Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 2, 2016

Află cum fiecare cameră din casa ta îți îmbătrânește pielea

Află cum fiecare cameră din casa ta îți îmbătrânește pielea

Nu doar soarele îți afectează pielea, ci și interiorul casei tale. Vârsta și factorii genetici au rolul cel mai important, desigur, dar există și factori ascunși care pot adăuga linii fine și riduri tenului tău.

Află ce rol joacă fiecare cameră din casă în procesul de îmbătrânire:

Dormitorul

Ne gândim la dormitor în primul rând, pentru că aici petrecem cel mai mult timp. Iar cu atât mai mult timp petrecem în dormitor în perioadele friguroase, când căldura din calorifere ne usucă pielea, ceea ce duce la apariția prematură a ridurilor. De fapt, acest lucru este valabil pentru orice altă cameră.

Ca urmare a căldurii uscate din interior, pielea devine uscată, tensionată și inconfortabilă.

Investește în produse de hidratare a pielii pentru un impuls de umiditate mai mare. Recomandabilă este și utilizarea unui umidificator, mai ales în camera în care dormim. Acesta ajută pielea în a-și menține suplețea naturală și elasticitatea.

Biroul

Pentru cele care petrec mult timp în fața ecranului calculatorului, trebuie să știe că nu este tocmai cea mai bună activitate pentru gât, iar uitatul în jos la ecranul telefonului încordează mușchii încă și mai mult.

În medie, ne uităm la telefon 3 ore pe zi, iar pielii delicate a gâtului nu-i place acest efort fizic, deoarece adaugă stress mușchilor și nervilor, ceea ce dăunează în timp.

Pentru că nu putem evita să ne mai uităm la telefon, cel mai bine este să-l ținem cât mai sus, pentru a evita deteriorarea mușchilor gâtului. Asigurați-vă, de asemenea, că ecranul calculatorului este la nivelul ochilor.

Bucătăria

Se știe că opțiunile alimentare alimentare ne afectează sănătatea pielii, iar cantitățile excesive de „junk food” ne îmbătrânesc mai mult decât am crede. Zahărul și alcoolul, în special, sunt cele care deshidratează și inflamează pielea, iar alimentația echilibrată și sănătoasă este elementul cheie în menținerea aspectului sănătos al pielii.

Dacă vrei să-ți îmbunătățești obiceiurile alimentare, bea întotdeauna apă, și încearcă să ronțăi fructe și legume ori de câte ori poți.  Consumă dulciuri și alcool cu moderație.

Baia

Deși pe ultimul loc, baia are rolul ei, mai ales pentru că aici este locul unde ne aplicăm machiajul. Aparent, mișcările faciale repetitive cauzate de aplicarea machiajului, influențează mult formarea ridurilor.

Atât expresiile faciale statice cât și mișcările mușchilor, pot crea cute pe piele. De-a lungul timpul, ridicarea sprâncenelor descompune colagenul și elastina, permițând ridurilor să se formeze.

Ca să aplici machiajul, fără să adaugi tensiuni suplimentare pe față, încearcă să menții fața cât mai nemișcată și relaxată.

error

Like dacă îți place blogul meu