Pages Menu
Categories Menu

Posted on ian. 29, 2024

8 remedii naturale pentru estomparea urmelor și cicatricilor acneice

8 remedii naturale pentru estomparea urmelor și cicatricilor acneice

Nimănui nu-i place să vadă în oglindă cicatricile lăsate de acnee.  Acestea pot fi o adevărată problemă, uneori chiar de încredere în propria persoană. Din fericire, există o serie de remedii naturale care și-au dovedit eficiența în estomparea urmelor lăsate de acnee. 

Sucul de lămâie
Lămâile au un efect natural de înălbire. Sunt foarte des folosite la gătit și la prepararea unor băuturi gustoase, dar ele pot fi utilizate și la curățenie. Prin simpla aplicare a sucului de lămâie pe zona afectată, ajută la estomparea cicatricilor acneice. Tot ce ai de făcut este să tai o lămâie în jumătate, apoi freacă cu fiecare bucată de lămâie zona cu probleme, timp de aproximativ 5 minute. 

O altă variantă este să amesteci sucul de lămâie cu albuș de ou. Acest tratament este în mod special eficient deoarece albușul de ou are capacitatea de a strânge porii în timp ce sucul de lămâie înălbește și reduce în timp aparența cicatricilor acneice. 

Turmericul
Turmericul are calități vindecătoare naturale, care ajută la estomparea cictricilor. Secretul constă în efectul său antiinflamator, antioxidant, antiseptic și antibacterian, care-l transformă într-un excelent tratament pentru acnee. El stimulează creșterea celulelor pielii prin îndepărtarea celulelor moarte și reducerea dezvoltării acestora. 

Pentru utilizarea acestui remediu, ai nevoie de un bol cu apă fierbinte, un prosop și bucățele de turmeric proaspăt tăiate. Primul pas este să înmoi fața în apa cât mai fierbinte, apoi se aplică feliile proaspăt tăiate de turmeric pe zonele marcate de acnee. Menține 15 minute apoi clătește cu apă rece. 

Uleiul de cocos
Uleiul de cocos poate fi utilizat pentru reducerea semenlor acneice datorită calităților sale antibacteriene, antifungice și antiinflamatorii. Astfel, el ajută la vindecarea acneei și la reducerea în timp a cicatricilor acesteia. Sunt mai multe variante prin care uleiul de cocos poate fi utilizat:

  • se aplică ulei de cocos virgin organic pe zonele afectate de două ori pe zi, în fiecare zi, până când cicatricile dispar
  • se amestecă o jumătate de linguriță de ulei de cocos cu o lingură de ulei de măsline extravirgin sau ulei de jojoba. Cu acest mix de ingrediente se freacă ușor zona afectată de acnee timp de cinci minute, o dată pe zi, seara înainte de culcare. Continuă tratamentul până când urmele de acnee nu se mai văd. 

Pastă de usturoi
Usturoiul are multe calități vindecătoare, fiind un tratament eficient antiacneic datorită proprietăților sale antibacteriene, antivirale și antioxidante. Practic el luptă în primul rând împotriva formării acneei. 

Pentru acest remediu ai nevoie de două părți suc de lămâie proaspăt stors și o parte usturoi zdrobit sau tăiat foarte fin. Amestecul se aplică direct pe cicatricile acneice de două ori pe zi și se menține aproximativ 30 de minute înainte de a clăti cu apă. 

Miere naturală
Mierea naturală are calități antioxidante, antibacteriene și antiinflamatorii, care stimulează dezvoltarea  celulelor pielii și implicit vindecarea acneei. Există două variante de utilizare:

  • se amestecă o jumătate de linguriță de miere naturală cu p lingură de ulei de măsline extravirgin sau ulei de jojoba. Cu acest amestec se freacă ușor cicatricile acneice în fiecare zi, seara înainte de culcare, lăsând să acționeze pe tot parcursul nopții. 
  • în cealaltă variantă amestecul se aplică după curățarea profundă a feței, se menține 30 de minute, apoi se clătește cu apă

Vitamina E
Vitamina E are importante calități hidratante care ajută la estomparea naturală a cicatricilor acneice. Pur și simplu folosește produse de îngrijire a pielii care conțin vitamina E, de două ori pe zi, pe zona afectată de acnee, până când urmele nu se mai văd deloc.

Bicarbonat de sodiu
O metodă extrem de ieftină constă în aplicarea bicarbonatului de sodiu, sub formă de scrub, de două ori pe săptămână. BIcarbonatul de sodiu exfoliază pielea, îndepărtează celulele moarte care fac ca cicatricile acneice să pară mai închise la culoare decât sunt în realitate. 

Pur și simplu se fața cu apă călduță, apoi se aplică două lingurițe de bicarbonat de sodiu cu mișcări circulare, peste tot pe față. Clătește peste câteva minute și vei observa pielea mai fină și mai luminoasă.

Oțetul din cidru de mere
Datorită calităților antimicrobiene și acidice, oțetul din cidru de mere ajută la vindecarea acneei și estomparea urmelor acesteia. 

Se aplică oțetul din cidru de mere organic pe zonele afectate de acnee cu ajutorul unui tampon, se menține aproximativ 15 minute, apoi se clătește cu apă. Metoda se poate folosi de două ori pe zi, până când se obține rezutatul dorit. 

 

error

Like dacă îți place blogul meu