Blog

Alimentele pe care e bine să le consumi dacă suferi de ulcer gastric

Ulcerele gastrice sunt extrem de dureroase, iar formarea lor se datorează reducerea grosimii stratului de mucoasă a stomacului. Fiind chiar foarte subțire, sucurile digestive acide reușesc să distrugă țesuturile protectoare ale stomacului. Una dintre principalele cauze ale ulcerelor de stomac este infecția cu Helicobacter pylori, o bacterie destul de distructivă și greu de îndepărtat.

Pe lângă medicație, sunt anumite alimente recomandate în cazul acestei boli, dar și anumite alimente pe care e bine să le eviți. Ceea ce trebuie să știm este că alimentele nu cauzează ulcerul de stomac, dar îl pot înrăutăți. 

1. Conopida

Conopida, o legumă atât de obișnuită, conține sulforafan, care este foarte eficient împotriva bacteriei H. pylori, reușind să o distrugă în tractul digestiv.

Pe lângă asta, conopida este și o sursă bună de vitamina C și fibre. Foarte simplu de preparat, conopida se fierbe și se adaugă în salate sau în alte mâncăruri. 

2. Varza

S-metil metionina, cunoscută și sub numele de vitamina U, prezentă în varză, ajută la vindecarea ulcerelor gastrice prin alcalinizarea organsimului și echilibrarea nivelului pH.

În plus, varza conține și aminoacidul glutamina, foarte benefic pentru tratarea ulcerelor. Prezența acestei substanțe ajută la vindecarea porilor deschiși prin întărirea mucoasei intestinale. Se poate consuma în fiecare zi, gătită sau în salate.

3. Ridichea

Ridichile conțin fibre care ajută la digestie și la absorbția de zinc sau alte minerale.

Consumul zilnic de ridichi ajută la eradicarea cauzei inflamației mucoasei stomacale, a indigestiei și a altor probleme gastrice.

4. Mere

Un măr pe zi reduce riscul de apariție a ulcerelor de stomac. Merele conțin și flavonoide, care inhibă dezvoltarea H. pylori.

5. Afine

Afinele cosnumate dimineața ajută la tratarea ulcerului gastric. Ele sunt o sursă bogată de antioxidanți și nutrienți, îmbunătățind sistemul imunitar și grăbind vindecare ulcerelor.

6. Căpșune

Căpșunele formează un strat protector împotriva ulcerului gastric, datorită bogăției de antioxidanți. 

În plus, căpșunele ajută și la întărirea mucoasei stomacale. 

 

7. Morcovi

Morcovii au efect extrem de benefic în întărirea mucoasei stomacale. Datorită prezenței vitaminei A, morcovii reușesc să împiedice formarea ulcerelor stomacale, a inflamației gastrice și a indigestiei. Sunt foarte buni în supe sau rași în salate. Se poate bea și câte un un pahar de suc de morcovi pe zi.

8. Broccoli

Studiile arată că broccoli conține anumite elemente chimice care au capacitatea de a bacteriile cauzatoarea ale ulcerelor gastrice. Sulforafanul din broccoli este și el de mare ajutor.

9. Usturoi

Un singur cățel de usturoi este  capabil să țină sub control H. pylori.

Usturoiul conține anumite elemente cu efect antimicrobian, care ajută la tratarea ulcerului de stomac.

Consumă 2-3 căței de usturoi pe zi, sub diverse forme, pentru cele mai bune rezultate.

10. Miere

Mierea are efect benefice inclusiv asupra porilor deschiși din mucoasa stomacului. Mierea inhibă dezvoltarea bacteriilor și calmează ulcerul gastric. Consumă o lingură de miere naturală în fiecare dimineață.

11. Iaurt

Iaurtul este unul dintre cele mai sănătoase alimente pentru organism, deoarece el conține probiotice, Lactobacili și Acidofili, care sunt de mare ajutor în tratarea ulcerului gastric. Iaurtul echilibrează raportul dintre bacteriile rele și cele bune în interiorul sistemului digestiv.

12. Ulei de măsline

Uleiul de măsline are potențalul de a trata ulcerele gastrice. El conține fenoli, care caționează ca agenți antibacterieni, prevenind răspândirea și acțiunea distructivă a H. pylori.

13. Ceai verde

Ceaiul verde conține un nivel ridicat de catehine care au capacitatea de a calama ulcerele gastrice. Proprietățile sale antiinflamatorii și antioxidante acționează excelent împotriva ulcerului. Bea câte o ceașcă de ceai verde dimineața și una seara.

Alte alimente benefice pentru ulcerul gastric:

  • legume cu frunze verzi, precum spanacul
  • migdale
  • cireșe
  • ardei grași
  • zmeură
  • turmeric

În același timp, printre alimentele pe care e bine să le eviți, se numără:

  • alimentele picante
  • ciocolata, în special cea cu lapte
  • cafeaua
  • citricele
  • alcoolul
  • carnea roșie
  • pâinea albă

 

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

8 remedii naturale pentru estomparea urmelor și cicatricilor acneice

Nimănui nu-i place să vadă în oglindă cicatricile lăsate de acnee.  Acestea pot fi o…

3 luni ago

Mierea și tinctura de propolis, remedii naturale foarte eficiente pentru arsuri

Dacă te arzi sau te opărești ușor, și nu este nevoie să apelezi neapărat la…

4 luni ago

Ghetele perfecte pentru fiecare pe timp de iarnă

Temperatura a scăzut mult și continuă să scadă,  iar noi femeile am început să purtăm…

4 luni ago

Tot ce trebuie să știi despre îndepărtarea petelor întunecate de pe față

Este visul oricărei femei să aibă un ten fără pete, ca să nu fie nevoită…

5 luni ago

Apa cu miere și lămâie. Nenumărate beneficii pentru sănătatea ta!

Începe dimineața cu apă cu lămâie și miere! Este o băutură foarte sănătoasă, săracă în…

5 luni ago

Cum alegi pantofii potriviți ținutei tale

Alegerea pantofilor potriviți unei anumite ținute poate fi uneori dificilă. Acest lucru se întâmplă deoarece…

6 luni ago