Pages Menu
Categories Menu

Posted on apr. 10, 2022

Beneficiile cafelei: pentru păr și pentru piele!

Beneficiile cafelei: pentru păr și pentru piele!

Cafeaua poate face minuni pentru frumusețea ta, știai? Da, acest minunat ingredient, folosit sub formă de scrub, mască, ulei, etc. te poate ajuta să obții o piele frumoasă și un păr sănătos. Cafeina pe care o conține nu îți dă doar energie, ci, dacă știi cum să o folosești, poate reduce punctele negre, pigmentația, bronzul, căderea părului, călcâile crăpate și multe altele.

Cafeaua este unul dintre cele mai bune antioxidante, care ajută la întinderea pielii și o protejează de radicalii liberi. Ea reduce căderea părului și îi dă un aspect lucios. Cafeaua ajută la exfolierea pielii și a scalpului, făcând-o să arate mai sănătoasă și mai curată. O soluție simplă pentru multe probleme de frumusețe.

Beneficiile cafelei pentru păr

Scrub pentru scalp. Exfolierea scalpului este la fel de importantă ca cea a feței și a corpului, pentru a-l menține curat și sănătos. Prin exfoliere se îndepărtează celulele moarte acumulate. Tot ce trebuie să faci este să amesteci puțină pudră de cafea cu balsamul de păr pe care îl folosești în mod obișnuit. Freacă ușor scalpul cu acest amestec și păstrează-l timp de câteva minute. Clătește bine după 20 de minute, folosind un șampon ușor. Repetă o dată pe săptămână, pentru un scalp sănătos.

Pentru a da culoare părului. Cafeaua funcționează perfect pentru a înviora culoarea părului, dându-i o tentă mai închisă și mai strălucitoare. Este o metodă naturală și fără efecte secundare. Prepară o ceașcă de cafea și las-o să se răcească. Apoi amestecă 1 lingură de pudră de cafea și 2 linguri din balsamul pentru păr pe care îl folosești. Adaugă și cafeaua pregătită și amestecă din nou. Aplică amestecul ca o mască, de la rădăcină până la vârfuri. Păstrează timp de o oră, acoperit cu o cască de duș, apoi clătește cu apă simplă. Dacă vrei o nuanță și mai închisă, adaugă și o linguriță de cacao și vei vedea diferența.

Pentru creșterea părului. Cafeaua stimulează creșterea părului și îl face mai moale și mai lucios. Iată rețeta pentru o mască simplă cu cafea. Amestecă 1 lingură de pudră de cafea și 2 linguri de ulei de măsline, pentru a obține o pastă. Aplică pe păr și masează ușor, cu mișcări  circulare. Așteaptă 15-30 de minute, apoi clătește, folosind un șampon ușor, fără sulfați. Poți repeta o dată pe săptămână pentru cele mai bune rezultate. O altă variantă este să pregătești o ceașcă de cafea, iar după ce se răcește, folosește-o la clătirea părului, după ce ai aplicat șamponul și balsamul.

Beneficiile cafelei pentru piele

Pentru iluminarea tenului. Cafeaua ajută la îndepărtarea celulelor moarte și exfolierea tenului. Iată câteva rețete  pentru măști  cu cafea, pe care le poți încerca acasă:

    • masca cu cafea, miere și iaurt – ai nevoie de 2 linguri de pudră de cafea, 2 linguri de miere și 2 linguri de iaurt. Toate ingredientele se amestecă și apoi se aplică pe față. Se clătește după 30-45 de minute.
    • scrub cu cafea și fulgi de ovăz – fulgii de ovăz se macină pentru a obține o pudră. Adaugă puțină pudră de cafea și iaurt, pentru a obține o pastă. Se freacă fața cu acest amestec, cu mișcări circulare. Masca se păstrează pe față timp de 15-20 de minute, apoi se clătește cu apă simplă.
    • cafea și miere – într-un bol se pune puțină pudră de cafea și 1 lingură de miere. Se amestecă și se aplică uniform pe față, masând ușor. După 20 de minute se clătește. Repetă în fiecare săptămână pentru rezultate rapide.
  •  

Pentru cearcăne. Cafeina din cafea ajută și la îndepărtarea cearcănelor. Ea întinde pielea și reduce umflăturile de sub ochi. Ia o lingură de pudră de cafea și amestecă cu puțin gel de aloe vera. Cel mai bun este gelul proaspăt extras dintr-o frunză de aloe vera, care nu conține chimicale. Se aplică pe cearcăne și se lasă 15 minute înainte de a clăti cu apă rece.

Scrub pentru picioare. Combinată cu ulei de cocos, cafeaua ajută la hidratarea pielii de pe picioare. Amestecă ½ ceașcă de pudră de cafea cu puțin ulei de cocos, pentru a obține o pastă. Aplica pe picioare și freacă cu mișcări circulare. Aceasta ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii. Așteaptă 10-15 minute înainte de a clăti cu apă călduță.

 

error

Like dacă îți place blogul meu