Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 17, 2016

6 sfaturi de frumusețe pentru vara aceasta

6 sfaturi de frumusețe pentru vara aceasta

Când temperaturile încep să crească nu mai suntem așa de pretențioase privind machiajul și coafura. Și pe bună dreptate. Când este atât de cald, ultimul lucru pentru care vrei să-ți faci griji este machiajul.

Singura problemă este că, din dorința de a fi cât mai lipsite de griji, am ajuns să nu mai purtăm machiaj, iar părul să rămână necoafat. Și totuși, dacă ne place să ne machiem, chiar și pe timp de vară, ce putem face?

Iată câteva sfaturi:

  1. Tenul

image (20)

Dacă nu vrei ca fața ta să strălucească pe perioada verii, și mai ales dacă ai tenul gras, încearcă să pregătești tenul cu o cremă hidratantă fără grăsimi. În felul acesta vei întârzia momentul în care tenul începe să lucească și nu vei fi nevoită să te pudrezi din nou mai târziu.

Continuă cu un fond de ten fără uleiuri. Dar cheia nu stă numai în produse. Tamponează-ți pielea folosind o sugativă chiar înainte de a aplica pudra.

Dacă pe parcursul zilei, pielea devine lucioasă folosește din nou sugativa în loc de pudră.

      2.  Părul

 

image (19)

Se spune că vara nu e bine să folosești uscătorul de păr. Dar unele persoane au texturi de păr care nu se așează bine decât dacă sunt uscate cu aer cald.

Trebuie să știți că se poate folosi o cremă pentru păr, pentru catifelarea acestuia, care se aplică începând de la mijlocul firului de păr până la vârf, și un mousse volumizator la rădăcină.

Folosește și o perie rotundă împreună cu uscătorul, iar când părul este aproape uscat, și nu complet uscat, ridică părul cu peria și trimite jetul de aer din față spre spate. Asta îți va da un aer elegant și un aspect natural. Poți adăuga puțin fixativ la final.

     3.  Machiajul și rujul închis la culoare

 

image (18)

În general, culorile verii sunt coral, portocaliu sau auriu. Dar dacă îți plac culorile mai închise, și chiar îți stă bine cu ele, nu e nevoie să renunți la ele, nici măcar pe perioada verii.

Cea mai mare problemă este la buze, pentru că rujul are tendința să se scurgă la căldură. Așa că ai grijă să consolidezi linia buzelor. Folosește un creion de buze într-o nuanță apropiată pentru a crea linia buzelor, iar în jurul gurii aplică un praf de pudră translucidă.  Simplu, nu?

     4.  Onduleurile

 

image (15)

Dacă ai părul ondulat, trăiești tot timpul cu teama că părul tău se electrizează și este dezordonat, dar vara această teamă pur și simplu se intensifică. Tot ce trebuie să faci este să alegi o coafură potrivită.

De exemplu, dacă ți-ai făcut o coadă de cal și și vrei ca scalpul să rămână neted, încearcă următorul sfat: începe cu o codiță mai mică, nu folosi de la început tot părul, ci adaugă șuvițele treptat. În felul acesta nu vor mai apărea acele ridicături enervante pe capul tău.

Și, mai ales, nu te temi să atingi părul și să-l tragi de capete, pentru ca să-ti păstrezi look-ul proaspăt.

 

5.  Ochii

 

 Cu atâtea culori frumoase de vară, este păcat să nu te joci puțin cu ele. Trebuie doar să știi cum.

Cheia este să lucrezi cu tonuri din aceeași familie de culoare. În felul acesta, combinarea lor va arăta bine. În exemplul nostru avem albastru, verde și galben neon. Pe măsură ce se amestecă și se contopesc, ele se vor și evidenția.

Altceva? Folosește creionul înainte de fard. O bază în creion bună face ca fardul să fie mai luminos și să țină mai mult.

 

     6. Împletiturile

 

image (17)Împletiturile sunt un „must” al verii, dar ele nu trebuie să fie întotdeauna prea romantice. Iar dacă împletești suficient de strâns, ele vor ține chiar și câteva zile.

Pornește cu o secțiune de păr, indiferent cât de mare, din vârful capului, și incepe să împletești spre linia părului. Trage șuvițele de păr în sus, nu în jos. După ce ai trecut de linia părului, continuă să împletești până la capăt și fixează-l apoi cu un elastic. Poți face și un coc din codița împletită, pentru mai multă atitudine.

 

error

Like dacă îți place blogul meu