Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 9, 2021

6 remedii cu ouă pentru creșterea mai rapidă a părului

6 remedii cu ouă pentru creșterea mai rapidă a părului

Cine nu-și dorește părul lung și mătăsos? Sunt însă unele motive precum stilul de viață, poluarea, etc., care fac ca părul nostru să aibă un aspect tern și lipsit de viață. Lipsa de proteine este cea care duce la deteriorarea părului și îi oprește creșterea.

Cel mai bun remediu natural care ajută la redobândirea proteinelor din păr sunt ouăle. Ele conțin toate proteinele esențiale care ajută la întărirea firului de păr și stimulează creșterea părului. În plus, ouăle ajută la păstrarea uleiurilor naturale din păr și menținerea texturii fine a acestuia.

În loc să mergi la salon, poți să-ți faci acasă un tratament complet cu proteine, utilizând acest ingredient magic.

Iată câteva remedii cu ouă pentru stimularea creșterii părului, pe care le poți face acasă!

1. Balsam pentru creșterea părului cu gălbenuș de ou și ulei de măsline

Oule și uleiul de măsline ajută la hidratarea părului, lâsându-l moale și ușor de aranjat.

Amestecă două gălbenușuri de ou într-un bol, adaugă două linguri de ulei de măsline și amestecă bine. Dacă vrei, poți adăuga puțină apă, pentru a fi mai ușor de aplicat.

Împarte părul în șuvițe și aplică amestecul, folosind o pensulă. Lasă amestecul pe păr timp de 1-2 ore și apoi clătește cu apă rece și un șampon ușor și balsamul tău obișnuit. Folosește acest balsam o dată pe săptămână.

2. Balsam cu maioneză și ouă

Maioneza conține agenți care ajută la hrănirea părului.

Ia două ouă întregi și adaugă 4 linguri de maioneză. Mixează bine până se obține o textură cremoasă. Adaugă 1 lingură de ulei de măsline pentru și mai multă finețe. Aplică acest amestec pe păr, de la rădăcină până la vârfuri. După 30 de minute, clătește cu apă rece și un șampon fără sulfați. Acest balsam poate fi folosit o dată pe săptămână.

3. Balsam cu ouă și miere

Amestecă un gălbenuș de ou și două linguri de miere într-un bol. Aplică amestecul pe păr și apoi acoperă-l cu o cască pentru duș. După 20 de minute, clătește cu apă rece.

Mierea ajută la întărirea foliculilor de păr, ceea ce stimulează creșterea părului. Poți încerca acest remediu o dată pe săptămână sau la două săptămâni pentru rezultate rapide.

4. Balsam cu ou și iaurt

Adaugă ¼ de ceașcă de iaurt simplu și un ou într-un bol. Amestecă bine. Folosește acest amestec în loc de balsam după ce te-ai spălat cu șampon. Ține balsamul pe păr timp de minim 5 minute înainte de a-l clăti. Poți face acest tratament de fiecare dată când te speli pe păr.

5. Balsam cu ou și ulei de cocos

Într-un bol, adaugă 1 gălbenuș de ou și bate-l bine. Încet, adaugă  2 linguri de ulei de cocs și amestecă bine. Poți adăuga și 1 lingură de miere în amestec.

Aplică amestecul pe păr și masează ușor părul și scalpul cu el. Lasă să stea timp de 20 minute înainte de a clăti. Dacă simți că părul este prea uleios, poți folosi un șampon, altfel evită folosirea acestuia.

6. Balsam cu oțet alb și ou

Bate două gălbenușuri de ou într-un bol. Adaugă 4 linguri de oțet alb, 2 linguri de suc de lămâie și 2 linguri de ulei de măsline. Amestecă bine ingredientele. Aplică acest amestec pe toate șuvițele de păr. Folosește rețeta o dată pe săptămână pentru păr lucios și mătăsos.

error

Like dacă îți place blogul meu

%d blogeri au apreciat: