Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 8, 2020

8 trucuri pentru întărirea unghiilor

8 trucuri pentru întărirea unghiilor

Unghiile tari și frumoase ne fac să ne simțim mai atractive, dar ele sunt în același timp și un semn de sănătate. Uneori însă, unghiile se subțiază și devin friabile, ceea ce poate fi un motiv de alarmare.

Ți se pare că unghiile tale se rup prea ușor? Sau nu poți să le lași ceva mai lungi pentru că se ciupesc repede? Dacă ai răspuns da, cu siguranță ai nevoie de aceste sfaturi. Nu este greu. Trebuie doar să le acorzi ceva mai multă atenție, și vei avea unghiile rezistente și frumoase pe care ți le dorești.

Încearcă să nu ții mâinile în apă prea mult timp

Știai că unghiile au o structură poroasă? Asta înseamnă că unghiile au capacitatea de a absorbi ușor apa. Deci, cu cât ții unghiile în apă mai mult timp, ele vor absorbi mai multă apă și vor deveni mai moi și mai friabile.

Folosește creme de protecție solară

Da, nu doar pielea noastră are nevoie de protecție solară, ci și unghiile. Expunerea prelungită la soare poate face unghiile fragile și se vor rupe mai ușor. Cel mai simplu remediu este ca, atunci când stai la soare, să aplici cremă de protecție solară și pe unghii.

Evită lacurile de unghii cu uscare rapidă

De multe ori ne dorim să rezolvam lucrurile mai repede, iar lacurile de unghii cu uscare rapidă sunt una dintre metodele folosite. Arată bine, se usucă rapid, ce ne-am mai putea dori? Din păcate, aceste lacuri de unghii conțin alcool și formaldehide care extrag umiditatea din unghii, lăsându-le uscate, fragile și vulnerabile. Poate că e mai bine să revii la ojele tale obișnuite.

Acoperă-ți mâinile când faci treburi prin casă

De câte ori speli vasle sau rufele, ai grijă să porți mănuși. Ele îți conferă o doublă protecție. În primul rând, unghiile tale nu vor expuse în mod constant la apă, iar în al doilea rând, produsele chimice prezente în săpunuri și detergenți usucă unghiile și le fac să se rupă mai ușor.

Masează regulat cuticulele

Cuticulele sunt punctele de unde unghiile cresc. Masajul cuticulelor  regulat, îmbunătățește circulația sangvină la nivelul acestora, iar astfle unghiile vor crește sănătoase și mai rezistente. Această acțiune atât de simplă, aplicată de două sau trei ori pe săptămână îți va aduce rezultate grozave după câteva săptămâni. 

Menține unghiile scurte

Unghiile mai lungi necesită mai multă grijă și întreținere, pe care uneori este dificil să le-o acorzi. Cel mai simplu este să-ți menții unghiile la o lungime mică spre medie, în timp ce aplici și celelalte măsuri care să te asigure ca unghiile tale vor crește sănătoase și rezistente.

Renunță pentru un timp la unghiile false

Unghiile false arată bine și pot avea nenumărate forme și lungimi. Dar ele au și niște minusuri. Unghiile false împing și strâng patul unghiei, astfel că unghia naturală devine moale și fragilă. Mai mult, procesul de îndepărtare a unghiei false îți pune la încercare unghia naturală, care se poate rupe. 

Fă-ți manichiura regulat

Manichiura ajută la întărirea unghiilor. Masajul și hidratarea pe care le implică realizarea manichiurii sunt vitale pentru unghii, care vor deveni mai sănătoase. 

error

Like dacă îți place blogul meu

%d blogeri au apreciat: