale pastei de dinți

Pasta de dinți este un ingredient de bază, pe care îl folosim zilnic, desigur, pentru curățarea dinților. Dar știai că pasta de dinți poate fi folosită și ca ingredient de înfrumusețare?

Da, e adevărat! Acest produs de igienă poate fi folosit pentru rezolvarea mai multor probleme de frumusețe ale pielii, buzelor, părului, etc. De ce ar trebui să mergi la salon și să tratezi probleme pentru nare ai deja soluția completă acasă?

Iată cinci moduri în care poți folosi pasta de dinți ca ingredient de înfrumusețare. Înainte de a le aplica însă, ține cont că trebuie să folosești pastă de dinți albă. Deși sunt mai multe tipuri de pastă de dinți pe piață, pentru scopuri de înfrumusețare cea mai bună este cea albă.

1. Îndepărtează punctele negre

Acest remediu elimină punctele negre și petele de pe față.

Ingrediente:

 • ½ linguriță de pastă de dinți
 • ½ linguriță de pastă de tomate
 • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu

Cum procedezi:

Într-un bol, adaugă ½ linguriță de pastă de dinți. Adaugă ½ linguriță de pastă de tomate în ea. Apoi adaugă bicarbonatul de sodiu și amestecă bine toate ingredientele. Apoi aplică amestecul pe zonele afectate de pe toată fața. Clătește după 15-20 de minute cu apă călduță. Repetă de două ori pe săptămână și vei vedea rezultatele.

2. Elimină acneea și coșurile peste noapte

Problema acneei și a coșurilor este foarte comună, dar ea se poate trata peste noapte cu pastă de dinți.

Ingrediente:

 • 2 lingurițe de pastă de dinți
 • 2 lingurițe de gel de aloe vera

Cum procedezi:

Amestecă cele 2 lingurițe de gel de aloe vera cu 2 lingurițe de pastă de dinți într-un bol. Ameestecă bine, având grjă să nu se formeze cocoloașe. Aplică această pastă densă cu ajutorul unui tampon de vată. Fă aceasta în fiecare zi  înainte de a merge la culcare, iar apoi clătește cu apă caldă. Repetă remediul până când acneea și coșurile dispar.

3. Reduce despicarea părului

Pasta de dinți poate fi folosită pentru îngrijirea părului, în special pentru a scăpa de vârfurile despicate. Ea ajută și la menținerea unui păr fin și sănătos.

Ingrediente:

 • 1 lingură de pastă de dinți
 • 1 banană zdrobită

Cum procedezi:

Într-un bol, adaugă o banană piure. Apoi adaugă 1 lingură de pastă de dinți și amestecă până obtii o pastă consistentă. Aplică amestecul pe vârfurile despicate și pe tot părul. Lasă-l timp de 25 de minute și apoi clătește folosind un șampon ușor. Poți face acest tratament o dată pe lună. Vei observa diferența după prima utilizare.

4. Iluminează buzele instantaneu

Un alt mod de folosire a pastei de dinți pentru înfrumusețare este acela de a obține buze roz strălucitoare instantaneu. Ajută și la uniformizarea culorii buzelor.

Ingrediente:

 • 1 linguriță de miere
 • 1 linguriță de pastă de dinți

Cum procedezi:

Într-un bol, adaugă 1 linguriță de miere și 1 linguriță de pastă de dinți. Se amestecă bine, să nu se formeze cocoloașe. Periază ușor buzele pentru exfoliere. Apoi aplică acest amestec pe buze. Repetă o dată pe lună pentru a se vedea rezultatele. Acest remediu te ajută ca buzele tale să fie roz și moi.

5. Îndepărtează părul nedorit

O problemă de frumusețe cu care se confruntă orice femeie este creșterea părului nedorit. Sunt multe moduri în care poate fi îndepărtat, dar acest remediu cu pastă de dinți îl va îndepărta permanent, dacă este folosit regulat.

Ingrediente:

 • 1 lingură de pastă de dinți
 • 2 linguri de făină gram
 • 4-5 linguri de lapte

Cum procedezi:

Într-un bol, adaugă toate ingredientele menționate și amestecă bine. Aplică amestecul pe zonele de pe corp, cu ajutorul degetelor. Lasă-l pentru 20-25 de minute. Apoi freacă amestecul cu un tampon de vată în direcția opusă a creșterii firelor de păr. Folosește de două ori pe săptămână pentru rezultate rapide.

error

Like dacă îți place blogul meu