Pages Menu
Categories Menu

Posted on ian. 31, 2022

Beneficiile necunoscute ale gelului de aloe vera pentru îngrijirea pielii

Beneficiile necunoscute ale gelului de aloe vera pentru îngrijirea pielii

Gelul de aloe vera este unul dintre cele mai folosite ingrediente în remediile de casă dar și în numeroase produse cosmetice. Este cunoscut pentru calitățile sale răcoritoare și pentru efectele benefice împotriva a unei mari diversități de probleme ale pielii. De la acnee până la hiperpigmentație, aloe vera este extrem de eficientă în repararea celulelor degradate ale pielii. 

Iată și câteva beneficii mai puțin cunoscute ale gelului de aloe vera, motive în plus pentru care să-l adaugi și tu în rutina de îngrijire a pielii.

Gelul de aloe vera are acțiune anticearcăn

Când pielea din zona de sub ochi apare ceva mai închisă la culoare decât de obicei, se spune că avem cearcăne. Este o problemă comună, care poate fi cauzată de  diverși factori, de la stress și lipsa de somn până la consumul excesiv de cafeină. În această situație, este sigur să aplicăm gel de aloe vera pe zona de sub ochi pentru a reduce umflăturile și cearcănele. Aplică gel de aloe vera simplu și menține peste noapte.

Gelul de aloe vera reduce pigmentarea

Gelul de aloe vera conține aloină, un compus natural cu efect de depigmentare, cunoscut pentru eficiența lui în decolorarea pielii. Tot ce trebuie să faci este să aplici gel de aloe vera simplu pe zonele pigmentate ale pielii și să menții peste noapte. Clătește cu apă caldă a doua zi dimineață. Repetă procesul de trei ori pe săptămână pentru cele mai eficiente rezultate.

Gelul de aloe vera are efect anti-age

Aloe vera stimulează celulele pielii să producă  mai mult colagen, fiind și bogată în vitaminele E și C. Amestecă o lingură gel de aloe vera cu lapte și o linguriță de miere. Poți să mai adaugi și câteva picături de apă de trandafiri pentru a crește eficiența acestei măști. Aplică masca peste tot pe față și pe  gât și menține 20 de minute. Apoi clătește cu apă călduță.

Gelul de aloe vera reduce acneea

Aloe vera se poate dovedi foarte eficientă în problema acneei. Adaugă două porții de gel de aloe vera și o porție de apă purificată într-o sticlă cu spray. Folosește spray-ul pentru a lupta cu acneea și a beneficia și de efectul de răcoritre. Nu uita să-l agiți bine înainte de fiecare utilizare.

Gelul de aloe vera poate fi un foarte bun demachiant natural

Adaugă o lingură de gel de aloe vera clar și o lingură de ulei de măsline într-un bol. Folosește acest amestec pe post de demachiant, aplicând pe față cu ajutorul unei dischete de bumbac. Este o soluție  naturală, care te va ajuta să îndepărtezi ușor orice urmă de machiaj de pe piele. În plus, ajută și la hidratarea și hrănirea pielii.

 

error

Like dacă îți place blogul meu