Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 4, 2020

7 semne că ai putea fi alergică la manichiură

7 semne că ai putea fi alergică la manichiură

Dintre toate cauzele declanșatoare ale alergiilor, te-ai gândit vreodată ca unghiile ar putea fi de vină? În nici un caz, nu-i așa? Ei bine, sunt câteva semne că ai putea fi alergică la manichiură, pe care nici măcar nu le asociezi cu rutina de îngrijire a unghiilor.

Lacurile de unghii conțin zeci de substanțe chimice cunoscute drept cauzatoare de alergii sau de simptome asemănătoare alergiilor. Uleiurile pentru cuticule, cremele de mâini, materialele „nail-art”, toate sunt un potențial de alergeni pentru degetele tale.

Mai bizar este însă faptul că poți avea reacții alergice care nu par a fi legate de unghii în niciun fel: erupții cutanate în zone foarte îndepărtate de unghii, simptome de răceală sau de gripă pe care nu le iei în seamă, și chiar cearcăne sau astm.

Care sunt acestea?

  1. Buzele iritate – reacția la lacul de unghii poate apărea în locuri în care te aștepti cel mai puțin, chiar și în jurul buzelor, și chiar la câteva zile după aplicarea lacului. Dacă observi această legătură, încearcă să folosești un lac de unghii care sa nu conțină rășina toluen-sulfonamidă.
  2. Cearcănele – Cearcăne de la manichiură? Rar, dar se întâmplă. Practic, unele reacții alergice cauzează umflături ale sinusurilor și ale țesuturilor înconjurătoare, ceea ce înseamnă bazine de sânge dedesubtul ochilor tăi.
  3. Veziculele – pot apărea ca reacție la anumite geluri UV. Unele pot fi  mai mari, altele sunt mai mici, dar toate pot fi dureroase sau nu te poți opri din scărpinat.
  4. Cuticulele umflate și roșii – cuticulele roșii și pielea din jurul unghiilor, care pot sau nu să te mănânce, nu este de fapt o reacție alergică, ci o afecțiune a pielii denumită dermatită de contact. Este modul în care pielea ta reacționează la factorii iritativi. Nu e prea drăguț, dar enervant și dureros ca o reacție alergică adevărată. Vinovatul? Acrilatul de metil
  5. Unghiile calde – După ce ți-ai făcut unghiile, ai avut vreodată senzația de mâncărime sau de unghii calde pentru o perioadă mai lungă de timp? Este o altă formă de alergie, care apare cel mai des de la geluri. Acest lucru se întâmplă atunci când gelul nu este tratat suficient, rămâne prins între unghie și piele, el putând pătrunde în țesuturi. Cea mai bună rezolvare? Asigură-te că lumina UV este suficient de puternică. Se știe că își poate pierde puterea după câteva luni de utilizare consistentă.
  6. Îți curge nasul – Dacă ești alergică la ceva din manichiură, poți avea simptome de răceală sau de alergie sezonieră. Acest lucru se întâmplă atunci când inhalezi vaporii de la lacurile de unghii, ceea ce poate provoca o rinită alergică, care, la rândul ei, poate sa dea urticarie, oboseală, vezicule, tuse, durere în gât, strănut, alte disconforturi respiratorii sau de piele.
  7. Mâncărime – Ți-ai făcut unghiile și apoi ți-a apărut o erupție pe burtă sau o eczemă? Nici măcar nu trebuie să fie o erupție vizbilă, ci doar senzația de mâncărime. Sunt alergii greu de diagnosticat, deoarece pot veni de nicăieri și pot apare în locuri care nu au nici o legătură cu unghiile. Este nevoie de teste cu patch-uri chimice pentru o diagnosticare exactă.

Dacă ai o alergie la un produs de unghii, nu trebuie să fii tristă. Există lacuri de unghii care nu au în compoziția lor chimicale toxice. În plus, poți găsi și lacuri de unghii și soluții de curățare pe bază de apă.

error

Like dacă îți place blogul meu