Adio celulită! 3 sfaturi aprobate de medici pentru o piele netedă

Se poate întâmpla oricui: te trezești într-o dimineață iar perfecțiunea corpului tău a dispărut. Celulita și vergeturile își fac debutul parcă în același timp, dar, dacă de vergeturi nu prea mai poți scăpa, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a combate celulita.

Studiile arată că aproximativ 90% dintre femei au celulită, iar cauza poate fi și genetică. Din păcate, dacă mama ta are celulită, cu siguranță vei avea și tu. Dar nu trebuie să-ți pierzi speranța. Iată ce trebuie să faci pentru ca pielea ta să arate și să fie mai fermă:

  1. Exercițiile fizice

Nu e nicio surpriză aici, pentru că celulita este, în esență reprezentată de depozite izolate de grăsime, iar exercițiile fizice sunt benefice pentru atenuarea problemei, însă nu și pentru rezolvarea ei completă.

De fapt, reducerea țesutului adipos din organism nu este o metodă de reducere a celulitei. Lucrurile trebuie văzute puțin mai în profunzime. Cu vârsta, stratul muscular devine mai subțire, mai slab, mai puțin ferm, iar stratul de grăsime supraiacent nu mai are acum o bază stabilă. Grăsimea se încrețește, formează cute și merge în toate direcțiile pentru că nu mai are o bază solidă, netedă dedesubt.

Din acest motiv, exercițiile fizice trebuie orientate atât spre creșterea tonusului muscular, cât și pentru pierderea excesului de grăsime corporală.

        2. Exfolierea

Exfolierea de 2-3 ori pe săptămână ajută la creșterea fluxului sanguin în zona respectivă a pielii, ceea ce determină reducerea celulitei pe perioade scurte de timp.

Se recomandă exfolierea cu o perie uscată înainte de duș, sau exfolierea cu cafea, sau ambele. Cafeina este plină de antioxidanți și de agenți de strângere care în timp diminuează aspectul celulitei.

Rețeta de exfoliere cu cafea se poate face acasă. Ai nevoie de:

  • 1 linguriță de zaț de cafea
  • 3 lingurițe de sare de mare sau zahăr
  • 6 lingurițe ulei de nucă de cocos

Se combină ingredientele într-un bol. Se aplică pe piele în timpul dușului, și se freacă folosind mișcări circulare. Pentru rezultate bune, fă acest lucru de 3 ori pe săptămână.

3. Masajul profund

Nu este vorba de un masaj obișnuit, ci de un procedeu denumit „Endermologie”, care se administrează de către un medic sau un asistent medical. El folosește un aparat cu vacuum și role, care prin aspirație face un masaj profund, la nivelul țesuturilor, în zonele cu celulită. Aparatul extrage fluidul suplimentar din celulele grase umflate. În plus, modifică și forma  celulelor de grăsime, astfel încât pielea devine netedă. Sunt necesare aproximativ 14 astfel de sesiuni, de două ori pe săptămână.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

8 remedii naturale pentru estomparea urmelor și cicatricilor acneice

Nimănui nu-i place să vadă în oglindă cicatricile lăsate de acnee.  Acestea pot fi o…

3 luni ago

Mierea și tinctura de propolis, remedii naturale foarte eficiente pentru arsuri

Dacă te arzi sau te opărești ușor, și nu este nevoie să apelezi neapărat la…

4 luni ago

Ghetele perfecte pentru fiecare pe timp de iarnă

Temperatura a scăzut mult și continuă să scadă,  iar noi femeile am început să purtăm…

4 luni ago

Tot ce trebuie să știi despre îndepărtarea petelor întunecate de pe față

Este visul oricărei femei să aibă un ten fără pete, ca să nu fie nevoită…

5 luni ago

Apa cu miere și lămâie. Nenumărate beneficii pentru sănătatea ta!

Începe dimineața cu apă cu lămâie și miere! Este o băutură foarte sănătoasă, săracă în…

5 luni ago

Cum alegi pantofii potriviți ținutei tale

Alegerea pantofilor potriviți unei anumite ținute poate fi uneori dificilă. Acest lucru se întâmplă deoarece…

6 luni ago