Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 22, 2018

Ai părul ondulat? Iată cele 5 reguli de aur pe care trebuie să le știi!

Ai părul ondulat? Iată cele 5 reguli de aur pe care trebuie să le știi!

Dacă ești una dintre cele care au părul ondulat, știi ce înseamnă întreținerea lui. Nu este deloc ușor de îngrijit, dar nici imposibil. De fapt, părul ondulat poate fi controlat mai ușor dacă urmezi anumite reguli.

Aceste reguli te pot ajuta să-ți îngrijești corect buclele și să obții maximum din ele. Iată care sunt cele 5 reguli de aur

1. Părul ondulat trebuie tuns pe uscat

Pare ciudat, pentru că de obicei părul se umezește înainte de a fi tuns. Dar părul ondulat poate fi înșelător, și oarecum diferit atunci când este ud. Nu poți ști sigur cum se așează până nu se usucă.

Pentru a evita orice surprize, părul ondulat trebuie tuns pe uscat. Are sens acum, nu?

2. Aranjează-ți părul cât este ud

Ține minte asta. Aranjează-ți părul cât este ud, imediat după spălare. Este cel mai bun lucru pe care îl poți face. E simplu, doar cu ajutorul degetelor, descurcă-l și aranjează-l puțin și gata. Astfel vei evita că părul să se electrizeze, și în plus se va așeza mai frumos după ce se usucă.

3. Lasă-l să se usuce la aer

O regulă foarte importantă este că părul ondulat trebuie lăsat să se usuce la aer, fără se folosești phoenul. Durează mai mult timp, dar este mult mai bine pentru părul tău și în plus ajută la controlul electrizării nedorite. Șterge ușor părul semi-ud cu un prosop și lasă-l să se usuce în voie.

4. Nu folosi produse de styling pe bază de alcool

Produsele precum gelurile de păr, spray-urile de păr sau unele seruri pot conține alcool, care are tendința să usuce părul, făcându-l uscat și friabil. Aceasta în final duce la ruperea firului de păr și chiar mai rău, la vârfuri despicate. Pentru a evitat deteriorarea părului, persoanele cu părul ondulat e mai bine să folosească produse de styling  pe bază de apă.

5. Folosește o pernă de mătase

Te întrebi care e secretul, de ce ar trebui să folosești o pernă de mătase în loc de una de bumbac? Ei bine, bumbacul deteriorează părul, fără ca tu să-ți dai seama. Fibrele de bumbac absorb umezeala din firele de păr, îl usucă și favorizează electrizarea. Perna de mătase este mai moale, ea va reduce fricțiunea, iar tu te vei trezi cu buclele moi și fine.

Deci, dacă te numeri printre cele care au părul ondulat, ține minte aceste sfaturi și îngrijește-ți corect buclele!

error

Like dacă îți place blogul meu