Pages Menu
Categories Menu

Posted on aug. 10, 2020

Beneficiile oțetului din cidru de mere pentru perfecțiunea tenului

Beneficiile oțetului din cidru de mere pentru perfecțiunea tenului

Pentru un de vis, nu e nevoie să treci din prima la tratamente și produse cosmetice costisitoare. Există câtvea  ingrediente în bucătărie care îți pot veni în ajutor, iar unul dintre acestea este oțetul din cidru de mere.

Beneficiile lui de sănătate sunt foarte cunoscute, iar abilitatea de a îmbunătăți aspectul părului la fel. Cu toate acestea, capacitatea lui de a reface aspectul tenului  este subestimată. 

De ce oțetul din cidru de mere este bun pentru piele

Oțetul din cidru de mere are calități antibacteriene și antifungice, reușind să distrugă bacteriile și germenii de la nivelul pielii și să stimuleze procesul de reîntinerire al pielii. Deasemenea, oțetul din cidru de mere poate trata probleme precum eczemele sau uscăciunea extremă. Pe scurt, folosește oțet din cidru de mere pentru un ten curat, moale și fin.

Acidul acetic prezent în oțetul din cidru de mere ajută la îmbunătățirea barierei naturale a pielii și reface nivelul pH al acesteia. Are și calități antiseptice puternice, ajutând la vindecarea rapidă a pielii, având și un efect de tonifiere și de echilibrare a producției de sebum, ceea ce îl transformă într-un excelent remediu pentru tenul gras.

Oțetul din cidru de mere conține și alfa-hidroxi acizi, despre care se știe că sunt foarte buni agenți terapeutici pentru piele, fiind folosiți pentru reîntinerirea pielii și reducerea efectelor îmbătrânirii.

Oțetul din cidru de mere este și un foarte bun exfoliant pentru piele. El îndepărtează ușor praful și impuritățile, deblocând porii și tratând acneea , coșurile și roșeața.

Cum folosim oțetul din cidru de mere pentru piele

Important de știut este faptul că oțetul din cidru de mere nu se aplică direct pe piele. El trebuie diluat înainte. Dacă ai tenul sensibil, cel mai bine este să faci un test de 24 de ore pe o zonă mică, pentru a vedea dacă nu cauzează iritații.

  1. Ca apă de față – Spălarea zilnică a feței cu oțet din cidru de mere menține porii curați și tenul sănătos și strălucitor. Amestecă o lingură de oțet din cidru de mere cu un sfert de pahar de apă caldă. Folosește pentru curățarea feței în fiecare dimineață.
  2. Ca tratament pentru arsurile solare – Aplicarea oțetului din cidru de mere pe arsurile solare te poate scăpa de toată durerea și disconfortul aferent acestei situații. Amestecă un sfert de cană de oțet din cidru de mere cu 4 căni de apă. Înmoaie un prosop moale și curat în această soluție și masează ușor cu ea zona arsă de soare. Repetă zilnic până când pielea se vindecă.
  3. Ca remediu pentru acnee–  Oț€tul din cidur de mere este soluția perfectă pentru a scăpa de acneea care îți dă adevărate coșmaruri. Amestecă o lingură de oțet din cidru de mere cu două linguri de apă.  Cu un tamponnde vată aplică soluția dilată pe zonele afectate. Așteaptă 10 minute înainte de a clăti cu apă căldută. Folosește remediul zilnic pentru rezultate rapide. 
  4. Ca tonic pentru piele – Calitățile astringente ale oțetului din cidru de mere îl transformă într-un toner grozav pentru piele. Amestecă o lingură d eoțet din cidru de mere cu două linguri de apă. Adaugă câteva picături de ulei esențial de lavandă sau arbore de ceai în soluție. Aplică pe față cu un tampon de bumbac. Menține 3-5 minute înainte de a clăti cu apă rece. Vei simți cum pielea se strânge aproape imediat.
  5. Ca tratament anti-age – Ne dorim ca liniile fine și ridurile se apară cât mai târziu posibil. Ei bine, dacă folosești regulat oțet din cidru de mere diluat, acest lucru devine chiar posibil. Diluează o lingură de oțet din cidru de mere cu 3 linguri de apă. Aplică pe piele cu un tampon de vată. Clătește după 5 minute și usucă. Folosește zilnic pentru a întârzia cât mai mult îmbătrânirea. 

Comandă aici oțet din cidru de mere!

error

Like dacă îți place blogul meu