Pages Menu
Categories Menu

Posted on aug. 27, 2018

8 reguli de machiaj pe care nu e obligatoriu să le respecți

8 reguli de machiaj pe care nu e obligatoriu să le respecți

Dacă îți place să te machiezi singură, probabil ai studiat nenumărate tutoriale care să te ajute să faci lucrurile cât mai bine. Uneori însă, dacă încerci să respecți toate regulile, s-ar putea să te încurci. Poate că mai bine este să respecți doar regulile pe care reușești, sau care se pot aplica produselor pe care ți le permiți în bugetul tău.

Vezi care sunt regulile pe care le poți încălca fără nicio problemă. Folosește-ți creativitatea și începe să explorezi toate posibilitățile!

Nuanța fondului de ten trebuie să se potrivească cu cea a gâtului

Cu siguranță ai primit acest sfat ori de câte ori ai cumpărat un fond de ten – că fondul de ten trebuie să se piardă în nuanța pielii. Cu toate acestea, dacă tenul tău este extrem de alb sau de închis la culoare, regula nu se poate aplica.

Cea mai bună regulă aici este de a asorta fondul de ten cu culoare feței decât cu cea a gâtului. Deși cei mai mulți makeup artiști aleg fondul de ten care se potrivește cu culoarea gâtului, aceasta nu este o situație ideală pentru multe persoane.

Deasemenea, este bine de evitat fondul de ten prea roz, deoarece are un aspect nenatural. Alege un fond de ten cu tentă galbenă, care efectiv va echilibra roșeața de pe față. Deci, asortează fondul de ten cu culoarea feței, chiar dacă este mai închisă decât gâtul sau restul corpului.

• Buzele nude și ochii ‘smokey’ merg bine împreună

Dacă ești începătoare, poți urma această regulă doar ca să fii sigură că nu faci ceva greșit. Dar, dacă vrei să te aventurezi puțin, poți să-ț ți definești stilul și culorile încercând diverse combinații.

Această regulă nu este complet adevărată, în special dacă îți plac look-urile mai îndrăznețe. Poți încerca o linie artistică cu buze roz intens sau ‘smokey eyes” bronz cu ruj roșu îndrăzneț. Nu trebuie să încerci să atragi atenția doar asupra ochilor sau doar asupra buzelor. Te poți concentra să le faci pe ambele să se remarce simultan. Atragerea atenției asupra unui singur aspect al feței, menținând restul neutru, poate da senzația unui machiaj neterminat.

• Primerul este obligatoriu

Cu atât de multe produse de makeup, te întrebi dacă chiar trebuie să le folosești pe toate. Un astfel de dubiu se referă la primer.

Cele mai multe fonduri de ten de calitate conțin și primer, astfel încât utilizarea unuia separat nu este necesară.

• Culoarea unghiilor și a buzelor trebuie să se asorteze

Este o întrebare comună, iar răspunsurile primite de la diverși makeup artiști  sunt contradictorii.

În fine, acest aspect este complet la alegerea ta. Dacă vrei să dai look-ului tău un plus de culoare, poți chiar alege culori contrastante pentru buze și pentru unghii.

• Mascara nu trebuie aplicată pe genele de jos

Dacă urmezi această regulă, ești nedreaptă cu frumoasele tale gene de jos.

Dacă te îngrijorează faptul că aplicând mascara pe genele de jos, acestea vor da impresia de curs, ține un șervețel sub gene atunci când aplici mascara.

• Nu pleca niciodată de acasă fără machiaj

Este o regulă pe care o poți încălca, cel puțin din când în când. Fiecare persoană are o frumusețe naturală, iar lipsa machiajului conferă încredere.

Mai mult, purtarea neîntreruptă a machiajului poate cauza multe probleme ale pielii. Poți lăsa pielea să respire, renunțând la machiaj uneori.

• Produsele de machiaj scumpe sunt cele mai bune

Înainte de a investi într-un produs de machiaj, primul lucru pe care trebuie să-l ai în vedere este cât de des îl folosești și cantitatea pe care o primești pentru prețul pe care îl plătești. O regulă bună este să te asiguri că produsul te va ține următoarele șase luni.

Este bine totuși să plătești mai mult pentru fondul de ten și produsele de îngrijire, dar nu e nevoie să cauți neapărat un produs de brand. Contează mai mult ingredientele utilizate. Costul celui de brand este mai mare datorită numelui, parfumului, modul de împachetare, etc.

• Concealerul trebuie aplicat înainte de fondul de ten

De fapt, opusul funcționează mai bine. Când aplici mai întâi fondul de ten, vei acoperi multe imperfecțiuni. Iar asta va reduce numărul petelor și semnelor pe care de obicei le ascunzi folosind corectorul.

Trucuri esențiale de machiaj

  • În cazul machiajului, mai puțin este mai mult.
  • Aplică machiaj cu moderație.
  • Folosește o pensulă pentru aplicarea fondului de ten.
  • Folosește puțină pudră pentru ca rujul să reziste mai mult.
  • Puțină pudră aplicată peste eyeliner previne muierea acestuia, în special pe perioada verii.
  • Ține puțină sugativă la îndemână, în special dacă transpiri mult.
  • Folosește eyeliner și mascara pentru a evidenția ochii.
  • Nu folosi blush strălucitor dacă ai porii lărgiți sau coșuri.
  • Pudra pentru copii te poate ajuta să obții gene mai dese.
error

Like dacă îți place blogul meu

%d blogeri au apreciat: