Ai părul vopsit? Iată cum trebuie să-l îngrijești
Părul vopsit înseamnă un păr cu nevoi speciale, și anume produse de întreținere dedicate: șampon, balsam de păr și mască, toate adaptate structurii și tipului firului tău de păr.
Dacă vrei o îngrijire ca la carte, procedezi așa: după șamponare, clătești bine părul și aplici balsam de păr (dacă părul este fin) sau mască (pentru firul mai gros).
Dacă nu știi care e diferența dintre cele două produse și acțiunea lor, iat-o:
- în cazul balsamului nu e nevoie de o durată de timp de acționare, fiind un tratament expres,
- masca e necesar să stea 5-10 minute pe păr, pentru că este mai consistentă și mai puternică, ca și concentrație de substanțe active.
Un al treilea lucru extrem de important este hidratarea firului de păr. Așadar, nu exagera cu placa sau cu pheonul. Placa usucă excesiv și duce la pierderea pigmenților din păr. Rezultatul? Părul devine mat, inexpresiv și casant.
Dacă vrei ca vopseaua să se păstreze cât mai mult timp, avem câteva trucuri în mânecă pentru tine.
1. Masaj regulat cu ulei de nucă de cocos – o metodă veche de protejare a părului vopsi. Ingredientele prezente în acest ulei nu numai nu numai protejează culoarea, dar și împiedică firul de păr să devină uscat și friabil. Ai neovie de 2 linguri de ulei de nucă de cocos, ușor încălzite, care se aplică uniform pe scalp. După o oră se clătește cu apă călduță. Încearcă să faci astfel de două ori pe saptămână pentru rezultate bune.
2. Aplică maioneză – Maioneza conține proteine puternice care fac minuni pentru părul vopsit. Ea hrănește firul de păr și îl înmoaie. O dată pe săptămână, tratează-ți părul cu acest remediu incredibil și el va arăta incredibil și va deveni foarte moale. Doar aplic-o pe păr și las-o timp de 30 de minute, apoi clătește.
3.Folosește un șampon fără sulfați – Sulfații care se găsesc în general în șampon au un efect negativ asupra părului vopsit. Aceste șampoane elimină culoare din păr și îl fac să arate fără viață. Alege un șampon fără sulfați și vei vedea diferența în aspectul părului tău.
4. Clătește părul cu o soluție cu oțet din vin alb – Datorită vopselei, pe scalp se pot acumula toxine și impurități. Asta poate duce la alte probleme precum apariția mătreții, ruperea și subțierea firului de păr, etc. Toate acestea pot fi evitatea prin clătirea cu o soluție cu oțet din vin alb: 2 linguri de oțet într-o cană de apă caldă.
5. Clătește părul cu bere – Părul vopsit are tendința de a-și pierde strălucirea în timp. Când vine vorba de strălucire, nu este al ingredient mai potrivit decât berea. Este sufiecientă o clătire pe săptămână.
6. Folosește o mască de păr cu avocado – Chimicalele din vopseaua de păr pot deteriora părul. Masca cu avocado conține proteine care împiedică compușii coloranți să afecteze părul. O dată pe săptămână, zdrobește un avocado și aplică pasta rezultată pe scalp. După o oră, clătește cu apă caldă.
7. Protejează-ți părul de soare – Expunerea la soare a părului vopsit deshidratează părul și îl decolorează. Poți să-ți acoperi părul la soare sau poți să folosești un balsam fără clătire, care să protejeze firele de păr de razele soarelui.