Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 23, 2018

8 beneficii de frumusețe ale apei de trandafiri

8 beneficii de frumusețe ale apei de trandafiri

Apa de trandafiri este un remediu natural eficient pentru o serie de probleme de frumusețe. Apa de trandafiri poate fi o soluție pentru piele, corp și păr, indiferent de tipul de ten sau de păr.

Apa de trandafiri poate fi folosită ca atare sau împreună cu alte ingrediente, care îi sporesc eficiența. Iată câteva dintre beneficiile de frumusețe ale apei de trandafiri.

1. Vindecă acneea

Apa de trandafiri ajută la controlul excesului de grăsimi, prin menținerea echilibrului pH-ului pielii, iar astfel ajută la vindecarea acneei și a cicatricilor acesteia.

Pentru utilizare zilnică, amestecă 1 linguriță de apă de trandafiri cu 1 linguriță de suc de lămâie. Aplică această soluție cu un bețișor cu vată pe zona afectată pentru a reduce acneea și cicatricile.

2. Previne uscarea pielii

Pielea uscată este una dintre problemele majore ale pielii, cu care se confruntă majoritatea dintre noi. Sunt mai multe remedii care previn uscarea pielii, dar apa de trandafiri este unul dintre cele mai bune pe care le poți folosi ca pe un toner. Ea îți face pielea să arate tânără și proaspătă prin menținerea echilibrului pH.

Într-o sticlă cu spray, adaugă 2 linguri de apă de trandafiri și 1 lingură de glicerină. Agită sticla, ca să se amestece cât mai bine. Stropește fața, ca un toner, înainte de aplicarea cremei hidratante. Folosește zilnic pentru cele mai bune rezultate. Se poate păstra la frigider.

3. Face buzele moi

Apa de trandafiri uniformizează culoarea buzelor și le dă un luciu natural. Folosită zilnic, apa de trandafiri îți face buzele moi și roz.

Taie câteva felii de sfeclă roșie și pune-le la uscat. Macină-le apoi, pentru a obține o pudră. Adaugă un praf din această pudră într-o lingură de apă de trandafiri. Vei obține un amestec mai dens, care se aplică pe buze și se lasă să se usuce timp de 10 minute. După acest timp, clătește cu apă călduță. Repetă o dată pe zi.

4. Pe post de demachiant

În loc să investești în demachiante, o metodă naturală simplă este să îndepărtezi machiajul folosind apă de trandafiri.

Înmoaie un tampon de vată în apă de trandafiri și șterge ușor fața cu acesta, pentru a îndepărta machiajul. Repetă acest pas până când ai îndepărtat tot machiajul. Poți folosi în fiecare zi, înainte de a merge la culcare. Nu numai că îndepărtează machiajul, dar ajută și la hidratarea pielii.

5. Repară călcâile crăpate

Apa de trandafiri și glicerina pot fi combinate pentru repararea călcâielor crăpate.

Ai nevoie de cantități egale de apă de trandafiri și glicerină. Freacă picioarele cu acest amestec în fiecare seară înainte de a merge la culcare. Clătește cu apă caldă a doua zi dimineață. Folosește remediul la nevoie.

6. Previne bronzarea

Bronzarea este una dintre cele mai mari probleme ale pielii, mai ales în anotimul călduros. Apa de trandafiri se poate folosi pentru a preveni bronzarea pielii.

Se pune 1 lingură de făină gram într-un bol, se adaugă 1 linguriță de suc de lămâie și 1 lingură de apă de trandafiri, pentru a obține o pastă. Aplică amestecul pe zona afectată. După 15 minute, clătește cu apă caldă.

7. Te scapă de electrizarea părului

Părul uscat și degradat este un coșmar pentru orice femeie. Apa de trandafiri este un remediu și pentru această problemă.

Amestecă părți egale de apă de trandafiri și glicerină. Aplică soluția pe scalp și pe păr, cu un tampon. Lasă să acționeze timp de 30 de minute și apoi clătește cu apă rece. Repetă o dată pe săptămână pentru a avea părul fin și mătăsos.

8. Reduce umflăturile de la ochi

Dacă ai avut o zi lungă și ochii sunt umflați, apa de trandafiri te poate salva! Înmoaie un tampon în apă de trandafiri și aplică pe pielea delicată a ochilor. Astfel se vor reduce umflăturile de sub ochi și se elimină inflamația.

error

Like dacă îți place blogul meu