Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 27, 2023

Apa cu miere și lămâie. Nenumărate beneficii pentru sănătatea ta!

Apa cu miere și lămâie. Nenumărate beneficii pentru sănătatea ta!

Începe dimineața cu apă cu lămâie și miere! Este o băutură foarte sănătoasă, săracă în calorii și bogată în antioxidanți, care îți va aduce energia de care ai nevoie pentru a începe ziua, fără a forța organismul să-și reia brusc funcțiile mult încetinite în timpul somnului. 
 
Imediat te vei simți revigorată, energizată, plină de vioiciune și prospețime. Încearcă să-ți faci un obicei zilnic din a consuma această băutură și vei fi surprinsă de rezultate!
 
Prepararea ei nu îți ia mai mult de două minute: se amestecă 200 ml de apă de izvor sau plată, încălzită ușor, cu sucul de la o jumătate de lămâie şi o linguriţă de miere naturală. Nu mai consuma nimic altceva timp de o oră, pentru a beneficia de toate proprietăţile și virtuțile sale terapeutice.
 
Sfaturi utile:
• Este important ca temperatura apei să fie cât mai apropiată de temperatura corpului. În timp ce apa rece poate fi un şoc pentru organism, apa fierbinte va distruge enzimele benefice conţinute de lămâie.
• Folosește o lămâie proaspătă, pe care o storci chiar atunci. Folosește şi pulpa.
 
Iată beneficiile de care te poţi bucura din plin urmând cura cu apă cu miere și lâmâie:

1. Plus de energie și bună dispoziție

Începe cura în perioadele în care te simți deprimată sau obosită! 
Mierea îți ridică nivelul de energie aproape instantaneu, pentru că fructoza pe care o conține este absorbită rapid de organism și transmisă sub formă de energie către creier și către restul corpului. În plus, fiind amestecată cu lămâie, mierea ajută la eliberarea radicalilor liberi, și implicit la creșterea nivelului de energie.
Apa te ajută să-ţi înviorezi mintea şi gândurile, sporind circulaţia sângelui către creier.
Lămâia activează enzimele încărcate negativ din stomac – o cale grozavă de a combate enzimele încărcate pozitiv, care reacționează nefavorabil cu mâncarea pe care o consumi.
Nu mai vorbim de proprietăţile relaxante și limpezitoare ale mirosului de lămâie, care contribuie și el la crearea stării de bine.

2. Ten proaspăt și luminos

Dacă vrei să arăți bine, nu e nevoie decât să bei apă cu lămâie și miere!
Apa şi mierea au proprietăţi unice de restaurare și de protecție antibacteriană a pielii, și în plus catalizează producţia de colagen la acest nivel. 
Lămâia extrage toxinele din sânge, ceea ce te ajută să ai o piele mai curată, fiind irigată cu sânge proaspăt, plin de nutrienți.
Băutura minune îți va face pielea să strălucească de sănătate, grație vitaminei C din lămâie, care reduce ridurile și ajută la producerea de colagen.  

3. Respirație proaspătă

Rezolvă problema respirației urât mirositoare aproape instantaneu!
Acidul citric din lămâie, în combinaţie cu proprietăţile naturale ale mierii şi apei, elimină eficient bacteriile şi eventualele mici fragmente alimentare degradate care mai pot să persiste dimineaţa în cavitatea bucală şi în gât chiar și după periajul dinților și curățarea limbii.

4. Scapă de indigestie, balonări și arsuri

Dacă suferi de aceste probleme, apelează la o soluție simplă: apă caldă cu lămâie și miere!
Deși am fi tentați să credem contrariul, lămâia scade aciditatea gastrică, contribuind la ameliorarea proceselor de digestie. În plus, lămâia stimulează producţia de bilă a ficatului, iar acidul citric din compoziţia sa stimulează sistemul digestiv şi contribuie la eliminarea toxinelor.
Prin proprietățile sale antibacteriene, mierea împiedică proliferarea microbilor din tractul digestiv și combate eventualele infecţii care ar putea fi prezente în organism. Ea stimulează producţia de mucus intestinal, favorizând totodată eliminarea toxinelor din trup.
 
În urma procesului de digestie se pot la acumula de toxine în stomac (alimente nedigerate, celule intestinale, bacterii moarte), care se depun adesea pe mucoasa stomacală și provoacă balonări. Apa caldă cu lămâie și miere facilitează eliminarea acestor toxine, curățând stomacul și colonul, ceea ce conduce la o mai bună absorbție a nutrienților și crește nivelul de hidratare.

5. Adio constipație

Apa cu miere și lămâie este un remediu grozav și cu efecte aproape imediate pentru constipație!
Asta pentru că stimulează peristaltismul intestinal, înlesnește deplasarea resturilor alimentare rezultate în urma digestiei, intensifică producţia de mucus intestinal, hidratează colonul şi infuzează cu apă reziduurile prezente aici, ce nu au fost deocamdată eliminate.

6. Elimină oboseala, stress-ul și somnul de proastă calitate

Toate acestea sunt semne ale unui sistem limfatic insuficient hidratat, la care se adaugă și hiper- sau hipotensiune şi o funcţionare  mai proastă a creierului.
Crează-ți obişnuința benefică de a bea un pahar de apă călduţă cu lămâie şi miere dis-de-dimineaţă! Astfel vei asigura hidratarea corespunzătoare a întregului sistem limfatic, eliminând simptomele neplăcute menţionate anterior.

7. Remediu excelent contra infecțiilor urinare

Dacă suferi frecvent din cauza infecțiilor urinare acute, acest suc de lămâie cu miere va fi un tovarăș de încredere și va preveni apariția infecțiilor recurente.
Mierea este un agent antibacterian extrem de eficient, care are capacitatea de a combate multe infecții, iar în combinație cu lămâia și apa – doi agenți cu puternic efect diuretic, reprezintă o metodă foarte simplă de curățare a tractului urinar.

8. Slăbește ușor și rapid

Nu trebuie să-ți impui să mănânci mai puțin pentru a slăbi!
Lămâia te ajută prin conţinutul ei de pectină, care conferă o senzaţie de saţietate şi îți ţine poftele sub control. Apa călduţă, lămâia şi mierea vor crea un mediu alcalin în stomac, ajutându-te să pierzi în greutate mai repede, şi în acelaşi timp sănătos.
Mai mult, lămâia este alimentul cu cele mai puține calorii, după apă. Așa că poți bea apă cu lămâie dimineața și să continui pe parcursul întregii zile, pentru a slăbi.

9. Terapie pentru tuse, bronşită și astm

Amestecul de miere cu lămâie acţionează ca un expectorant, ajutând la eliminarea mucusului în exces și a secrețiilor purulente de la nivelul tractului respirator. 
Mult mai eficientă decât oricare alt medicament sau sirop de tuse pentru calmarea tusei, combaterea congestiei nazale și pulmonare. 
Mierea îţi domoleşte durerea de gât şi inhibă proliferarea bacteriilor.

10. Imunitate mai bună

Cunoscută pentru proprietățile sale antibacteriene, mierea îți crește imunitatea, omorând bacteriile. Acțiunea sa este intensificată prin combinația cu lămâie, îmbunătățindu-ți astfel starea generală de sănătate. 

11. Tratează eficient rănile şi muşcăturile insectelor 

Bea apă cu lămâie și miere în mod regulat, ca tonic, dacă suferi de răni sau infecții ușoare la nivelul pielii!
Atât mierea, cât şi lămâia sunt antiseptice naturale care pot trata răni uşoare, pot preveni infecţii şi pot spori eficienţa tratamentelor antimicrobiene. Mierea, prin conţinutul său de zaharuri superioare, anihilează microorganismele, în timp ce lămâia împiedică dezvoltarea bacteriilor.
error

Like dacă îți place blogul meu