Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 24, 2017

8 rețete ușoare de exfoliante naturale pentru față

8 rețete ușoare de exfoliante naturale pentru față

Celulele moarte ale pielii nu trebuie să te îngrijoreze, fiind parte a unui proces natural de înnoire a acesteia. Dar dacă ele se acumulează pe suprafața pielii, atunci este într-adevăr o problemă.

Cauzele sunt multiple, de la igiena precară, excesul de sebum, sau altele, dar indiferent de motiv, acumularea celulelor moarte nu este sănătoasă, putând conduce la alte probleme ale tenului precum acnee, coșuri sau blocarea porilor.

Pentru a evita toate aceste probleme, pielea ar trebui exfoliată regulat, o dată pe săptămână fiind suficient. În ceea ce privește metoda de exfoliere, poți apela la creme exfoliante de la magazin, sau poți să ți le prepari singură acasă. Comparativ cu cele din comerț, cremele home-made sunt mai sigure, mai eficiente și mai puțin costisitoare.

Noi am pregătit câteva rețete ușoare pentru tine, cu recomandarea ca să faci un test local înainte de aplica pe toată pielea.

1. Fulgi de ovăz cu apă de trandafiri

Amestecă 1 lingură de ovăz fiert cu  2 lingurițe de apă de trandafiri. Aplică amestecul pe piele și freacă timp de câteva minute, înainte de a clăti cu apă călduță.

2. Zahăr cu ulei de măsline

Într-un bol, amestecă 1 lingură de zahăr cu 3 lingurițe de ulei de măsline. Unge pielea cu acest amestec și freacă ușor timp de câteva minute, apoi clătește cu apă călduță. Folosește această metodă o dată pe săptămână.

3. Suc de lămâie cu semințe de avocado

Se scot semințele dintr-un avocado copt și se amestecă cu 1 linguriță de suc de lămâie. Se unge pielea cu acest amestec și se freacă cu mișcări circulare 5-10 minute, apoi se clătește. Este o metodă care se poate folosi de două ori pe lună pentru a scăpa de celulele moarte ale pielii.

4. Pudră de cacao cu oțet de mere

Cu ajutorul unui blender, amestecă 1 linguriță de pudră de cacao cu  ½ linguriță de oțet de mere și 2 lingurițe de apă de trandafiri. Aplică amestecul pe piele și masează puțin, apoi clătește. Se recomandă folosirea săptămânală pentru a trata problema celulelor moarte.

5. Făină gram cu ulei de nucă de cocos

1 linguriță de făină gram se pune într-un bol și se adaugă 2 lingurițe de ulei de nucă de cocos. La fel se aplică pe față, se freacă timp de câteva minute apoi se clătește. Recomandat o dată pe saptămână.

6. Suc de rodie cu pudră de coajă de portocală

1 lingură de suc de rodie cu 2 lingurițe de pudră de coajă de portocală, se amestecă și se freacă pe față și pe gât. Se lasă să acționeze 15 minute, apoi se clătește. Rezultate bune apar dacă este folosită de 2 ori pe săptămână.

7. Pulpă de roșie cu ceai verde și zahăr brun

Amestecă 1 linguriță de pulpă de roșie cu 1 lingură de ceai verde și  2 lingurițe de zahăr brun. Se freacă fața și gâtul cu acest preparat, se lasă puțin să acționeze apoi se îndepărtează. Este suficientă o aplicare pe lună pentru a obține rezultatele dorite.

8. Zaț de cafea cu unt de shea

1 linguriță de zaț de cafea cu 2 lingurițe de unt de shea, se amestecă și se aplică pe față. Se freacă ușor cu vârful degetelor, timp de câteva minute. Pentru rezultate bune, folosește rețeta de două ori pe săptămână.

 

error

Like dacă îți place blogul meu

%d blogeri au apreciat: